ЛАЗАНСКИ: Београд има начин да спречи…

ЛАЗАНСКИ: Београд има начин да спречи…

10 децембра 2018

Војнополитички аналитичар Мирослав Лазански каже да је јасно да самопроглашено Косово ужива велику подршку САД за формирање војске, али и да Србија има начин и средства да спречи било какву силу над Србима у јужној српској покрајини.

Он је, коментаришући данашњу испоруку самопроглашеном Косову америчких оклопних возила, изјавио Срни да у Приштини можда и размишљају да над Србима на Космету изврше етничко чишћење, попут хрватских акција „Олуја“ и „Бљесак“, али да постоје два момента која их коче.„Вероватно то не могу да изведу без дозволе Американаца, којима су вероватно на Балкану били довољни један ’Бљесак‘ и једна ’Олуја‘ које су, такође, спонзорисали, а друго зато што Србија не би могла бити пасивна у случају да неко крене насилно да протерује Србе са Космета. Србија у сваком случају не би била пасивна“, рекао је Лазански.

Он је нагласио да се треба надати да се Приштина неће одлучити на такве кораке, али и да не треба цео живот провести у нади.

Лазански је, поводом информације да су данас самопроглашеном Косову испоручена 24 америчка „хамвија“, рекао да су Албанци и раније имали оклопна возила.

„Од Турске су добили нека лака оклопна возила. Сада су добили ’хамере‘. Није то ништа специјално. ’Хамере‘ може свако приватно да купи. То није никакво драматично јачање њихових војних капацитета, али симболично јесте“, рекао је Лазански.

Он је оценио да је у позадини набавке војне опреме, најаве формирања војске и такси уведених на производе из централне Србије, жеља да се компензују дипломатски порази које је Приштина доживела на међународном плану.

„Оно што се десило са Интерполом, плус повлачења признања од неких земаља, Албанци желе да компензују тиме што ће као имати војску и оклопна возила“, каже Лазански, пренела је РТРС.

(Спутњик)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. opet ja says:

    Pa možemo mi da sprečimo, ali nećemo da sprečimo jer je tako odlučio tvoj ljubimac predsednik koga obožavaš do izbezumljenja. Već je rekao da smo jednom pokušali da pobedimo NATO, ali...eto opravdanja. Ma najlakše je da dignemo sve četiri uvis i sačekamo da nam urade šta hoće, a posle kažemo kako su bili jači.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u