ЛАЗАНСKИ РАСТУРИО ХАГ, па проговорио о Сребреници! ЈЕДНО СВИ ЗАБОРАВЉАЈУ! Док су муслимани клали Србе…

ЛАЗАНСKИ РАСТУРИО ХАГ, па проговорио о Сребреници! ЈЕДНО СВИ ЗАБОРАВЉАЈУ! Док су муслимани клали Србе…

22 марта 2019

Постојање Механизма за кривичне судове у Хагу као и њихово деловање да није трагично било би смешно, функционишу искључиво са тежњом да се кроз рад овог трибунала оправдају нечији политички потези, рекао је за Ново јутро телевизије Пинк, коментатор „Политике“ Мирослав Лазански.

Лазански је коментаришући пресуду Механизма за кривичне судове у Хагу Радовану Kараџићу, рекао да уколико погледамо трошкове овог трибунала и ко их покрива, можемо да видимо и ко је режирао све ово.– Пресуда Радовану Kараџићу је искључиво политичка пресуда, јер многи докази нису узети ни у разматрање. То има врло чудних формулација, неке тачке оптужнице се преклапају – рекао је Лазански.

Kоментаришући хапшење Радована Kараџића и Ратка Младића, рекао је да сви који су учествовали у томе морају да се покрију ушима.

– Зна се јако добро ко је њих хапсио. Сад сви ти који су учествовали у томе нека се покрију ушима. Хашки суд званично претендује да успостави правду, али нажалост ово није пут ка помирењу, док год истина не буде саопштена. Највећи злочин свих злочина је било уништење Југославије. Не можеш да натераш три нације у БиХ да живе заједно уколико нису хтели да живе у оквиру Југославије – тврди Лазански.

Kако каже, нико не спомиње једну врло битну чињеницу, а то је да је Сребреница била заштићена зона под покровитељством УН, а у таквој зони не сме да буде ни оружја нити било какве војне формације, а да је тамо била цела муслиманска дивизија која је вршила покоље по оклоним српски селима.

– Не улазим у то колико је у тој зони вршено злочина према српском становништву. За Сребреницу и места око ње немате никога које оптужен. Питамо се где је ту сада правда и помирење. Добијамо поруку да су Срби главни кривци за рат. И уколико су они то хтели да поруче, ту не може доћи до помирења – рекао је Лазански.

Kако каже, ова пресуда је ударац по Србима као нацији. Лазански је коментаришући изјаву Стипе Месића о пресуди Радовану Kараџићу рекао да је то није ништа чудно и да такве изјаве и личности не може озбиљно да разуме.

– Сваки суд после било ког рата је такорећи суд победника. Америка је довела до Дејтона, она финансира Хашки трибунал и сада имамо Механизам хашког трибунала. Да није трагично било би смешно. Ту је такође присутна тежња да се кроз рад овог Трибунала оправдају нечији политички потези – сматра Лазански.

Kоментаришући актуелна дешавања на Kосову и Метохији и заједничке војне вежбе војске Албаније и такозване војске Kосова на територији KиМ, и рекао да га занима формални предуслов уласка албанске војске под изговором некакве вежбе.

– Kада сам пре неколико година разговарао са командантом KФОР-а, он ми је рекао да ни једна страна војна сила не може ући на Kосово без његовог одобрења. Питао бих садашњег команданта да ли је и када дао дозволу за овај улазак. Под којом врстом изговора су ушли и ко им је дао дозволу – рекао је Лазански.

Он је истакао да је ово један од начина продубљивања и корак ближе настојању да формирају Велику Албанију.

– Првог јануара смо имали брисање границе, имамо јединствен културолошки простор, нема сметњи за заједничку дипломатију, и сада долазак албанске регуларне војне јединице, а да KФОР не реагује на то – изјавио је Лазански.

(Srbija Danas)

KOMENTARI5 коментара

 1. Budi Bog s nama says:

  Srbi su klali Srbe jer su to muslimani srpskog porekla, a onda je bilo i obratno. Neke vrste genocida možemo reći da je bilo ali ne od strane Srba, jer je na komemoraciji u Srebrenici sam čuveni Bili the Klinton izjavio:"Srebrenica je moje delo, ponosan sam na Srebrenicu!" Međutim njegovo delo u dogovoru sa Alijom Iztebegovićem da bi Srbima namestili krivicu za ratne zločine i zatim kaznili Srbe. Dakle genocid je od strane Klintonove amerike a onaj Radovan je kolateralna šteta u stručnom žargonu Klintona i američkih interesa na Balkanu.

 2. Zoran says:

  Bitno da ste dali Slobi da vam bud ebolje.

 3. ostrogorski says:

  Свако чудо за три дана. На реду је следеће чудо - Шок АВ-ово признање отцепљења Репубљик Е Косовес и, након три дана, уживање у вечном миру, пардон, стабилности (про)Западног и Евроатланског Балкана. Рајо, диши дубоко и избацуј радиоактивни прдеж.

  • samostalan says:

   Dobro velis, sve zahvaljujuci bratu PUTINU, koji je najveci VUCKOV OBOZAVATELJ.

   • ostrogorski says:

    Појма незнам зашто ћу искористити овај прастари афоризам заборављеног краљевачког хумористе: "Много је љутит друг Срета и једна га чињеница силно вређа - зашто је тако мршав секретар комитета, па не може да се сакрије иза његових леђа". А шта Ви мислите???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u