ЛАВРОВ сасуо истину у лице Америци

LAVROV sasuo istinu u lice Americi

31 marta 2019

SAD koriste samo ultimatume i sankcije, drugi instrumenti su nestali iz diplomatskog arsenala Vašingtona, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„U američkoj diplomatiji vidim samo ultimatume, a u slučaju njihovih odbijanja — sankcije. Drugi instrumenti su na neki način nestali iz arsenala američke diplomatije, i to je žalosno“, rekao je Lavrov televiziji „Rusija 1“.„Ako radiš kao kao šef spoljnopolitičkog resora, treba tražiti diplomatske pristupe različitim problemima“, dodao je ministar.

Ranije je državni sekretar SAD Majk Pompeo izjavio da se nada da će zajedno sa saveznicima iz NATO-a objaviti početkom aprila nove mere protiv Rusije zbog situacije u Ukrajini.

Ruski ministar se još jednom osvrnuo i na boravak ruskih vojnika u Venecueli.

„Mi smo objasnili šta rade naši vojnici u Venecueli. Da su tamo na apsolutno legitimnoj i zakonskoj osnovi. Oni servisiraju tehniku koju smo isporučili u skladu sa međunarodnim sporazumom, koji je ratifikovao venecuelanski parlament i apsolutno je u skladu sa Ustavom Venecuele“, izjavio je Lavrov.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. E.Lirsch says:

    Nije to zalosno vec je dobro. Treba smrdljivce na citinu isterati. Jal 'vako jal 'nako. Ultimatumi su znak slabosti. Sankcije takodje. I on egube na snazi jer im Mentor njenog posranog velicanstva sve vise slabi. Osta krezub, nejak kilav. Bice "smijurije"

  2. al kapone mladji says:

    nije mi jasno sto se Rusi pravdaju. Ne pamtim da su se ameri pravdali, oni su jedino imali izgovore za svoje postupke (doduse neuverljive, ali moze im se, za sada)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *