ЛЕГИЈА опет поделио Србију

ЛЕГИЈА опет поделио Србију

17 јула 2018

Након првостепене пресуде којом су Милорад Улемек Легија, Звездан Јовановић и још неколико припадника Јединице за специјалне операције ослобођени оптужби да су 2001. покушали да изведу оружану побуну, страсти у Србији су поново узавреле, а јавност се оштро поларизовала између оних који осуђују ослобађајућу пресуду и оних који је подржавају.

Улемек и Јовановић, који служе казне затвора од 40 година робије због убиства премијера Зорана Ђинђића, као и остали оптужени у случају побуне, одговарали су за излазак на улице Београда и блокирање путева на ауто-путу у Новом Београду, током протеста у војним униформама и са возилима хамер, које су користили.Ово није правоснажна пресуда и тужилаштво има право жалбе.

Божо Прелевић, бивши коминистар унутрашњих послова, изјавио је након пресуде да је било очекивано да ће бивши припадници ЈСО бити ослобођени оптужби за оружану побуну, додајући да пресуда показује да није доказано ништа од онога што је тврдио тадашњи потпредседник Владе Чедомир Јовановић.

– Свако ко зна шта је убијени премијер Зоран Ђинђић рекао на 61. и 62. седници Владе Србије зна и да је пресуда морала да буде ослобађајућа. Немам ниједну лепу реч за вође ЈСО Легију, Звездана и Душана Маричића Гумара, али је јасно да та оптужница није стајала. Уосталом, поднета је уочи избора 2012. и мислим да је то била политичка одлука – објаснио је Прелевић, иначе адвокат једног од оптужених Веселина Лечића.

Ослобађајућу пресуду осудио је Жарко Кораћ, бивши потпредседник Владе Србије и председник комисије која је истраживала пропусте у обезбеђењу убијеног премијера Ђинђића.

– Ако наше правосуђе мисли да је демонстрирање са оружјем и у униформи нека шала, онда је управо послало поруку да припадници оружаних снага ове земље могу да раде шта им падне на памет. Мислим да је то питање за читаву државу, а не само за појединце – рекао је Кораћ.

Увод у убиство Ђинђића

Пресудом је изненађен и лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић, један од сарадника убијеног премијера Ђинђића.

– Никаква пресуда не може поништити оно што је било јасно и пре 17 година, да је побуна ЈСО била увод у убиство Зорана Ђинђића. Злочиначко удружење и тада и данас чинили су политичари, адвокати, делови тајне и јавне полиције, као и сви они којима није одговарало да Србија буде модерна држава, него су спас тражили у преживелим остацима Милошевићевог режима и онима који су у међувремену постали заштитници Милошевићевог наслеђа – изјавио је Јовановић.

(Вести-онлине)

KOMENTARI3 коментара

 1. rajko says:

  Pa jel ovi politicari imaju takvo misljenje o nama. Legija je samo 0,01% problema iz proslosti. Sve ostalo pripada malim lopovima, velikim lopovima, glupim politicarima, politicarima koji su bili i ostali strani placenici, izdajnicima iz redova vojske, onima koji zbog para dozvoljavaju prodaju droge po nasoj zemlji, lopovima koji su unistavali i u bescenje prodavali fabrike gradjene u posleratnim godinama i da ne nabrajam dalje , ima tih g....a mnogo. I sad kao Legija podelio Srbiju. Srbija je gladna, Srbiju ubijaju i nasi i stranci, Srbija je lopovska zemlja, Srbija je zemlja izdajnika, Srbija skoluje i besplatno kapitalistima poklanja umne ljude...

  • Velika Metla says:

   Рајко,далеко је Србија догурала кад је дозволила да јој "димљени срПин" наркос Чеда Јованоцић води политику! ССерем се на такву Србију,и на такав народ!

   • doktrina soka says:

    @ says,ne na Srbiju i srpski narod,nego na sljam u srpskom narodu koji isplivao na povrsinu,kao govno posle kise,,zahvaljujuci stranim okupatorima.Tko je od 2000te na vlasti su izdajnicka konkviskadorska govna.Vreme ce pokazati kada dode vreme za ciscenje i to ko je ubio Didica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u