ЛАЗАНСКИ: Циљ специјаног рата против Републике Српске је…

LAZANSKI: Cilj specijanog rata protiv Republike Srpske je…

2 septembra 2018

Cilj specijalnog rata protiv Republike Srpske jeste da se Srpska pretvori u banjalučki kanton, a da se BiH konstituiše po principu jedan građanin – jedan glas, izjavio je sinoć u Trebinju vojnopolitički komentator Miroslav Lazanski.Lazanski smatra da je to odraz težnji administracije nekadašnjeg američkog predjednika Bila Klintona koja je ostala sačuvana i dalje u vlasti Donalda Trampa.

On je na javnoj tribini „Specijalni rat protiv Republike Srpske“ istakao da su mnogi smatrali da će se Trampovom pobjedom neke stvari promijeniti, ali da to ne ide tako brzo.

„Potrebno je vrijeme, jer je promijenjeno četiri ili pet ljudi po vrhu, ali je ostao isti aparat kao u doba Klintona. Američka administracija u vrijeme Klintona smatrala je BiH iz doba Dejtona najvećim spoljnopolitičkim uspjehom, a Dejtonski mirovni sporazum za njih predstavlja samo čin da se rat zaustavi, a ne konačno rješenje“, rekao je Lazanski.

On je istakao da „SAD i dalje smatraju da je BiH nezavršeni projekat koji podrazumijeva gašenje Republike Srpske“.

Lazanski tvrdi da se sredstva koja su dospjela u određene medije u BiH, a naročito u Republici Srpskoj, koriste za napade na Srpsku i predsjednika Milorada Dodika.

Javnu tribinu organizovalo je Udruženje „Hercegovac“ Trebinje u saradnji sa Muzejom Hercegovine i pod pokroviteljstvom grada Trebinja.

(RTRS)

KOMENTARI3 komentara

  1. Milan says:

    Amerika nema veze ni sa bh ni sa kosovom. To su sve projekti turske koje finansiraju arabija,emirati,katar a amerika za dobre pare ratuje za njih.

  2. Popara Dorcol says:

    Konacno Laza nesto pametno da izbleji

  3. Dane Radakovic says:

    kumunjaro lazo lazanski, bolje je Srbima svade nego sa svama kumunjarama da zive dodik je i vlada u beogradu koji nisu branili Srbe u jugoslaviji bolje je Srbinu da je mrtav nego da uci jugoslovenske lazi koji dodik vodi i sps dokic i tako u beogradu sta srbin trpi od lazivih sps dacica i seselja i i crvene bande

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *