ЛАЗАНСКИ ОПЛЕО ПО ВУКУ ДРАШКОВИЋУ!

ЛАЗАНСКИ ОПЛЕО ПО ВУКУ ДРАШКОВИЋУ!

21 јануара 2019

Пише: Мирослав Лазански

Лидер странке СПО Вук Драшковић изјавио је пре неколико дана како је „трагично што је близу 80 одсто грађана Србије одлучно против чланства Србије у НАТО-у, да та већина не зна да ће све неспоразуме и могуће сукобе на Косову, у Босни, у Македонији, или било где на Балкану решавати НАТО“.

Каже Вук Драшковић „да се одлука о чланству Србије у НАТО-у не сме препустити ни незнању, ни инату, ни мантри да власт мора да слуша вољу већине“, па наставља како „ у неким питањима неукој већини држава не сме да повлађује“. Признајем, оваквим констатацијама господина Вука Драшковића више сам него изненађен. Иако господина Драшковића више ценим као писца него као политичара.Дакле, ако је мантра да власт мора да слуша вољу народа, онда господин Драшковић негира основне принципе демократије, јер воља народа се исказује на изборима. Што би значило да се господин Драшковић, заправо, директно залаже за принцип непоштовања изборних резултата. Што и није чудно с обзиром какве резултате постиже на изборима…

Господин Драшковић назива више од 80 одсто грађана Србије „неукима и присталицама ината“, слободније речено, он сматра више од 80 одсто грађана Србије глупацима и незналицама. Да је то било који политичар на Западу изјавио за свој народ, његова би политичка каријера била моментално угашена. Али Србија је ово брале…

Ако је, по господину Драшковићу, више од 80 одсто грађана Србије неуко и склоно незнању, која је то та учена елита у Србији која зна шта је данас НАТО. Које су то данас предности, а које мане НАТО-а? Да мало анализирамо образовање и школску спрему главних лобиста НАТО-а у Србији, да видимо које су све књиге из те области објавили, у којим су то стручним часописима излазили њихови радови.

Укључујући и стручне радове о НАТО-у господина Вука Драшковића. Са своје стране, могу да кажем да сам први новинар из неке социјалистичке земље који је још 1982. године ушао у главни штаб НАТО-а у Монсу и направио интервју са врховним командантом НАТО-а, америчким генералом Бернардом Роџерсом. Године 1990. опет сам био у истој команди и направио интервју са врховним командантом НАТО-а, америчким генералом Џоном Галвином. Дакле, ја одлично знам шта је био НАТО до 1991. године, шта је био од 1991-1995, шта је био 1999. и шта је данас. И нема тог НАТО лобисте који може о томе да води било какву озбиљну полемику са мојом маленкошћу…

Односно, где су били са својим ставовима пре 30, а где пре 20 година данашњи лобисти НАТО-а у Србији?

Неки су пре 30 година продавали колаче, други су били ревносни чланови СКЈ и шефови кабинета истакнутих партијских другова. Вук Драшковић је пре 20 година јавно био против уласка СРЈ у процес „Партнерство за мир“, чак је и са позиције министра спољних послова СРЈ сугерисао земљама, бившим чланицама Варшавског уговора, да не улазе у процес „Партнерство за мир“, а камоли у НАТО. Постоје писмени трагови о томе.

Наравно, не спорим политичарима да могу да мењају своје мишљење. То је саставни део те професије. Али ме занима које су то нове околности наступиле у Србији и око Србије, да од некадашњег противљења да Србија уђе у „Партнерство за мир“, господин Драшковић се сада заузима за чланство Србије у НАТО-у? То што је Црна Гора у НАТО-у и што ће то вероватно ускоро бити и Македонија? Па смо, јелте, „опкољени“?

Застарели геополитички погледи на савремене војне доктрине. Нема више вардарско-моравског стратешког правца, све се то данас прескаче. НАТО је данас антируски војни пакт и свако сврставање у такав пакт јесте директно антируски потез. НАТО је данас на границама Русије. Можда господин Вук Драшковић жели да буде на челу неке НАТО јединице на границама Русије, али више од 80 одсто грађана Србије то јасно одбија…

(Спутњик)

KOMENTARI24 коментара

 1. Kulak says:

  Smušeni političar Vuk Drašković je u svom neslavnom životu bio čovek sa hiljadu lica,a ono završno koje ćemo najbolje pamtiti jest da je bio teška budaletina.

  • PRVA LINIJA says:

   BUDALETINA JE BLAGA REC... GOVEDO MU VISE PRISTAJE I LIKOM I DELOM... GOVEDO SELJACKO JE IDEALNA KOMBINACIJA OBZIROM DA MOZE SELJAK DA ODE IZ SELA AL SELO IZ SELJAKA VALJDA NE... TREBA DA SE OKUPIMO, DA SE ORGANIZUJEMO NAS NEPISMENIH I PROSTIH 80%... DA SE OKUPIMO I DA MU NANU NANINU I NJEMU I ONOM NJEGOVOM ,,MUSKARCU" KOG JE OZENIO SVOJEVREMENO... KAZU DA JE ZAVICAJ MUSKARCA RODNO MESTO NJEGOVE ZENE A OBZIROM DA JE GOSPODIN DANA IZ MILOVOG MONTENEGRA UOPSTE NECUDI NJEGOV NOVI POGLED NA ISTORIJU I PROSLOST... A BUDUCNOST... ON JE NA SRECU NEMA... NJEGOVA SVECA JE PRI KRAJU, SVICE LAGANO... I NJEMU I NAMA FALA BOGU... KAZE NAS NAROD... ONIH NEPISMENIH 80%...

   • Раца says:

    СЕЉАК, СЕЉАЧИНА СЕЛО ПРЕИСПИТАЈТЕ СВОЈЕ МИШЉЕЊЕ И СТАВ. НЕ ВРЕЂАЈТЕ ГОВЕДО,НАХРАНИЛО ЈЕ СРБСКОГ ВОЈНИКА И РАДНИКА. ВУКА УПОРЕДИТЕ СА НЕКИМ ИЗМЕТОМ.

  • Budi Bog s nama says:

   Gud morning sinjor Lazanski, ja samo da dodam da ga ja ne cenim niti kao pisca niti bilo šta drugo. Ova Vucibatina će tek grdno da prođe, najpre se borila protiv Miloševića a sada se bori protiv Srba u celini. On sada piše knjige u kojima su Srbi genocidni narod a ne hrvati. Valjda da napravi ravnotežu, teška mu crna srpska zemlja. Može li ko da drži na budžetu ovog izdajnika svega svetog što postoji? Isto je i sa njegovom Danicom, prima invalidsku penziju od 150 hiljada jer je nervno neuravnotežena.

 2. Mr.Clean says:

  s postovanje gospodine Lazanski,ali cemu polemika sa DEBELIM CREVOM!!!!!

  • Velika Metla says:

   МК,Лазански зна исто као и овај "вук" да су избори фарса,што је "вук" и потврдио,јер ако власт не треба да слуша народ чему онда избори?

 3. padre says:

  Možda je istina, da jetoliki procenat Srba nauk i nepismen, ali je mali broj njih gmizavaca, kaošto je on i njegova bratija!

 4. rajko says:

  Nove okolnosti za ulazak u NATO ne postoje. Naprotiv. Postoji obilje novih okolnosti PROTIV ulaska u ovu organizaciju. Ako ništa drugo, sad je svakom jasno da nas nisu bombardovali zbog tragičnog nesporazuma kako su mnogi dugo mislili, već da je to bila stara, hladna, svesna, zlonamerna odluka čitavih elita zapadnoevropskih zemalja. To se 2000. još uvek nije sasvim videlo, ali sad je to jasno kao dan. I ništa ih nikad neće opravdati za taj čin. Moraju da plate svu štetu koju su nam naneli. Njima je sad naravno jako potrebno da mi udjemo u njihovu organizaciju da bi oni kao ustaše posle 2. s. rata glatko izbegli sve neprijatnosti, ali više ne može tako. Navika da nas uništavaju se mnogo odomaćila u njihovim redovima pa moramo da ih odviknemo. Smradove.

 5. Pravedni Ljesnik says:

  I vucic pljuje Srbe pogrdnim nazivima, ali lazanskom to ne smeta, jer mu je to poslodavac

 6. DonDon says:

  Licno ne gotivim ovog Draskovica uopste, ali covek ponekad ima pravo. Kosovo ce odlucivati NATO i Srbija. Rusija u neki sukob sa NATO zarad nas nece ulaziti sigurno. Precica do Kosova je postati saveznik bivsem neprijatelju. Sa Nemackom smo u dva navrata ratovali, ubili nam mnogo omladine pa opet nakon svega nismo ljuti na njih. Zasto bi se ljutili na SAD, ako nam vrate Kosovo?

 7. petrovgrad says:

  Otac Vuka Draškovića Vidak, je ubijao Srbe i bacao u tri jame kod Miljevine. To je radio sa svojom brigadom na čelo sa narodnim herojem J.Šegrtom. Vuk bi trebao da zapali sveću tim nesrećnicima.

  • Velika Metla says:

   Petrovgrad,Вук је ранијих година као тобоже истраживао ко је убио скоро 40 000 србских младића,војника краљевске војске,из Србије,кад их је черчил предао ћопавку,и кад му је један Херцеговас рекао,Вуку,да му је отац Видак један од главних егзекутора Вук је престао с истраживањем! Ово знам сигурно,јер ми је лично човек из Херцеговине рекао,кад сам био у Невесињу пре неких 10 година! Таква зла која су радили посрнули "срби" Капичић,Ранковић,Пенезић,Видак,није нико радио свом народу као они што су! Такав случај није забележен код балија,шлихтара,ватиканоида! Они су своје пазли као очи у глави! За разлику од глупих "срба"!

   • Pera pekar says:

    I opet Srbi danas žale monstrume Krcuna, Kapicica i Rankovica. I još mu teraju "leka". Ne postoje reči da se opiše krvozedni monstrum Krcun. Sramota srpskog roda. Ili Kapicic. Rodjen u Gaetu od malih nogu učenika da mrzi sve srpsko.

 8. Velika Metla says:

  Ово пашче Страшковићевско је у праву! Зашто је у праву? Па зато што њега ниједан народ,сем србског,не би трпео у свом и најудаљенијем окружењу! Јово Капичић је провео цео свој живот у сред Београда,а побио је десетине хиљада Срба,и не нађе се ЈЕДАН ЈЕДИНИ "србин" да га стуче као гњиду,па што се не би и један овакав херцеговачки изрод,који се без гаћа довукао у Србију,осећао слободно и безбедно да може пљувати по Србима и Србији!

  • Velika Metla says:

   Да додам....,онда чујем данас како неки кажу "живео сам супер за време Броза"! Марва! Шта друго рећи? Значи САМО лични интерес је битан тој марви! Нас су ти мизерни лични интреси и довели до овде где смо!

 9. Doktor says:

  Sećam se za vreme NATO bombardovanja ‘99 kako taj isti Drašković preko nekog radio programa drži govor u nekoj emisiji i kune taj isti nato,pljuje po nato i govori kako je nato djavolja sekta,djavolja organizacija,kako je nato skup satanista u novom svetskom poretku itd...govorio je jedno 10-15 minuta i rekao gomilu uvreda o nato. A u isto vreme dok sam(smo) slušali taj njegov govor Bio sam na jednom položaju PVO sa drugarima koji su bili mobilisani kao i ja. Slušali i bili u jednu ruku ponosni na njegov govor. Sada ne verujem šta čujem i slušam od te spodobe. Koja je to transformacija da li postoji dijagnoza ili definicija tog oblika ljudske vrste...????

  • Mi says:

   Докторе, зар није ближе дијагнози? Био је млађи па се стање погоршало , кроз године....

 10. теоретичар says:

  Колико се ја сећам, Драшковић је за длаку избегао Хаг, а та длака га сада дави. Дакле, по моме схватању и Драшковић и још доста Срба су уцењени и регрутовани из родољубивог дела Срба да зауздавају пребрзе Србе после Октобра, да не би правили проблеме. Наравно да је та тема избачена из америчких медија Србије, али ти људи раде добро свој посао. За Драшковића важи - живот је леп па макар га и посраног живео. Важно да ја и моја женица имамо све што нам треба, а оно посрано је невидљиво иако је на образима. Ти људи, а кажем, има их у Србији подоста, морали су чак и сами себе да слажу и убеде у оно што говоре. Па кад их онда неко заскочи, они се још и наљуте и све жешће бране своје образе на којима ми видимо шта је. Није њима лако.

 11. Branko says:

  Vuk Drašković je britanski komprador, zaobilaziti ga u najširem mogućem luku i ignorisati! Smrdi na izdaju od glave do pete.

 12. Grande Milovan says:

  Smešna je polemika ove dve prodane duše,dva politička dinosaursa puna sebe i svog neznanja,a jadan je ovaj narod kad mu ovakvi životni marginalci kroje kapu i određuju sudbinu!

 13. pravda says:

  Vuce Draskovicu ,od koga ukrade delo NOZ

 14. Bedi says:

  Tragično je da bilo ko prenosi šta to dlakavo NATO govno i ljudski odpadak misli i šta ima da kaže pošto je sa prozora svojevremeno rekao: " Ja ću da vas vodim!", a zatim komandovao: " Juriš" da udari brat na brata, a kao rezultat toga mrtvi. Dajte mu uniformu, pa nek ide gde hoće, ratuje s kim hoće i nek brani koga hoće, samo nas više da ne uvlači u to svoje patološko ludilo i u svoj kompleks Napoleona. Ako već nije dobio trajni smeštaj u nekoj specijalizovanoj ustanovi, tu svoju pamet nek prosipa negde drugde!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u