KO JE OLEG TJANJIBOK? – Ukrajinski fašista koji preti da će Jevrejima odsecati glave

KO JE OLEG TJANJIBOK? – Ukrajinski fašista koji preti da će Jevrejima odsecati glave

4 marta 2014

441486_oleg-tyagnibok1-foto-reuters1_fLider ukrajinske partije „Svoboda“ Oleg Tjanjibok preti da će Rusima i Jevrejima odsecati glave. Jedan od tri lidera demonstracija u Kijevu, neonacista Tjanjibok svojim izjavama potpiruje sukob s Rusima i seje strah po zemlji.

Još tokom kandidature za predsednika 2009. godine, on je obećao da će Ukrajina upotrebiti nuklearno oružje ako dođe do ruske invazije. Sada je to obećanje ponovio i dodao da će, ako dođe na vlast, „prvo preklati sve Jevreje i Ruse“.

Upravo je Tjanjibok na Majdan doveo huligane koji su bili spremni da poginu na barikadama i uveo vojnu komponentu u proteste na Trgu nezavisnosti.

Njegova glavna ideja je zaštita Ukrajine od ruskog uticaja, ali po svaku cenu, pa se i Zapad plaši njegovih postupaka. Iako uživa manju podršku od drugih opozicionih vođa Vitalija Klička i Arsenija Jacenjuka, Oleg Tjanjibok iza sebe ima masu koja se neće ustručavati da započne još jednu krvavu borbu.

Na optužbe da je njegova stranka antisemitska, Tjanjibok odgovara da je „samo proukrajinska“ i da zastupa tradicionalne vrednosti.

KOMENTARI2 komentara

  1. Toma says:

    Pa ne prepisujte iz "Blica"koji kopiraju zapadna SMI,pravilno je TJAGNIBOK

  2. Serbo Makeridov says:

    Novo Rimokatolicka inkvizicija!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *