ЛАЗАНСКИ ОШТАР: „Ако нас Албанци нападну, Војска Србије да заузме север Косова“

ЛАЗАНСКИ ОШТАР: „Ако нас Албанци нападну, Војска Србије да заузме север Косова“

15 јануара 2017

lazanski-jpg-688x388_q85_crop_upscale

Ако Албанци поново изазову насиље на Косову и Метохији или покушају ново етничко чишћење, Србија би истог часа морала најодлучније да одговори заузимањем севера Косова! То истиче војно-политички коментатор Мирослав Лазански, који каже да не намерава да позива на ратове.

Он, међутим, апелује да у случају таквог развоја ситуације Војска Србије са тенковима и бројним наоружањем дође до Ибра и поврати тај део јужне српске покрајине!

Србија, како истиче, не сме да понови грешке од великог погрома Срба 17. марта 2004. и незаконитог проглашења независности Косова фебруара 2008. године.

Кукавице нас водиле

У та два наврата, према мишљењу Лазанског, могли смо да повратимо бар север Косова, али то нисмо учинили због кукавичлука тадашње власти у Београду.

– Ако поново дође до насилних акција Албанаца, морамо заштитити Србе на северу Косова, не можемо седети скрштених руку! Током мартовског погрома 2004. НАТО трупе КФОР потпуно су се повукле. Могли смо тада тенковима да дођемо до Ибра и поставимо ту границу, бар тај део територије да задржимо. Ни другу прилику нисмо искористили 2008, јер смо имали политичаре који немају оно што мушкарац треба да има – наводи Лазански и додаје да су наше претходне владе желеле питање Косова да реше мирним путем и преговорима, што није довољно:

– Албанци су спремни да ратују за Косово, а ми не! То је разлика. Чим имате национални проблем који није на време решен, одређена ситуација ће погодовати да то поново букне. Успешна спољна политика неке земље не може само да се базира на пацифизму и правним и дипломатским средствима. Ако немате одговарајућу војну силу која ће да подупре мирну дипломатију, ви сте лузер и нико вас не схвата озбиљно. Зато је, рецимо, важно што је премијер Вучић рекао да никад више неће дозволити да се Србима десе „Бљесак“ и „Олуја“, што је потпуно исправно!

С друге стране, професор Факултета безбедности Зоран Драгишић упозорава да би евентуална војна интервенција Србије, као одговор на албанску агресију, изазвала жестоку реакцију међународне заједнице

– Оно што се толерише Албанцима никад се не толерише нама. Сигурно би дошло до реакције НАТО, САД, Немачке и осталих, а вероватно и војне, јер би то тумачили као удар на снаге КФОР. Једино ако би Албанци спровели план о етничком чишћењу Срба са севера Космета, такозвану Олују 2, улазак наше војске био би изнуђен, али једини могућ потез – напомиње Драгишић и додаје да би у том случају одговор Запада био језивији него 1999.

Сила најјачи аргумент

Љубан Каран, пензионисани потпуковник Контраобавештајне службе, уверен је пак да се Србија налази у одсудној ситуацији кад је реч одбрани Косова и да више нема где да попусти и да се повуче.

– Актуелни догађаји су уједно тест наше одлучности. Јасно је да на Косову можемо добити само оно што у случају потребе можемо војно бранити. Ситуација није добра, али то има и добре стране јер маске падају и намере постају провидне. Нама је војска сада најјачи аргумент и плашим се да губимо све ако се њега одрекнемо! – закључује Каран и напомиње да нам Кумановски споразум омогућава евентуалну интервенцију на КиМ.

Треба нам Путинов „благослов“

Пензионисани пуковник војне контраобавештајне службе Александар Петровић оцењује да би евентуално српско заузимање севера Косова било оствариво само уз „благослов“ председника Русије Владимира Владимировича Путина.

– Такво стање, с нашим тенковима на Ибру, могло би бити одрживо само ако нас Руси подрже. Путин је рекао да „Србију и РС нико не сме да пипне“, тако да није искључено да би били уз нас. Иначе, познато је да Албанци већ припремају нереде, обучавају војнике у НАТО камповима у Немачкој, а Американци их наоружавају – подвлачи Петровић.

(Informer, Tanjug)

KOMENTARI13 коментара

 1. Vujadin says:

  Zašto sjever, neka zauzmu sve do Peći i Prizrena. Kao kad ti ukradu auto i ti zadovoljan kad ti vrete rezervnu gumu. Za koga Lazanski navija i za koga igra?

 2. cile mile says:

  Lazo, hoces li ti predvoditi trupe, bas bih te voleo gledati.

 3. lilit says:

  To bi se desili kada bi na čelu Vlade Srbije bio neko ko ima m..a i neko ko sluša ljude koji su se školovali da vode miliciju, vojsku. Ovako sve neki bezlični monolog za skupljanje političkih poena..

 4. Pero Joksimovic says:

  Доће Шипци све до Раље а од Раље немож даље! Сепаратни мир је чудо.

 5. deda mraz says:

  E pa sad je sve jasno, znaci prodali ste Kosovo a ovo jezadnja faza tj. nama ce sever pripasti a ostatak to samo dragi bog zna jer ne verujem da je Amerima stalo da prave veliku albaniju.Ono sto je veliki vodja obecao pre 70 godina to njegovi naslednici sada zvanicno rade tj. sto je on obecao da ce albaniji dati Kosovo to ovi sada legalizuju.

 6. SRBENDA says:

  Gospodin Petrović je potpuno u pravu za razliku od g. Zorana Dragišića! Jer, sada 2017. godina A RUSIJA na čelu sa CAREM VLADIMIROM VLADIMIROVIČEM PUTINOM je MOĆNA VOJNA SILA!!! Prema tome, ovaj put zapadnim zlikovcima ni u ludilu ne bi smelo da padne na pamet da nas napadnu kao 1999. god, pogotovo ako bi im brat Purin prstom pokazao da sede mirno u svom ćošku i podviju repove... da im ih On ne bi lično podvijao!!! ŽIVELA VELIKA I MOĆNA PRAVOSLAVNA MAJKA RUSIJA!!! I NJEN GENIJALNI VOĐA VLADIMIR VLADIMIROVIČ PUTIN!!! NA MNOGAJA LJETA!!!

 7. aco says:

  Ma nema potrebe za veliki borbama,samo SABOTAŽE na naše neprijatelje,ali momke dobro obučiti ,platiti i KRITI,znači paliti krbatske prodavnice ,muslimanske,šiparske,auta,kuće,njihov narod u Srbiji i R.Srpkoj napadati noću,pod maskama,uterati im strah u kosti,stalnom pritiskom.Napraviti trojke koje su spremne i moćne,tako oni napadaju već 25 godina.

 8. Kulak says:

  Srbija ima pravo postaviti Srpsku Armiju na međunarodno priznate granice Srbije.Kosovo i Metohija je sastavni i neotuđivi deo Srbije.Kad dođe povoljan trenutak,Srbija mora munjevitom akcijom osloboditi svoj trenutno okupirani teritorij i likvidirati teroriste.Živimo u realnom svetu koji priznaje samo i jedino vojnu moć,pa je jasno da za predstojeću akciju Srbija mora imati pouzdani i obavezujući dogovor sa našim saveznicima,u prvom redu sa Rusijom.

 9. milos says:

  Lazanjski je istaknuti clan SNS-a

 10. fantom says:

  @ aco...to što ti predlažeš bilo bi nemoguće raditi bez odobrenja i podrške same države i njenih poluga moći (bezbjednosnih službi, policije, vojske) i to nije način da se u određenom sukobu i pobjedi, već samo način da se on i pokrene ako bi postojali realni izgledi da se on i dobije. Pri tom ne zaboravi, da bi nakon eventualne pobjede, svi ti članovi "trojki", plaćenici ili bilo ko drugi koji bi u tome učestvovao, od strane iste te države i njenog aparata za koju su do juče bili "heroji" i "junaci" bili pometeni gvozdenom metlom kao najgore smeće, jer država javno i u odnosu sa drugim državama, pa makar to bilo i sa onim najsavezničkijim, ne može sebi dopustiti njihovo postojanje i priznavanje da ih je ona organizovala i podržavala. Zato se bolje okani svojih veleumnih savjeta i mozak prebaci na "off", to je mnogo korisnije i za tebe i za okolinu koja te sluša.

 11. opet ja says:

  Tako je Miloše. Lazanski je član SNS i podržava ovu izdajničku vladu. A što se tiče intervencije slažem se da treba celo Kosovo da očistimo i rešimo taj problem jednom za uvek.

 12. nenadDX says:

  Ma kaki Pec, do Albaniju, Skadar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u