КОНТРАНАПАД – САДА ПУТИН УСЛОВЉАВА групу Г7

КОНТРАНАПАД – САДА ПУТИН УСЛОВЉАВА групу Г7

19 септембра 2019

Председник Руске Федерације Владимир Путин тражи истинску мултиполарни свет који је у супротности са америчким центризмом, заједно са пратећом улогом других нација које припадају Г7. Једнако је важно, за Путина је потпуно ирационално имати било коју велику међународну политичку или економску групу без сила попут Кине и Индије. Другим речима, стара доминација клуба западне елите не само да се завршава, већ и не представља стварност савременог света.

Путин је отворено изразио своје мишљење и уверење о геополитичким помацима током Источног економског форума, који је одржан овог месеца на далеком истоку Руске Федерације. У исто време, Путин ради на јачању сарадње с Индијом како би повећао своје присуство на Далеком Истоку на основу повећања економске трговине и будућих транспортних праваца.Путин је, у складу са ставовима које је недавно изразио француски председник Емануел Макрон, рекао да „водећу улогу Запада не може замислити као ефикасну међународну организацију без Индије и Кине“.

Недавно су највиши руски званичници изразили опрез због поновног уласка земље у Г8, што је тема која се појавила након недавних позитивних коментара америчког председника Доналда Трампа. Посланик Константин Косачев сматра да је примереније проширити групу на Г10, која би обухватала Кину и Индију.

То се заснива на економским, геополитичким и другим важним факторима, али и на чињеници да обе земље имају веома добре односе са Руском Федерацијом.

Косачев је рекао: „Мислим да би повратак Русије имао смисла само ако би било могуће избећи замку„ седам против једног“.

Такође, у складу са логиком Путина и других у Руској Федерацији, потребан је нови приступ како би се прилагодио растућем успону Кине и Индије.

„То би, наравно, било моћан феномен“, додао је Константин Косачев.

Све у свему, Путинова логика заснива се на променљивој динамици међународне заједнице. Другим речима, да ли је могуће да постоји велики међународни економски и политички самит који пориче Кину и Индију?

KOMENTARI7 коментара

 1. Косовац says:

  Опет Руси добијају жељу да се друже са својим душманима. Као што Хрвати кажу Србима: „Ми вас кољемо, али ви свеједно хрлите нама у загрљај“. ……….Када су већ једном отерали Путина из свог друштва, није ми јасно шта ће њему толика жеља за повратак у ту јазбину?

  • Rusofil says:

   ne kuzis stari, nije to njegova zelja nego njihova.

   • Косовац says:

    @ Rusofil, …..Волео бих да си у праву.

  • Mile says:

   Ama imaju želju da se sprdaju, ali na najfiniji način. Najpre su SAD i Francuska (samo dve od njih 7) pokazale želju da se Rusija vrati u G8. Evo odgovor na to je > Dolazimo i to u trostrukom broju: Rusija + Kina + Indija.

 2. Бели Орао says:

  Тачно! то је подла смуцка запада и америке. Са тим желе забити клин између Кине и Русије , да избаце Кину из игре а Русију би послије прицали на свој својствен начин , већ смо видјели тај филм како су Руси прошли недавно од Г7 , Не вјеруј Римљану , Каурину и Усташо- хрвату !!!

 3. теоретичар says:

  Немо ме јопе засмејавате. "НАТО се припрема за рат са Русијом". Немачка ће преузети команду над брзим распоређивањем америчких снага и НАТО снага у јевропи а америка ће задржати штаб команде водених флотила. Као, Русија неће видети њихове припреме па ће они онда брзински да напану, па ће Русија...Јасно као дан, Немачка ће бити на првој линији напада на Русију са пар иљаде америчких "брзих снага" а остало алемани, франци, пољаци и срби. А после напада и кад сване дан, амери већ преговарају са Русијом о мирољубивом избегавању проширења руских атомских удара који су од германије направили спаљену земљу. Наравно, и Русија ће бити помало ударена као и увек, а тата мирољубиви из мерике ће имати лаке преговоре и свашта обећати Русији да би избегао лично мешање у сукоб и сагоревање. Сматрају да ће бити спремни 2021. Какав бре "Г"? То је замарање противника и терање на дубоко спавање. Што каже "онај" Косовац, ко да руси имају белакућа синдром. И тако ће и бити ако бидне, а биће. Имал неко да мисли још увек како Немачка неће пуна срца напасти Русију?

  • Milan says:

   "Imal neko da misli još uvek kako Nemačka neće puna srca napasti Rusiju?" - Da bi se izvršio ratni pohod treba i motiv pljačke. Nemačka će za sebe dobiti ruskog gasa koliko god joj treba. Nemačka vidi perspektivu u proizvodnji automobila na struju, dakle sve manje će joj trebati nafta i benzin. Nemci danas nisu siromašni kao pred prvi i pred drugi svetski rat te što bi rizikovali glave na ratnim frontovima, pa još na ruskim? Nemci su sigurno dobro snimili koliko je uznapredovalo rusko naoružanje, a znaju i da su prilično blizu. Mislim da danas u većini tj. pretežno ne žele sukob sa Rusijom, a u kom bi učestvovali Nemci.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u