ЛАЗАНСКИ КАО АМБАСАДОР ПРОГОВОРИО о шпијунској афери и С-400!

ЛАЗАНСКИ КАО АМБАСАДОР ПРОГОВОРИО о шпијунској афери и С-400!

3 децембра 2019

Београд сматра да је шпијунски скандал са Москвом затворена тема, рекао је амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански.

„Колико ми је познато, Србија сматра ову тему затвореном“, рекао је Лазански руским медијима.Он је додао да ће теме разговора српског и руског председника, Александра Вучића и Владимира Путина, у Сочију 4. децембра бити енергетика, економска и војно-техничка сарадња.

„То потврђује и састав српске делегације у који улазе министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре, потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић, министар одбране Александар Вулин и министар енергетике Александар Антић“, додао је амбасадор.

С-400 сувише скуп

Лазански је саопштио и да је Србија желела да купи систем С-400, али да је он сувише скуп за њу.

„Несумњиво, Србија би желела да купи противваздушни систем С-400, али је питање да ли ћемо имати новац за ту куповину, пошто систем С-400 није јефтин. Која држава не би желела да поседује тако напредан ПВО систем као што је С-400?“, рекао је дипломата.

Он је додао да је Србија заинтересован за наставак војно-транспортне сарадње са Русијом. Лазански је рекао да је Србија већ платила систем „Панцир“. Испорука се очекује до краја године, или у првим месецима 2020. године.

KOMENTARI11 коментара

 1. Kulak says:

  Jugosloven Lazanski otkrio da su 2+2=4.

  • Cp6a says:

   Мора то да се одради званично. Не бих му тражио мане, јер знамо сви с каквим усхићењем је увек причао о руској армији, наоружању, Русији. Претходни амбасадор Терзић је био идеалан за тај положај, али не сумњам да ће и Лаза да одради посао у нашу корист и на задовољство братске Русије.

 2. E.Lirsch says:

  S-400... "suvise skup". Ajde ne sernjaj sunca ti jarkog. Vuckov podrepas dogura do "esencije"...BRE.

  • doktrina soka says:

   Slazem se,nista nije skupo za odbranu drzave,samo treba mati muda,a dok ima ljudi biti ce i para,a ne da nas svako govno zbomba.

  • Portopranco says:

   Pa da.Kod ovog "jugoslovena" Lazanskog sve nešto teško,skupo,ne može se.....

   • Mile says:

    E to je tako kad jugosloveni i drugosrbijanci brane Srbe gde god da su, a takodje kad brane i zemlju Srbiju. Zatim nabaviti S-400 sada to je veoma zakasnela reakcija u odnosu na NATO bombardovanja iz 1994 i 1999 godine. Služilo bi samo kao odvraćanje od ponovnog napada, ali sada postaje sve manje verovatno da će nas NATO ponovo napasti kao nekad. Mi se više bojimo bombardovanja nego ekonomskih sankcija, a meni se stalno čini da 90-tih više su nas pobedile ekonomske sankcije Zapada, nego njihova vojska (i strana i domaća).

 3. Dražen Jovan Petrović says:

  Nekako bih hteo da je ambasador Srbije u Rusiji Srbin.

 4. Kulak says:

  Da je ambasador Srbije u Rusiji Srbin već bi to bilo postavljeno na adekvatnom mestu.Ovako kad stvar rešavaju ti "jugoslovenčići",sve ide nekako teško i sporo kao da se tegli volovskom zapregom.

 5. Portopranco says:

  Ovaj "jugosloven" Lazanski je kao nekakav ambasador Srbije u Rusiji, ali kod njega se oseti da bi on više voleo da je to nekakva njegova jugoslavija i da on služi tom nekakvom komuništi josipu brozu i slično.Srbija i posebno srpska diplomatija trebaju potpunu kadrovsku obnovu.Nama u Moskvi ne treba nikakav "jugosloven". Nama u Moskvi treba Srbin.I to je to.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u