КРВОПРОЛИЋЕ НА ПОМОЛУ! Црнци у САД планирају да подигну ОРУЖАНИ УСТАНАК!

КРВОПРОЛИЋЕ НА ПОМОЛУ! Црнци у САД планирају да подигну ОРУЖАНИ УСТАНАК!

15 јула 2016

crnci-amerika-0Црнци у САД намеравају да подигну оружани устанак. Председник афроамеричког покрета Нови црни пантери Хашим Нзинга најавио је да ће његова група на улицама и већим скуповима убудуће носити оружје како би се заштитила од полиције.

Његова најава уследила је након десет дана расних немира у САД, који су избили зато што су полицајци убили двојицу ненаоружаних црнаца. Како је Нзинга истакао, његова група ће зато већ данас на протест пред конвенцију републиканске странке у Кливленду, која би требало да буде одржана наредне недеље, доћи наоружана.

– Искористићемо право које нам даје други амандман Устава. Постоје групе које прете да ће нам наудити, а учествоваће на протестима у Кливленду. Ако држава Охајо дозвољава да носимо пушке, ми ћемо то право искористити – изјавио је Нзинга.

Према његовим речима, сада је прави моменат за расну борбу.

– Последње две године, полиција врши репресију. Убијене су стотине црнаца без разлога. То је подстакло грађане да изађу на улице – казао је вођа Нових црних пантера.

Због најаве црнаца да ће носити оружје на протестима пред републиканску конвенцију, исто то најављују и присталице председничког кандидата Доналда Трампа. Због тога надлежни страхују да би ситуација могла да измакне контроли.

Иначе, Нови црни пантери основани су 1989. и сматрају се наследницима радикалне групе Црни пантери, која је била активна од 1966. до 1980. и борила се за права црнаца. Лидер старих Пантера је био Хуи П. Њутон, под чијом су командом настале оружане патроле црнаца. Исто као и сада, црнци су се наоружали како би се заштитили од полицијске бруталности.

KOMENTARI3 коментара

  1. Barakuda says:

    Neka traže nezavisnost ! Pošto amerika prosipa svugdje demokraciju i zabrinuta je za ljudska prava, neka dopusti svojim sugrađanima da se na MIRAN način odvoje.... I treba da se naoružaju do zuba, podrška " panterima " !!!

  2. Major Dangić says:

    Ljudska prava američkih crnaca su ugrožena. Kada se dignu crnci, indijanci i dr. obespravljeni građani amerike - biće pičvajz. Zlo rađenje - gotovo suđenje. Kako to Svevišnji fino osmisli da se sotona pojede sama iznutra. Slava Gospodu.

  3. DFVT says:

    gori su od siptara i arapa zajedno, ali ameri su takvo zlo da to zasluzuju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u