ЛАВРОВ: Односи Запада и Русије лошији су него у време Хладног рата

LAVROV: Odnosi Zapada i Rusije lošiji su nego u vreme Hladnog rata

16 aprila 2018

ODNOSI Rusije i Zapada lošiji je nego u vreme Hladnog rata, jer je tada postojala komunikacija, a nije bilo opsesije rusofobijom, rekao je u intervjuu za Bi-Bi-Si ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„Mislim da je (odnos) lošiji. Tokom rata postojali su kanali komunikacija i nije bilo opsesije rusofobijom, što izgleda kao genocid sankcijama”, rekao je Lavrov.

Lavrov se, kako kaže, nada da ljudi na Zapadu, uključujući i one na vlasti, znaju koliko je situacija opasna, preneo je TASS.

On je u tom intervjuu, čiji delovi su objavljeni danas, takođe, demantovao američke navode da je Rusija uklanjala dokaze sa mesta na kojem je navodno u Siriji izvršen hemijski napad.

„Ne mogu da budem nekulturan sa šefovima država, ali pozivate se na lidere Francuske, Velike Britanije i SAD, a da budem iskren, svi dokaze na koje se oni pozivaju oslanjaju se na navode iz medija i sa društvenih mreža. Taj napad se nije dogodio. Ono što se dogodilo bila je planirana predstava”, rekao je Lavrov.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    Odnosi su lošiji samo zato jer su se osilili,pošto vi nemate jednog Staljina da im se majke "načestita",onako po zasluzi! Staljin ih nije zvao "partNjorima",nego dušmanima! Niste vi ništa naučili od Staljina,i kako se sa tim zlikovcima "pregovara",a pregovara se isključivo preko nišana! Oni će vas kad tad napasti,zato što je u njihovim genima,i krvi,zlo,koje se ispoljava u agresiji i žeđu za krvlju,jer su sotonina "čeda"!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *