ЛАВРОВ СУРОВ ПРЕМА ЗАПАДУ: Ваших 500 година владавине су завршене

ЛАВРОВ СУРОВ ПРЕМА ЗАПАДУ: Ваших 500 година владавине су завршене

29 марта 2019

Повратак Русије на светску сцену као равноправног партнера, који пркоси диктирању и ултиматумима, изазива нервозну реакцију Запада, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров, у четвртак, на форуму Русија – Земља могућности.

„Постојала је врло нервозна реакција на повратак Русије као равноправног партнера који не намеће ништа другима, али не толерише диктирање или ултиматуме. Реакција наших западних партнера на ово је веома болна“, рекао је.

“Без успеха”, наставио је Лавров. “Не тражимо конфронтацију ни са ким. Желимо да сарађујемо са свима под једнаким условима, на основу узајамног поштовања и тражења равнотеже интереса и узајамно прихватљивих приступа.“Суштина онога што се дешава јесте “категорично оклевање Сједињених Држава и њихових западних савезника да се усагласе да се 500-годишњи период западне доминације у светским пословима ближи крају.”

Према његовом мишљењу, прелазак на нови , мултиполарни, демократски и праведни светски поредак ће дуго трајати, али већ сада је ова транзиција болна за оне који “имају навику да владају светом вековима.”

Они имају навику да владају“, рекао је Лавров.

Wебтрибуне.рс

KOMENTARI3 коментара

 1. A akoM says:

  Vidjet ćeš ti Lavrov(i Rusija,i Kina i svijet)što će biti kad USA-Zapad kompletira svoje A-rakete i vojsku na Ruskim granicama,i iznenada prvi poražvajuće napadne Rusiju i uništi je za pola sata!Jer Zapad je naučio vladati i to će i napraviti,u to nema nikakve sumnje! Nego Vi Rusija,ako želite spriječiti svoju propast,onda gledajte što učiniti u vezi toga!Ako vam nije jasno,onda gledajte što čini USA u Venecueli,Kubi,Južnoj Americi,i pokušajte tamo Vi staviti svoje A-rakete,pa gledajte što će Vam biti,pa će vam sve postati jasno!Isto preporučite i Kinezima!U istom ste loncu,kad skuhaju jednog onda će i drugog,i cijeli svijet je njihov!Osim ako...

  • Kiki says:

   Slažem se da su Rusi suviše pasivni. Da se ja pitam, davno bi već stavio rakete na Kubu pa kada se zaliva nova " kubanska kriza" , onda da se pregovara o AR Štitu u Rumuniji pa sve po redu...

  • Andrija says:

   Šta USA čini u Venezueli. NIŠTA ! niti će smijeti. Kakvo kuhanje Rusije i Kine u loncu. teško ćeš taj film gledati???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u