КИНЕЗИ САОПШТИЛИ: „Вакцину ћемо учинити светским јавним добром“

КИНЕЗИ САОПШТИЛИ: „Вакцину ћемо учинити светским јавним добром“

7 јуна 2020

Кина ће вакцину против новог корона вируса учинити „глобалним јавним добром“, изјавио је кинески министар науке и технологије.

Он је на конферецији за новинаре рекао да ће Кина повећати међународну сарадњу ако успе да развије вакцину против новог корона вируса.

„Кина ће учинити вакцину глобалним јавним добром, када буде спремна“, рекао је он, преноси Ројтерс.

KOMENTARI4 коментара

 1. persida says:

  Hvala, ne treba, vakcinisite se sami.

 2. milorad2 says:

  al su im uvalili prstenaca sa ovom izjavom.A posle toga stiže priča iz hijena tabora kak oće kinezi a UKRADU vakcinu, oni znaju,sad će morati da požure sa "otkrićem" vakcine da maznu bar neke pare. Aj se kladimo da će do kraja juna da "pronadju" vakcinu i da krenu da je prodaju:)Što pre, jer znaju da kinezi mogu da izadju sa istom pričom.Naravno ni jednu ni drugu ne treba primati ali sam bar siguran da nas kineska neće NAMERNI obogaljiti i potrovati,jer vakcina za ovo nije potrebna niti je moguća, bockaće ljude sa parfimisanom vodom:) za lepe pare.E sad oni nesrećnici iz TREĆEG sveta koji kupe ZAPADNU (verovatno microsoft vakcinu) će možda dobiti i neku kugu usput.izgleda a su stvarno krenuli u BIOLOŠK Irat protiv većine stanovnika ove planete i nasilno smanjivanje populacije očigledno je da sa ovom koronom nešto TEŠKO smrdi.Mislim da ne treba da brinemo jerr naša vlada je na vezi sa kinezima i imaćemo PRAVU zaštitu od planiranog biološkog napada kada to počne, ali nesrećnici u africia naročito u j.americi("gospodari sveta" ne mogu da smisle latinose više ih mrze i preziru od kineza čak, to je stara mržnja odavno, još od španske armade)

 3. Риста says:

  Па чусмо већ један коментар који не скаче од среће. Дати вакцину на поклон по мени значи следеће. Кина додели сваком руководству државе формулу и начин прављења(не мисли неко да ће Кина правити вакцину за цео свет? Па није блесава)А онда Вучић дозове свога јатака и да му мало парица да прави за Србе вакцину, Кон у међувремену покрене закон о обавезном вакцинисању, Обрадовићи и Вукадиновићи уз вучићеве конгресмене једногласно прихвате Закон...А онда дођу мериканци дочекани са широким осмехом вучићевог јатака, али наравно, не јавно и убаце другу формулу која је далеко ефикаснија од кинеске, мало додају долара у раширену кесу јатака, али пошто су вакцине у суштини исте намене неће их нико ни ратликовати...а онда...И тако после свих тих тајних и јавних радњи нама завуку Гејцову вакцину а Кину оптуже за последице. Нормално да Вучићев јатак неће смети ни да писне како је дошло до толико страшних последица а Вучићев брат ће му испразни кесу. Он и даље неће смети ни да писне. Дакле, господо из Кине, немојте да нам дајете на поклон вакцину. Дајте нам на поклон коју милијарду долара, ако сте већ толико дарежљиви а не вакцину па да вам опет дугујемо. Нема везе ко је смислио корону, дошла је из Кине. Уз пуно мувања и америке и кине и америчког финансирања Вухан лабораторије са милионима долара. А Кинези као нису знали шта то значи? Е па сад се кољите са мерима када буду тражили отштету због "корона" последица. Додуше, корона последица не би уопште било, јер корона и ако је убила неког то је пар десетина хиљада људи од 6 милијарди, дакле занемариво мало, али су зато политичари света уторили своје народе. Није ми и никада ми неће бити јасно ко је натерао политичаре да тако одједном готово сви на свету, повуку исти трагичан потез и зауставе своје економије. Има људи тек да умиру, али не од короне. А као што нисте видели ни једну једину жртву короне, нећете видети ни остале жртве. А када се ваш унук једног дана пробуди и схвати да је за 100 година преполовљен људски род, неће му ништа бити јасно. Ништа чудно. Није ни нама јасно.

 4. Риста says:

  Ај мало и нешто интересантно из науке, белетристике и медицине, поучно и за љубитеље џукела у кревету. Нећу да именујем ко је проверени извор, али само да кажем. Баш тренер керова. Али ето, занимљивости из света короне. Неки људи(није ЦИЈА, него неки добровољци а ко их је одбровољио, немам појам) су почели да дресирају керове да намиришу...хехе...корону. Ставе као мало короне у неке кесе од конових маски које не пропуштају корону, маске освеже мирисом људског измета(овај задњи део је трач) јер то медицина употребљава јако много и научише кера да где год осети мирис короне каже АВ. Само једном. Онда извели кера на улицу, он мирише људе одназад и од десет људи 9 има корону. Онај један баш изашао из куће а пре тога се туширао па се мирис короне још није обновио. То вам је јасно, мислим. Дакле, има да вас скерови оптуже за корона тероризам. Кер приђе одназад...Није трач баш све. Керове стварно тренирају, заинтересовани људи дају корону и људски измет за експерименат и већ има довољно дресираних керова. Није ни скупо ни тешко али може да послужи у све могуће сврхе. Само вас помириши одназ...ај нећу да се понављам ко да сам...незнам шта. Ето вам тема за размишљање. Реко сам вам већ да нисам никакав звиждач на крову. Све је то већ јавно ојављено али се кладим да нисте чули. А ојављено је да би људи знали зашто ће их кер ускоро мирише уодназад. Ускоро очекујте милицајце скерови на улицу који ће, кад вас милицајац заустави у ставу мирно, да вас заобиђу и кажу АВ. Не Вучић, не знају керови да причају. Зато почните са купањем најмање 10 пута дневно. И нећете имати корону. Ја од тада, иако сам алергичан на парфем, наспем у гаће по боце парфема пре него што изађем на улицу. Нема везе ако је јефтин, важно да одвратно смрди и да надвалада чак и оне мирисе за које кер зна где су. Сигурно је сигурно. Али пазите добро. Бели пасуљ тетовац, маде ин лесковац има да вас под хитно пошаље у затвор као коронисту.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u