Koliko Rusija čini za pobedu Novorosije?

Koliko Rusija čini za pobedu Novorosije?

9 јула 2014

APTOPIX UkrainePostoji geslo: „Drevni Mongoli nisu znali da postoje Jevreji, zato su za svo zlo ovog sveta krivili tamne sile prirode”.

A kod nas u Rusiji, evo za primer Andreja Makareviča (poznati estradni pevač – op. prev.) koji je upao u terminalnu fazu opozicionarstva.

Svi oni koji u početku mlate po „funkcionerima-lopovima” i zauzimaju aktivnu građansku poziciju, obavezno dođu do klasičnog stava „treba menjati sistem”, zatim do optuživanja „ruske stoke” i, na kraju završavaju klasičnim izjavama o Rusiji kao „prokletom mestu”.

Citiraću mišljenje Andreja Vadimoviča Makareviča povodom pripajanja Krima Rusiji: „Pripajanje predstavlja dobrovoljni akt, a na Krimu je izvršeno nasilje nad Ukrajinom. Zversko, licemerno nasilje nad zemljom koja pokušava da se iščupa iz kandži ruske civilizacije. A da li je to civilizacija, to je takođe veliko pitanje. Za mene nije. To je jednostavno teritorija koja mnogo vekova diktira svojim susedima kako treba živeti. A susedi ne žele da žive kao mi. Jednostavno ne žele i gotovo. Oni žele da žive kao Belgija, Francuska i Švedska. Rusija nema autoritet da svoje susede uveri da sa njom žive u istoj državi. Od instrumenata ima samo nasilje”.

Kao što se vidi, Makarevič je dostigao krajnju tačku rusofobije: on sada mrzi Rusiju i sve što je rusko i u svojoj mržnji samo ponavlja teze zasluženog borca protiv režima, gospođe Valerije Novodvorske (profesionalna opozicionarka sa američke liste – op. prev.).

To me uopšte ne čudi: sličnu metamorfozu smo gledali više puta. Da pomenemo makar Žvaneckog (Jevrej, poznati sovjetski satiričar i humorista rodom iz Odese – op. prev.) koji je sasvim nedavno naglas sanjao, citiram, o „poravnavanju mesta na kojem je Rusija i gradnji nečeg novog”.

Napomenuću i da bele trake simbolišu čisti beli list od kojeg naša proamerička opozicija želi da započne izgradnju nove demokratske Rusije – a da prethodno potpuno do temelja sruši staru, varvarsku i neupotrebljivu (Rusiju).

Šta je razlog ovakve i ovolike degradacije naših opozicionara? Zašto počinju sa ispravnim stvarima – sa borbom protiv mita, korupcije i lopovluka – a onda neizbežno dolaze do mržnje prema ruskoj civilizaciji?

Razlog je u tome što oni zauzimaju stav infantilnih kritičara i zle tašte iz poznatih viceva u kojima ona sa mesta suvozača nesrećnom zetu govori kako treba da vozi kola.

Opozicionar nikome ne daje čak ni minimalni kredit poverenja i pri tom svaku situaciju koristi da izrekne konačnu presudu.

Uzmimo za primer aktuelni sukob između Sergeja Kurginjana i Igora Strelkova. Svaki od njih ima iza sebe određene rezultate. Strelkov – herojsku odbranu Slavjanska. Kurginjan – ako ništa drugo – miting na Poklonoj gori i borbu protiv jevenalnih zakona.

Kako su okvalifikovali ovaj sukob ljudi sa opozicionim mišljenjem?

Odmah su zaboravili na prethodne zasluge Kurginjana, osudili ga za izdaju i počeli da za proameričkim Jegorom Prosvirnjinom viču „Kremlj je Novorosiju pustio niz vodu”.

Proći će neko vreme i ove „patriote” će zaboraviti na Slavjansk i početi da viču „Strelkov je taj koji je pustio niz vodu”, a onda će nakon izvesnog vremena neizbežno doći do zaključka, kao i stari opozicionari, o „prokletom mestu” između Finske i Kine.

Ne može tako, kolege! Ne možete se pretvarati u gomilu fanatika sa bakljama koja je spremna bez razmišljanja da spali svakog ko drugačije misli.

Naš neprijatelj, Sjedinjene Države, najbolje se služe tehnologijama upravljanja takvim gomilama. Za njih je najbitnije da generišu gomilu fanatika, a da pronađu povod i usmere takvu gomilu na majdan – za njih je to stvar obične tehnike.

Prošla su već dva dana otkako je Kurginjan izneo ozbiljne optužbe na račun Strelkova, a dokaze za takve optužbe – još nismo videli. A sada imamo i dovoljno činjenica da se u ovom sukobu nedvosmisleno svrstamo na stranu Strelkova.

Više ne razumem zašto Kurginjan govori to što govori i šta on radi u Donjecku. Moj odnos prema njemu promenjen je od izuzetno pozitivnog u neutralan, a moje poverenje prema Strelkovu ostaje jednako visoko kao što je i bilo.

Međutim, ni u kom slučaju ne treba preuzimati američku krilaticu i govoriti: „Strelkov mora poslati vojsku na Kremlj koji ga je izdao”. Jer, Amerikanci bi bili srećni da od Strelkova naprave drugog Alekseja Navaljnog (vođa moskovske proameričke opozicije – op. prev.) i da unište Rusiju uz pomoć „patriotskog Majdana”.

Koliko vidim, američki agenti u našim medijima već su dobili zadatak da propagiraju tu ideju.

Ali, samo želim da podsetim usijane glave na reči samog Strelkova: za vreme rata pobuna protiv vrhovnog komandanta jednaka je – izdaji Otadžbine.

Budite sigurni da Kremlj trenutno radi veoma mnogo za pobedu Novorosije. Ne žurite sa osudama onih koji su zajedno sa vama u istom stroju. To samo ide na ruku našim neprijateljima.

(Oleg Makarenko, Fakti.org)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u