КОРБИН ПОНОВО ШОКИРА: Бин Ладен није срушио „близнакиње“ 11. септембра!

KORBIN PONOVO ŠOKIRA: Bin Laden nije srušio „bliznakinje“ 11. septembra!

2 oktobra 2015

_84902686_corbyn_stones2_wnDžeremi Korbin, novoizabrani lider laburista, druge po snazi političke stranke u Velikoj Britaniji, smatra da su teroristički napadi 11. septembra 2001. na Njujork i Vašington zapravo “manipulisani”.

Cilj manipulacije je bio da se prikaže da je za napade odgovoran Osama bin Laden, kako bi se time omogućilo Zapadu da krene u rat u Avganistanu.

Hrvatski “Jutranji list” preneo je pisanje “Dejli telegrafa” koji navodi da je Korbin u članku koji je još 2003. napisao za levičarski dnevnik “Morning star”, okrivio Džordža Buša Mlađeg, bivšeg američkog predsednika i Tonija Blera, bivšeg britanskog premijera i tadašnjeg lidera laburista, da su iskoristili napade 11. septembra samo kako bi pokrenuli rat.

Pročitajte još:

POLITIČKI ZEMLJOTRES: Korbin će srušiti NATO alijansu – Britanci se okreću Putinu!

– Istoričari će sa velikim interesovanjem proučavati manipulaciju vestima kojoj smo bili svedoci proteklih godinu i po dana. Nakon 11. septembra, vrlo su glasne bile tvrdnje da su za napad odgovorni Bin Laden i Al Kaida. To se ubrzo pretvorilo u napad na talibane i zatim, suptilno, u promenu režima u Avganistanu – pisao je 2003. godine Korbin.

U nekim drugim člancima, dao je da se nasluti da podržava kontroverzne teorije zavere o “novom svetskom poretku”.

Tako je još 1991. u listu “Lejbur brifing” napisao da je tadašnji Zalivski rat bio prvi čin stvaranja novog svetskog poretka. U narednim godinama je u nekoliko drugih štampanih medija takođe pominjao ovu teoriju.

Sve ovo u javnost izlazi neposredno pred stranačku konvenciju, na kojoj će Korbin pokušati da ujedini posvađane frakcije i spreči veliki raskol pred kojim su se laburisti našli izborom njega za lidera.

Očekuje se da će na toj konvenciji nekoliko laburističkih poslanika u britanskom parlamentu javno u svojim govorima reći da je njihova stranka sa Korbinom na čelu prosto osuđena na izborni poraz.

Korbin je godinama bio na ekstremno levim marginama Laburističke partije, a njegova pobeda mnogima je bila iznenađenje. Poslednjih dana se suočava sa čitavim nizom kritika na račun svojih stavova i svoje prošlosti, a napadaju ga i sa desnice, ali i iz laburističkih redova.

(Blic.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. miroslav says:

    I to znamo.Zeist Gaist film iz 3 dela.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *