КО ИМА ВЕЋУ СЛОБОДУ? – Руски медији обавештавају о томе шта ће се десити у септембру, а амерички медији ћуте!

KO IMA VEĆU SLOBODU? – Ruski mediji obaveštavaju o tome šta će se desiti u septembru, a američki mediji ćute!

20 avgusta 2015

Picture1-1024x545Da li je moguće da ruski novinari imaju veću slobodu da govore o važnim pitanjima nego novinari koji rade za velike korporativne konglomerate u SAD? Naravno da su ruski mediji daleko od savršenih, ali se mora priznati da se dotiču kontroverznih pitanja koja američki mediji potpuno ignorišu. Među njima su i ključni događaji koji slede u septembru.

Iako se u alternativnim medijima pisalo mnogo o tome šta će se dogoditi u septembru, mnogi Amerikanci i dalje ignorišu te vesti.

Pre svega, najvažniji šablon za globalnu vladavinu UN bi trebalo da se lansira na velikoj konferenciji koja će se održati od 25. do 27. septembra. Pokretanje ove „nove univerzalne agende“ je toliko važno da će čak i papa prisustvovati ovoj konferenciji u Njujork Sitiju.

Ovaj novi plan je poznat kao „Agenda 2030“. To je jedan od najznačajnijih događaja u istoriji globalne vladavine, a mejnstrim mediji u SAD ga u potpunosti ignorišu.

Kao drugo, poznato je da se planira veliki pomak u uspostavljanju palestinske države u septembru. U svim međunarodnim medijima se prenosi da će Francuska pred Savetom bezbednosti UN dati predlog rezolucije koja će zvanično priznati Palestinu po prvi put. To je jedan od ključnih trenutaka za modernu istoriju Bliskog istoka, ali SAD o tome ništa ne pišu.

U septembru se takođe očekuju kraj godine Šemita, četvrti krvavi mesec i kraj Jade Helm vežbi. Svuda po internetu kruže priče o krahu berze, o prirodnim katastrofama i čudnim „slučajnostima“ koje upućuju na 23. septembar.

Iako američki mejnstrim mediji o tome ne govore ništa, postoje međunarodni novinski izvori koji se bave ovim temama, a neki od njih se nalaze u Rusiji.

Tako, na primer, Sputnik News navodi da će ove jeseni doći do velikog finansijskog kraha, te da će nastati panika na ulicama od Vol strita do Šangaja.

Analitičar Lari Edelson je čak naveo tačan dan katastrofe: „7. oktobra 2015. se navršava prvi ekonomski superciklus od 1929. godine, koji će pokrenuti finansijsku krizu epskih proporcija“.

RT je potražio tragove u Bibliji i Tori. Oni navode da sedma godina biblijskog poljoprivrednog ciklusa pada tačno 15. septembra 2015. godine. To će biti milenijumski događaj, pošto čitava tetrada krvavih meseca (četiri pomračenja meseca) pada na jevrejske religijske praznike.

Svakih sedam godina nastane neka katastrofa. Tako je u septembru 2001. SAD zadesio najgori teroristički napad u istoriji, dok je 2008. godine nastala najgora finansijska kriza ikada.

Verovali ili ne, čak je i Pravda pisala o tome šta će se dogoditi u septembru. Ova novinska agencija se nekada smatrala sovjetskom propagandom i to je tada bilo tačno. Međutim, Pravda danas govori o mnogim pitanjima o kojima se američki mediji ne usuđuju da pišu.

Pravda ukazuje na društvene konflikte i finansijske probleme iz 2001. godine, kao i na pokretanje ratova u Iraku i Avganistanu koji su trajali godinama. Ona zatim ukazuje na 29. septembar 2008. godine, kada je došlo do finansijske krize.

Zašto američki mejnstrim mediji ne govore o ovim stvarima? Da li su oni zauzeti prenošenjem važnijih vesti?

Naravno da ne. Dovoljno je da pročitate samo neke od većih naslova sa američkih novina od ponedeljka:

– “Ekskluzivno: Džon Stjuart će voditi WWE SummerSlam”

– “Kontroverza oko golišavih fotografija Šeron Stoun”

– “Florens Henderson će se pojaviti u poslednjoj emisiji „Ples sa zvezdama““

– “Vraćaju se „Luksuzni domovi“ i biće veći nego ikada ranije“

S obzirom da se bave ovakvim temama, nije ni čudo što američki mediji nemaju vremena da govore o događajima koji bi mogli da promene svet.

Webtribune.rs

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *