Лазански НИKАД БРУТАЛНИЈИ ПРЕМА НАТО због притиска на Србе: Лобисти МИСЛЕ ДА УТЕРУЈУ ОВЦЕ У ТОР! (ВИДЕО)

Лазански НИKАД БРУТАЛНИЈИ ПРЕМА НАТО због притиска на Србе: Лобисти МИСЛЕ ДА УТЕРУЈУ ОВЦЕ У ТОР! (ВИДЕО)

30 јануара 2019

Новинар, писац и војно-политички коментатор Мирослав Лазански, гостујућу емисији „Добро јутро Србијо“, одговарао је на горуће теме на домаћој и светској сцени.

Тема која се последње време у жижи интересовања је венецуеланска криза, настала због (не) регуларности председничких избора:

– Оно што је Мадуров смртни грех је што је Венецуела велики произвођаш нафте, иако није много заступљена на светском тржишту. То што се председник парламента устоличио, само говори о разположењу које запад има на неспровођење демократских режима – тврдио је Лазански, али и додао да је Венецуела веома богата земља, али блокирана са свих стана.Kако би демонстритао силу, венецуелански председник провозао се чамцем у пратњи војске, како би демонстрирао силу, ево како то коментарише Лазански:

– Пентангон позива венезуеланску војску да се дистанцира од предстеника Мадура. Русија је рекла да ће бранити Венецуелу, ако дође то сличних ситуација, тада би мога да настане проблем. Али, ако гледамо уназад, никада се до сада није десило да је Војска Венецуеле била непослушна неком председнику – рекао је он.

Лазански је прокоментарао и јучерашњу вест да ће Зоран Заев и Ципрас можда добити Нобиелову награду . Наиме, добитница Нобелове награде за мир 2015. године, Уидед Бушамауи, званично је номиновала грчког и македонског премијера, Алексиса Ципраса и Зорана Заева, за Нобелову награду за мир:

– То само говори колико је Нобелова награда изгубила на значају. Својеверемену је и Јасер Арафат добио исту награду, а био је ратни злочинац – каже Лазански.

Војни и политички коментатор прокоментарисао је став запада према Србији и Босни и Херцеговини:

– РС је у фокусу највећи обавештајних игара, још увек се није престало са дисциплиновањем Додика, улажењем у НАТО. Додик је свестан да би то значило унитаризацију БИХ. Србије нема тај проблем као и БиХ, да се њој оспорава име. РС следи политику Србије, војну неутралност. Нема уласка у НАТО, рекао је прдседавајући РС без референдума, а зна се какаво је расположење РС по том питању. Ако они не уђу, неће ни БиХ, то је јасно – рекао је Лазански, а потом прокомнтарисао тежњу да све државе угурају у „исти кош“ – НАТО пакт:

– Ја то не бих ствављао на дневни ред било каквог медијског полемисања. Али, НАТО лобисти то стално потежу, очигледно да мисле да ће полемисањем успети да утерају „овце у тор“. Они иду логиком да наш народ није добро информисан о предностима НАТО пакта. Довољно је знати да је то анти-руско решење, да ли је потребно даље полемисати?

Да је Србија имала нафту, око ње би се отимале стране силе, а овако је кажњавају због непослушности?

– Имаш две опције, да браниш до краја или да се договориш. Да смо се ми негде у смирај распада Југосавија, договорили, да је приватила оно што је тражено, била би скроз друга прича… Челници су тада преспавали битне моменте за државу. Наиме, Шел нуди да направи паралелну јадранску магистралу… – каже Лазански.

Стефан Ђурековић убијен јер је одао велику државну тајну њемачким обацештајним службама?

– Дошла су два танкера пуна нафте из Либије, који су нестали. Вероватно је дошло до прозивке, ем Титов син, ем Шпиковог син. Ђурековић је био кажњен јер је први потенцирао те ствари – објаснио је Мирослав Лазански.

(Srbija Danas)

KOMENTARI7 коментара

 1. Zoran says:

  Lazanski, jel celo Kosovo nase ili samo deo?

  • Zarko Mrdalj says:

   sto pitas vidis da kosovo 76 godina u siftarskim rukama acitav bal;kan ide u uniju i nato pakt tu su i dodik i vucic

 2. Rale says:

  Lazanski je Vučićev potrčko i ništa više od toga .Kredibilitet koji je i imao i kao čovek ,i kao novinar, vezivanjem za veleizdajnika ,izgubio je.

 3. Vesko says:

  Maricu odustani od NATO lobiranja, ne stoji ti. Izgledas puno pametniji i privlacniji zenama kada ne lobiras za NATO.

 4. Pravedni Ljesnik says:

  smarate promovisanjem braljezgarija ovog naprednjackog slovenca

 5. rodja says:

  Zoran Zaev i Cipras će možda dobiti Nobielovu nagradu mir? Eeeeh! Za malo uteče ovo "veliko i prestižno priznanje" tandemu Tači-Vučić. Ali ima dana. "Kompromisno rešenje" će pružiti šansu da se sledećeg puta nominuju HT-AV.

 6. Budi Bog s nama says:

  Šta bi bilo da je bilo? Bila bi sada to druga priča, šta se sve moglo da je moglo, opet druga priča. Ljudi inače sve rade naopako po Marfijevom zakonu, zašto nešto da uradiš ljudski kada možeš i kao majmun? Zašto čovek da ne komentariše normalno nego kao neki Lazanski?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u