КРАЈ РАТА? – У Бечу постигнут договор о прелазној влади Сирије!

KRAJ RATA? – U Beču postignut dogovor o prelaznoj vladi Sirije!

31 oktobra 2015

53249_bec-sirija_fUčesnici pregovora u Beču dogovorili su se o formiranju prelazne vlade u Siriji u narednim mesecima, prenosi Rojters, pozivajući se na šefa nemačke diplomatije Franka Valtera Štajnmajera.

– Učesnici u sirijskim razgovorima žele da postignu nacionalno i regionalno primirje u narednim nedeljama – prenosi agencija reči nemačkog ministra.

Osim toga, prema rečima Štajnmajera, ministri su se dogovorili da rade na očuvanju jedinstva Sirije i njenog sekularnog uređenja.

U četvrtak je u Beču održan sastanak šefova diplomatija Rusije, SAD, Saudijske Arabije i Turske o rešavanju sirijske krize.

U petak se „četvorci“, na inicijativu ruskih zvaničnika, pridružilo još nekoliko zemalja koje mogu dati svoj doprinos normalizaciji situacije, uključujući takve regionalne „igrače“ kao što su Egipat, Iran, Irak i Liban.

Državni sekretar SAD Džon Keri izjavio je nakon sastanka da će se pregovarači sastati ponovo za dve nedelje i nastaviti razgovor na ovu temu.

KOMENTARI3 komentara

  1. Meri says:

    Prelazna vlada sa kvazi sirijskom opozicijom samo će u budućnosti destabilizovati Siriju. Ako stane ruska vazdušna intervencija staće i kopnene aktivnosti sirijske vojske,a još značajan deo teritorije pa i naftnih polja kontrolišu pobunjenici i ID. Zapad dobija vreme da se konsoliduje i preokrene situaciju na Bliskom istoku u svoju korist.

  2. ludimilojko says:

    Poučeni Balkaanskim iskustvima,te se ,na žalost ,slažem sa Merinim komentarom.Potpiše se sve živo,pa se onda krši (Dejton,Kosovo,......ukrajina,...).Evo,na KOsmetu sa Zejednicom srpskih opština. Ali, pošto su Rusi sa druge strane,možda bi bilo i drugačije?

  3. anamarija says:

    Dok traju svi ti dogovori,pregovori ....Rusija sada mora udarati sa najvecom zestinom da se ne dozvoli Amerima i IDIL-ovcima da se konsolidiraju i odmore!!!!!Amerika je stjerana u kut zajedno sa njihovim teroristickim 'ucenicima' koje su obucavali u Turskoj i sada traze 'misje rupe ' da se izvuku i po mogucnosti jos i da budu pobjednicima u toj svoj ujdurmi !!! Stalno spominju nekakvu Umjerenu opoziciju /????/ ....Koji im je to naziv i cega ??? Ili je opozicija ili nije !!! Kakva ''umjerena ''opozicija ?? To su valjda onih petorica koji nisu presli na stranu terorista tj. oni koje su Ameri stalno u Turskoj 'skolovali' i naoruzavali a kada su ih pustali u Siriju onda su svi prelazili zajedno sa oruzjem na stranu terorista !!!!!! Sa Amerikom i Englezima TREBA BITI OPREZAN JER SE ONI NIKADA NE ORIDRZAVAJU ONOGA STO POTPISU !!!!!!! Ako im Rusi slucajno povjeruju onda ce ih Amerika i Englezi SIGURNO ''izraditi '' !!!! TO MORA BITI TOTALNO ISTRBLJENJE TERORISTA DA SE VISE NIKADA NE OPORAVE I NE ZALAZE PO EUROPI,RUSIJI I OSTALIM ZEMLJAMA I POSTAVLJAJU EXPLOZIVE !!!! TERORISTI SU KAO ZMIJA SA STOTINU GLAVA KOJOJ SE NE SMIJE NI ONA ZADNJA STOTA GLAVA OSTAVITI JER CE PREZIVJETI I NA SVAKOJ CE IZRASTI PO NOVIH STOTINU ZMIJSKIH GLAVA !!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *