ЛУKАШЕНKО РАСПУСТИО ВЛАДУ! Оштар рез и замена свих чланова!

ЛУKАШЕНKО РАСПУСТИО ВЛАДУ! Оштар рез и замена свих чланова!

3 јуна 2020

Белоруски председник Александар Лукашенко данас је распустио владу, јавила је новинска агенција Белта.

Раније у току дана Лукашенко је рекао да неће бити радикалних промена у влади.– Оштар рез, замена свих чланова владе била би погрешна са у овом тренутку – рекао је Лукашенко на састанку са званичницима у његовом кабинету, преноси Ројтерс.

– Одрасла је нова генерација лидера који су се добро показали и добро сарађивали у влади. Зашто их мењати? Могу да раде – додао је.

Нова влада још није најављена, а сада већ бивши премијер Сергеј Румас постављен је на ту финкцију 2018. године.

Председнички избори заказани су за 9. август, а очекује се да ће Лукашенко, који је на власти од 1994. године, добити шести мандат.

KOMENTARI5 коментара

 1. Косовац says:

  Доста конфузан чланак, па ми није јасно како то да Лукашенко распушта владу а онда каже да би то било погрешно у овом тренутку. Овде логика стење и вришти, али нема смисла за тај непријатан положај логике оптуживати Лукашенка. ……………Требамо само схватити и приметити да се у Белорусији приближавају неки ванредни догађаји могуће опасни за државу. Зато је и препоручљива превентива смена многих из руководеће структуре као. То је већ потпуно логично. И исправно. ……………Потпуно разумем и оправдавам Лукашенка, смењивањем целе владе, елиминисао је све тајне и јавне играче за Путина, такође и све тајне и јавне играче за Џоа Сороша. Да ли неки нови члан Владе неће да буде добар успешан послушко? Биће, немој да бригаш, живот се стара. Претпостављам, уколико Лукашенко није заиграо за Сорошоиде, онда ће нове чланове владе изабрати према свом обличју. Уколико је Лукашенко ипак заиграо за Сорошоиде, онда ће он као Александар Вучић: „Морало се“. ……………Све ћемо ово да сазнамо онда када и ако се то деси. Ово за Вучића не треба да сазнајемо, то се већ десило два пута до сада. Задњи пут му је Вучићу тражена потврда од српског патријарха да српски патријарх нема ништа против да за председника владе постави сорошоидну педерку. Потврда је дата без великих сметњи, није се приметило неко незадовољство.

  • Slobodanka says:

   Погодили сте да претпоставља опасност за земљу. Види се по томе шта је све рекао. У разговору с кабинетом министара, Лукашенко се дотакао не само теме задатка рада у вертикали власти, већ је говорио и о тренутној политичкој агенди. "Створили смо нашу земљу, у којој наша деца могу да живе. Данас је тренутак када је потребно то одбранити. Потребно је заштитити. Видите да нас на делове раздвајају. Белорусија је једина постсовјетска држава која није видела тугу. А неким Белорусима чини се да је далеко ова уништена Украјина. Рат је. Да ли је далеко Молдавија која је била подељена на пола. Људи су заборавили како су се борили у Литванији, борили су се за независност, суверенитет у своје време. Заборавили су да данас Кавказ још увек пламти: Јермени се не могу сложити са Азербејџанцима. Заборавили су да је Грузија изгубила скоро трећину своје територије. Коначно, нико не зна како је мој пријатељ Рахмон с митраљезом ушао у главни град Таџикистана да би ствари уредио ". Такође, према Лукашенку, људи су заборавили колико је људи погинуло и како су се борили са брадатим мушкарцима. Људи су заборавили како је бивши председник Каримов у Узбекистану потиснуо пуч пуцајући на хиљаде људи. Сви су га тада осуђивали, а када је умро - клечали су, и плакали , плакали. Нисмо ово преживели, па не желимо да разумемо ово. Па, подсетићемо се!" - Говорећи о Украјини, Лукашенко је имао на уму државни удар из 2014. и последице које су уследиле. У Молдавији ситуација је била напета дуги низ година, укључујући и око непризнатог Придњестровља. Говорећи о Литванији, председник је имао на уму догађаје из раних 90-их, када је земља стекла независност. Ситуација у Нагорно-Карабаху између Јерменије и Азербејџана такође остаје напета дуги низ година - председник је то такође споменуо. У изјави о Таџикистану, Лукашенко је, изгледа, имао на уму немире у земљи почетком 90-их - управо у време када је Емомали Рахмон постао председник земље. Коначно, осврћући се на ситуацију у Узбекистану, Лукашенко је имао на уму немире из маја 2005. године. Званично је објављено 187 жртава током сузбијања побуне, док су незванични подаци много већи. (Са белоруског спутника).

  • Slobodanka says:

   Пре 5 дана 01 јуна објављен је овај текст: "У Белорусији мајдана неће бити". На састанку са шефом Одбора за државну безбедност председник је упозорио све који га чују: у Белорусији неће бити „Мајдана“. Лукашенко је рекао да је свестан постојања планова за организовање „маиданчика“ уочи или на дан председничких избора у Белорусији. „У Белорусији неће бити Мајдана“, нагласио је Лукашенко. Лукашенко је приметио да је безбедност државе основни темељ, а водећа улога у заштити независности и суверенитета републике припада КГБ-у и лично председнику. „Ми знамо циљеве које они овде спремају. Даће нам „Мајдан“ уочи председничких избора или на дан председничких избора. Тако су и планирали. Желим да вас упозорим на овом састанку и желим да упозорим све који нас чују да у Белорусији неће бити никакав "Мајдан", рекао је Лукашенко. На састанку је нагласио да неће дозволити дестабилизацију ситуације у земљи, а коментарисао је и неке наводе у медијима. "Не треба да нас упоређују, недавно су новине суседне земље писале да имамо нове Пашињане, нове Зеленске и скоро да имамо ситуацију скоро као у Јерменији, скоро као у Украјини", рекао је Лукашенко и изразио уверење да у Белорусији нема лидера као што су премијер Јерменије и украјински председник. Лукашенко је предложио да неки желе да продају све за копејку што је створено у земљи, не само од власти, него и од народа, и приметио је да се то не сме дозволити.

 2. Риста says:

  Хаха...почеће властодршци из србије да искачу из кавеза. Много си им га задрмао, брате! Уф, која ме носталгија вата...мора се нешто вратити на сцену па да продишемо. Уф, ал је ово био груб ударац. Нећу да коментаришем о ономе што је дао потврду јер имам тако црно мишљење о њему да ми мрак шпада на очи када га се сетим.

 3. Риста says:

  Имам утисак да Лукашенко копира Путина. Да нису обојица испред исте опасности? Схватили, него шта. Одоше медведеви у историју.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u