ЛУКАШЕНКО САДА ИГРА ПУТИНОВУ ИГРУ

ЛУКАШЕНКО САДА ИГРА ПУТИНОВУ ИГРУ

25 септембра 2020

Бивши шеф израелске специјалне службе „Натив“ Јаков Кедми указао је на почетак озбиљних политичких промена у Белорусији.

Након што су, упркос свим покушајима белоруског председника Александра Лукашенка да кокетира са Западом, „западни партнери“ подржали опозицију у припреми „револуције у боји“ на територији његове земље, Минск је схватио потребу да напусти вишевекторску политику у корист Русије, анализира Кедми.Истовремено, експерт је приметио да тренутни развој догађаја доводи до чињенице да је лидер Белорусије тренутно спреман да коренито промени политички курс своје земље.

Према његовим речима, ако је раније Лукашенко прилично оштро коментарисао могућност признавања Крима као руске територије, онда ће Минск након такве „издаје“ Запада бити спреман за значајне промене у својим ставовима о побољшању односа са Москвом.

„Зашто Белорусија није признала Крим? Зато што је то било у националним интересима Белорусије? Не.

Јер је одговорило на оно што белоруски народ жели? Не.

Ово је било у складу са маневрима, флертом који је Лукашенко водио са Западом, то је све.

Флерт је завршен “, прокоментарисао је ситуацију Кедми, указујући на то како ће Лукашенкова погрешна процена у погледу пријатељства Запада приморати да призна Крим.

Истовремено, експерт је приметио да за Москву питање признавања Крима као дела Руске Федерације није приоритет, будући да руководство земље по овом питању има принципијелан став на који нико и ништа не може да утиче.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI4 коментара

 1. Ivana says:

  Znači povlačenje korak po korak.

 2. Dragi says:

  Ili je tako kako govori uvaženi G-din Kedmi ili je predsednik Lukašenko namerno igrao ovu igru kako bi imao opravdanje zbog čega uvlači ili uvodi Belorusiju u savez sa Rusijom, tj. kako bi Belorusiju spasao od okupacije sa Zapada, jer bolje je biti deo velike države nego biti okupiran. A najbolji primer za to je Ukrajina. Ne treba zaboraviti da je Lukašenko veoma iskusan igrač.

 3. Косовац says:

  Израелски експерт специјалне Израелске службе је видимо изнео своје Сорошоидно мишљење. Каже стручно да је Лукашенко прилично оштро коментарисао могућност признавања Крима као Руске територије, али је зато Минск након ове „издаје“ Запада бити спреман за значајне промене у својим ставовима о побољшању односа са Москвом. Изгледа да ће се Лукашенко и Минск најзад сложити у својим погледима. А то је по мишљењу Израелског специјалца веома важно, да се Минск сложи са својим председником Лукашенком.

 4. milorad3 says:

  lukašenko je uvek bio uz putina i obrnuto.Zato sad šizenje u briselu jer su ih navukli da se eksponiraju , i time omogućili ČISTKU u BRISELU pre svega :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u