КИНЕЗИ ОТКРИЛИ хоће ли бити рата на КОСОВУ!

КИНЕЗИ ОТКРИЛИ хоће ли бити рата на КОСОВУ!

6 децембра 2018

Амбасадор Kине у Србији Ли Манчанг изјавио је у разговору са студентима Београдског универзитета да не очекује да ће доћи до оружаног сукоба на Kосмету.

Ли је на трибини „Место и улога Kине у глобалном поретку са посебним освртом на Балкан и Србију“, одговарајући на питање студента да ли ће Kина пружити оружану подршку Србији уколико дође до сукоба у јужној српској покрајни, одговорио питањем: „Зашто да ратујемо, када можемо да разговарамо?“„Неће бити рата, што да се супротстављамо када можемо да седнемо за сто и да разговарамо? Kинеска спољна политика залаже се за мирољубиво решење“, подвукао је Ли.

Он је поновио да Kина поштује Србију и њен територијални интегритет, као и њену самосталност.

Један од студената приметио је да кинески спортисти на међународним такмичењима играју против спортиста Тајвана, коју Kина не признаје за самосталну територију, те је амбасадора упитао шта мисли о томе да се и српски спортисти такмиче са косовским.

„Тајван је саставни део Kине. Он је наша провиниција и пуно захваљујемо Влади Србије и српском народу што дају подршку Kини у том смислу. С друге стране, ми не признајемо Kосово и сматрамо да косовски проблем треба да буде решен у оквиру Резолуције 1244 и дијалогом“, подвукао је Ли.

Међутим, без обзира на став Kине да су Тајван и Хонгконг, који су, иначе, чланови Олимпијског комитета, део њене територије, кинески спортисти такмиче се са њиховим спортистима, али под условом, каже Ли, да на такмичењима не истичу своју заставу.

„Њихова застава је олимпијска застава, а не политичка застава. То је наш став“, рекао је Ли.

KOMENTARI2 коментара

  1. Zoran says:

    Jos kad bi Vucic hteo da se resi u okviru 1244 bilo bi super.

  2. petrovgrad says:

    Lepo dati KiM Kinezima na 99 godina, zajedno sa Šiptarima u paketu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u