КОРБИН ПОНОВО ШОКИРА: Бин Ладен није срушио „близнакиње“ 11. септембра!

КОРБИН ПОНОВО ШОКИРА: Бин Ладен није срушио „близнакиње“ 11. септембра!

2 октобра 2015

_84902686_corbyn_stones2_wnЏереми Корбин, новоизабрани лидер лабуриста, друге по снази политичке странке у Великој Британији, сматра да су терористички напади 11. септембра 2001. на Њујорк и Вашингтон заправо “манипулисани”.

Циљ манипулације је био да се прикаже да је за нападе одговоран Осама бин Ладен, како би се тиме омогућило Западу да крене у рат у Авганистану.

Хрватски “Јутрањи лист” пренео је писање “Дејли телеграфа” који наводи да је Корбин у чланку који је још 2003. написао за левичарски дневник “Морнинг стар”, окривио Џорџа Буша Млађег, бившег америчког председника и Тонија Блера, бившег британског премијера и тадашњег лидера лабуриста, да су искористили нападе 11. септембра само како би покренули рат.

Прочитајте још:

ПОЛИТИЧКИ ЗЕМЉОТРЕС: Корбин ће срушити НАТО алијансу – Британци се окрећу Путину!

– Историчари ће са великим интересовањем проучавати манипулацију вестима којој смо били сведоци протеклих годину и по дана. Након 11. септембра, врло су гласне биле тврдње да су за напад одговорни Бин Ладен и Ал Каида. То се убрзо претворило у напад на талибане и затим, суптилно, у промену режима у Авганистану – писао је 2003. године Корбин.

У неким другим чланцима, дао је да се наслути да подржава контроверзне теорије завере о “новом светском поретку”.

Тако је још 1991. у листу “Лејбур брифинг” написао да је тадашњи Заливски рат био први чин стварања новог светског поретка. У наредним годинама је у неколико других штампаних медија такође помињао ову теорију.

Све ово у јавност излази непосредно пред страначку конвенцију, на којој ће Корбин покушати да уједини посвађане фракције и спречи велики раскол пред којим су се лабуристи нашли избором њега за лидера.

Очекује се да ће на тој конвенцији неколико лабуристичких посланика у британском парламенту јавно у својим говорима рећи да је њихова странка са Корбином на челу просто осуђена на изборни пораз.

Корбин је годинама био на екстремно левим маргинама Лабуристичке партије, а његова победа многима је била изненађење. Последњих дана се суочава са читавим низом критика на рачун својих ставова и своје прошлости, а нападају га и са деснице, али и из лабуристичких редова.

(Блиц.рс)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. miroslav says:

    I to znamo.Zeist Gaist film iz 3 dela.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u