КРВОПРОЛИЋЕ НА ПОМОЛУ! Црнци у САД планирају да подигну ОРУЖАНИ УСТАНАК!

KRVOPROLIĆE NA POMOLU! Crnci u SAD planiraju da podignu ORUŽANI USTANAK!

15 jula 2016

crnci-amerika-0Crnci u SAD nameravaju da podignu oružani ustanak. Predsednik afroameričkog pokreta Novi crni panteri Hašim Nzinga najavio je da će njegova grupa na ulicama i većim skupovima ubuduće nositi oružje kako bi se zaštitila od policije.

Njegova najava usledila je nakon deset dana rasnih nemira u SAD, koji su izbili zato što su policajci ubili dvojicu nenaoružanih crnaca. Kako je Nzinga istakao, njegova grupa će zato već danas na protest pred konvenciju republikanske stranke u Klivlendu, koja bi trebalo da bude održana naredne nedelje, doći naoružana.

– Iskoristićemo pravo koje nam daje drugi amandman Ustava. Postoje grupe koje prete da će nam nauditi, a učestvovaće na protestima u Klivlendu. Ako država Ohajo dozvoljava da nosimo puške, mi ćemo to pravo iskoristiti – izjavio je Nzinga.

Prema njegovim rečima, sada je pravi momenat za rasnu borbu.

– Poslednje dve godine, policija vrši represiju. Ubijene su stotine crnaca bez razloga. To je podstaklo građane da izađu na ulice – kazao je vođa Novih crnih pantera.

Zbog najave crnaca da će nositi oružje na protestima pred republikansku konvenciju, isto to najavljuju i pristalice predsedničkog kandidata Donalda Trampa. Zbog toga nadležni strahuju da bi situacija mogla da izmakne kontroli.

Inače, Novi crni panteri osnovani su 1989. i smatraju se naslednicima radikalne grupe Crni panteri, koja je bila aktivna od 1966. do 1980. i borila se za prava crnaca. Lider starih Pantera je bio Hui P. Njuton, pod čijom su komandom nastale oružane patrole crnaca. Isto kao i sada, crnci su se naoružali kako bi se zaštitili od policijske brutalnosti.

KOMENTARI3 komentara

  1. Barakuda says:

    Neka traže nezavisnost ! Pošto amerika prosipa svugdje demokraciju i zabrinuta je za ljudska prava, neka dopusti svojim sugrađanima da se na MIRAN način odvoje.... I treba da se naoružaju do zuba, podrška " panterima " !!!

  2. Major Dangić says:

    Ljudska prava američkih crnaca su ugrožena. Kada se dignu crnci, indijanci i dr. obespravljeni građani amerike - biće pičvajz. Zlo rađenje - gotovo suđenje. Kako to Svevišnji fino osmisli da se sotona pojede sama iznutra. Slava Gospodu.

  3. DFVT says:

    gori su od siptara i arapa zajedno, ali ameri su takvo zlo da to zasluzuju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *