КОМАНДАНТ БОНДСТИЛА ПРИЗНАЈЕ: КОСОВО ЈЕ СРБИЈА! Поштујемо Резолуцију 1244!

КОМАНДАНТ БОНДСТИЛА ПРИЗНАЈЕ: КОСОВО ЈЕ СРБИЈА! Поштујемо Резолуцију 1244!

30 марта 2019

Командант Мултинационалне бригаде Исток и базе “Бондстил” пуковник Рој Мекарег изјавио је данас да је безбедносна ситуација на Косову добра, као и да његова бригада спроводи своју мисију на основу Резолуције 1244 УН.

Подсетимо, према Резолуцији 1244, УН признају територијални интегритет и суверенитет Србије над Косовом и Метохијом. Командант Бондстила је ово индиректно и потврдио:

– Ми смо усресређени на нашу мисију, која је успостављена резолуцијом 1244 Уједињених нација. Као војни командант фокусиран сам на безбедно окружење и слободно кретање на Косову. Такође, свестан сам постојања политичке реторике, јер и политичари имају одговорност да наставе дијалог, на крају је њихова одговорност да граде будућност Косова и Балкана уопште.Спекулације и политичке изјаве везане за север Косова ни на који начин не утичу на рад КФОР-а и Мултинационалне бригаде Исток, тврди пуковник Мекарег. Он је додао и да је безбедносна ситуација у јужној српској покрајини боља него што је очекивао.

– Мислим да је (ситуација) одлична, веома је мирно. Када сам дошао у новембру прошле године и када се сада осврнем на тај период, верујем да је ситуација боља него што сам се надао. Радимо све у складу са нашом мисијом – патролирање, вежбе, како бисмо били спремни за све. Имамо одличан мултинационални тим, пољски и турски батаљон и досадашња мисија је одлична – рекао је Мекарег у изјави за РТК2 на српском језику.

Пуковник је задовољан сарадњом са локалним и централним институцијама, али и са Оружаним снагама Србије.

– Блиско сарађујемо са косовским институцијама, са косовском полицијом, косовским безбедносним снагама, неизмерно смо захвални свим институцијама на одличном партнерству. Наставили смо сарадњу и партнерство са Српским оружаним снагама. Спроводимо заједничке патроле, скоро 20 сваког месеца, заједно са српском војском постижемо невероватне ствари, морам поновити да имамо одличну сарадњу са свима – рекао је Мекарег.

Мекарег је испричао и како изгледа његов радни дан.

– Све почиње раним устајањем, након чега ме чека много састанака. Посећујем локалне заједнице и упознајем нове људе, а то је и најбољи део посла.

Највише му недостаје породица, односно његова шестогодишња ћерка.

– Они разумеју да овде обављамо веома битан посао, то што можемо да обезбедимо сигурност за све грађане Косова, зато је ова мисија битна не само за Косову већ и за цео регион – закључио је Мекарег.

(Informer)

KOMENTARI2 коментара

  1. Budi Bog s nama says:

    E pa to je sada šamar za Hardija i Tačija, da je Kosovo Srbija, oni to zaboravili. Sve okay što je rekao još samo da je tih 20 godina sproveo bilo šta od te rezolucije, 20 godina bre primaš platu i to vojničku a samo sediš na prijavnici i piješ kafu milk i mažnjavaš krofne, ali eto nama stranac uvek bio draži od domaćina.

    • Ivana says:

      Opet patka za naivne Srbe šta se onda srpska vojska i policija ne vraćaju na Kosovo po toj istoj rezoluciji 1244?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u