ЛАЗАНСКИ: Циљ специјаног рата против Републике Српске је…

ЛАЗАНСКИ: Циљ специјаног рата против Републике Српске је…

2 септембра 2018

Циљ специјалног рата против Републике Српске јесте да се Српска претвори у бањалучки кантон, а да се БиХ конституише по принципу један грађанин – један глас, изјавио је синоћ у Требињу војнополитички коментатор Мирослав Лазански.Лазански сматра да је то одраз тежњи администрације некадашњег америчког предједника Била Клинтона која је остала сачувана и даље у власти Доналда Трампа.

Он је на јавној трибини „Специјални рат против Републике Српске“ истакао да су многи сматрали да ће се Трамповом побједом неке ствари промијенити, али да то не иде тако брзо.

„Потребно је вријеме, јер је промијењено четири или пет људи по врху, али је остао исти апарат као у доба Клинтона. Америчка администрација у вријеме Клинтона сматрала је БиХ из доба Дејтона највећим спољнополитичким успјехом, а Дејтонски мировни споразум за њих представља само чин да се рат заустави, а не коначно рјешење“, рекао је Лазански.

Он је истакао да „САД и даље сматрају да је БиХ незавршени пројекат који подразумијева гашење Републике Српске“.

Лазански тврди да се средства која су доспјела у одређене медије у БиХ, а нарочито у Републици Српској, користе за нападе на Српску и предсједника Милорада Додика.

Јавну трибину организовало је Удружење „Херцеговац“ Требиње у сарадњи са Музејом Херцеговине и под покровитељством града Требиња.

(РТРС)

KOMENTARI3 коментара

  1. Milan says:

    Amerika nema veze ni sa bh ni sa kosovom. To su sve projekti turske koje finansiraju arabija,emirati,katar a amerika za dobre pare ratuje za njih.

  2. Popara Dorcol says:

    Konacno Laza nesto pametno da izbleji

  3. Dane Radakovic says:

    kumunjaro lazo lazanski, bolje je Srbima svade nego sa svama kumunjarama da zive dodik je i vlada u beogradu koji nisu branili Srbe u jugoslaviji bolje je Srbinu da je mrtav nego da uci jugoslovenske lazi koji dodik vodi i sps dokic i tako u beogradu sta srbin trpi od lazivih sps dacica i seselja i i crvene bande

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u