КОНАЧНО ПОСТИГНУТ ДОГОВОР о „Брегзиту“

KONAČNO POSTIGNUT DOGOVOR o „Bregzitu“

17 oktobra 2019

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je da je su Velika Britanija i Evropska unija postigli dogovor o „bregzitu“.

On je pozvao britanski Parlament da podrži ovaj dokument.Po tom pitanju oglasio se i predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker, koji je takođe potvrdio da je sa Velikom Britanijom postignut dogovor o „bregzitu“.

„Kada postoji volja, moguće je postići i dogovor. Mi smo to učinili. Imamo pravedan i izbalansiran sporazum i za EU i za Veliku Britaniju“, istakao je on.

Ovaj dogovor posgignut je uoči početka samita Evropske unije, koji se održava danas u Briselu.

KOMENTARI3 komentara

 1. Kosovac says:

  Zdravo me interesuje, da li je postignut dogovor da GB isplati EU 44 milijarde evra, kako je potraživala Angela. …..Ili su se sreli negde na pola, 22 milijarde, sudeći da su i Džonson i Junker prezadovoljni. ……….Plus, voleo bih da mi neki poznavalac pravnih tekovina Evropske Unije objasni da li važi sporazum ako ga neko potpiše u pijanom stanju?

 2. Miraš says:

  Koja država će biti sledeća za izlazak iz EU? Italija? Španija? Od preostalih 27 teško je predvideti, ali vođene svojim interesima još neke će izaći. Ostaće na kraju mala malena eu.

  • Kosovac says:

   @ Miraš, …..Dobro zboriš, ali nemoj da smetneš s uma koliko se Engleska muči da bi napustila to đavolje društvo. A znamo ta je Engleska još velika sila. …..Italija, Španija, Mađarska, Češka? Nikada normalnim putem. Jedino uz pomoć Amerike, ili Rusije. Ili da se EU baš raspadne nekim prirodnim putem, a to će se desiti tek onda ako se savlada njena sorošoidna struktura, a što nije baš mačiji kašalj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *