МАДУРОВ ГОВОР разоткрио и понизио АМЕРИКАНЦЕ!

МАДУРОВ ГОВОР разоткрио и понизио АМЕРИКАНЦЕ!

8 фебруара 2019

Венецуела неће дозволити „лажни шоу“ с хуманитарном помоћи САД, изјавио је председник те земље Николас Мадуро.

„Хуманитарна помоћ се претворила у шоу како би се оправдао државни преврат. То је јефтин шоу који треба да нас понизи. Они су блокирали готово десет милиона долара, наше злато, новац од нафте, а сада нуде 20 милиона? Венецуела неће дозволити тај лажни шоу с хуманитарном помоћи“, рекао је Мадуро на конференцији за новинаре.У четвртак је објављено да се прва партија хуманитарне помоћи из САД већ налази на граници Колумбије и Венецуеле у сабирном центру у Кукути. Реч је о два контејнера од 50 тона и најмање шест камиона који су стигли на тај пункт. Конвој су пратили аутомобили националне полиције Колумбије.

„Ако желите да помогнете, ослободите новац који сте блокирали нашој земљи. Украли су новац, а сада нам нуде тоалет-папир“, рекао је Мадуро.

Раније су представници Хуана Гваида, самопроглашеног привременог председника Венецуеле, саопштили да ће 14. фебруара у Вашингтону бити одржана међународна конференција за прикупљање хуманитарне помоћи Венецуели.

Он је обећао „тешку битку“ за рачуне Венецуеле у иностранству који су раније предати на управљање Хуану Гваиду.

Стејт департмент САД је у јануару саопштио да су америчке власти шефу опозиционог парламента омогућили приступ рачунима владе Венецуеле у америчким банкама.

„То је тешка, сложена битка. Над тим рачунима су погледи и политичке амбиције да се украду наша средства. Ми смо у правој бици, а ја ћу саопштити земљи када резултати буду позитивни. Тај новац припада земљи, он се претвара у станове, здравље, развој економије“, рекао је Мадуро.

Према његовим речима, Венецуела у првом кварталу ове године намерава да повећа производњу злата.

„Имамо стратегију развоја индустрије добијања и прераде злата, планирамо да за три пута повећамо производњу злата у првом кварталу“, рекао је он и нагласио да земља добија злато у изобиљу и да има право да га продаје на светском тржишту као и сваки други произвођач.

Председник венецуеланског парламента Хуан Гваидо се прогласио за шефа државе 23. јануара, а САД и низ других земаља су га подржале, затраживши од Мадура да не допусти насилна дејства против опозиције. Мадуро је саопштио да је он уставни председник, а Гваида је назвао „америчком марионетом“. Русија, Кина и друге земље подржале су Мадура као законитог председника Венецуеле.

Мадуро поново подржао одржавање превремених избора

Председник Венецуеле је поново потврдио да је спреман за одржавање превремених парламентарних избора у тој земљи.

„Предлажем превремене изборе за Националну скупштину и ратификоваћу их“, рекао је Мадуро и додао да жели да види људе који ће гласати за нови Парламент који ће допринети стабилизацији земље.

„Какав је приоритет жена и мушкараца у Венецуели? Избори? Мислим да нису. Приоритет жена и мушкараца Венецуеле су обнова економије и економски раст, препород. Други приоритет је мир. Трећи приоритет су политичка и институционална стабилност“, нагласио је венецуелански лидер.

Мадуро је, такође, рекао да подржава „механизам из Монтевидеа“ који је стоврен са циљем да се пронађе политичко решење у тој земљи.

„Механизам из Монтевидеа с поштовањем даје ток дијалогу Венецуеланаца уз помоћ наше браће из Латинске Америке и Карипског басена. Спремни смо да одмах подржимо свако дејство које води дијалогу, разумевању међу Венецуеланцима“, рекао је Мадуро.

Раније је саопштено да „механизам из Монтевидеа“ који су представили Мексико, Уругвај и Карипска заједница (КАРИКОМ), подразумева четири етапе: хитно покретање дијалога о решавању ситуације у Венецуели, преговарачки процес, израду споразума и његову реализацију.

ЕУ мора да чује „венецуеланску истину“

Обраћајући се Европској унији, Мадуро је нагласио да она мора да чује „венецуеланску истину“, уместо што слуша „десничарске екстремисте“.

„Увек смо говорили Европској унији и (шефици европске дипломатије) Федерики Могерини: Не чујете истину о Венецуели, глуви сте. А Европска унија је проклета, Могеринијева ће пасти ако слуша и прати оно што венецуелански десничарски екстремисти говоре“, рекао је Мадуро.

KOMENTARI20 коментара

 1. Zoran says:

  "Они су блокирали готово десет милиона долара, наше злато, новац од нафте, а сада нуде 20 милиона?"______A gde si ti cuvao zlato i dolare?

  • Slobodanka says:

   Nije reč о "čuvanom" venecuelanskom novcu u SAD, nego gde ima značajnog prometa robe to mora da prati i značajan promet novca i zato postoje i salda na računima. Venecuela dnevno je izvozila u SAD u 2017 godini, verovatno je bilo slično i u 2018 godini, blizu 500.000 barela sirove nafte i ostalih naftnih proizvoda. Dok naprimer 2008 godine Venecuela je izvozila još više u SAD oko 1,2 miliona barela dnevno. Verovatno je godinama bila opredeljujuća blizina tržišta jer od Venecuele do SAD ima malo više od 2000 km. Medjutim za SAD uvoz venecuelanske nafte nije toliko značajan jer kako pišu - SAD u strukturi ukupnog uvoza nafte iz inostranstva Venecuela učestvuje sa oko 6%, dok s druge strane kada se analizira - Venecuela u strukturi njenog izvoza tržište SAD je veličine 41%. Dakle iz ovih procenata jasno je da je SAD u poziciji da ucenjuje ili čak ovako da blokira sredstva venecuelanskih firmi i još mogli su a i to su uradili zabranili su saradnju svojim američkim firmama sa venecuelanskom naftnom kompanijom. Osnovna greška Venecuele je što izvoz nije bio ranije preusmeravan u druge prijateljskije zemlje, ali onda to znači i duži transport i veće troškove transporta nafte. Zatim uvek se smatra ili postoji ta nada da dok god postoji privredna saradnja da neće doći do daljih poremećaja odnosa, medjutim SAD su presekle i to računajući da će iznenadni nedostatak novca naterati Venecuelu da prizna njihovog kandidata Huana Gvajdo. ... Što se tiče zlata ko zna otkad je ono deponovano u Centralnoj banci Velike Britanije. Tako pišu da Venecuela u toj banci ima zlata u vrednosti 8 milijardi dolara, a zasad odbijen je zahtev za podizanje jednog dela tog zlata u vrednosti od 1,2 milijarde dolara. Ovo što je uradila britanska banka uradila je na nagovor SAD, ali za nju je to mač sa dve oštrice, jer druge zemlje deponenti zlata kod nje zamisliće se, posumnjače tj. reč je o gubitku poverenja, i počeće da povlače svoje zlato.

   • Zoran says:

    Niej poenta cuvati zlato i pare kod coveka koga si isterao iz svoje drzave? E pa cuvaj i ti tako swvoje stvari kod nekog koga si isterao iz kuce.:)

  • test01 says:

   Blokirali su 10 MILIJARDI a ne miliona. Radi se o zlatnimr rezervama i parama koje pravi naftna indistrija Venecuele - a ne o Madurovom novcu tako nemojte da sirite tu zapadnu propagandu. Inace samo americke kompanije koje rade u Veneculei nisu pod blokadom tako da se tu vise nema sta dodati... Pljacka kao sto su opustosili Libiju !!!

  • Ludodoba says:

   Sta se cudis?!A gde Nemci cuvaju svoje zlatne rezerve...mislis i Nemackoj?! Pa svaka drzava ima odredjen iznos novca koji drzi u inostranstvu.

   • Zoran says:

    Ali Nemci ne cuvakju svoej pare u Rusiji, nego kod SAVEZNIKA. A ovaj cuva pare kdo neprijatelja. :)

    • Zoran says:

     PLUS Nemacka povukla i od saveznika nesto od zlata kod sebe. Niko bre budalama kriv sto su budale.

 2. milorad says:

  Ne treba praviti grešku i odvajti EU od US sve su to ista govna, ista stara igra.Kad te jedan pokrade, ti se žališ saučesniku:)Treba izbegavati po bilo koju cenu njihovo fizičko i političko prisustvo u državi, prosto je frapantno da su amerikanci ostaviuli svoje diplomatsko osoblje posle prekida diplomatskih odnosa sa venecuelom, to je izazov i otvorena objava rata venecueli.Takodje je interesantno da ih maduro nije IZBACIO nasilno iz zemlje A TREBAO JE to da uradi.Mislim da je najpametnije direktno uključitri ruse i kineze ne teren ko oni žele da igraju u toj igri i konačno ZAJEDNO pariraju americi u ovom otvorenom napadu na suverenu državu u pravom nacističkom maniru.Vreme je da se JASNO stavi do znanja da ovakve igre više neće proći bez OZBILJNIH I BOLNIH posledica inače samo pothranjuju amerčko ludilo o veličini i nedodirljivosti do one tačke kada će oni prvi naizgled bez povoda udariti i po rusiji i po kini NUKLEARNO.Ako rusija i kina žele da izbegnu totalni nuklearni rat SADA je poslednja prilika da se skrene tok dogadjaja u tom smeru.Da hitler nije dobio u minhenu dozvolu da okupira čehoslovačku i da mu je tada jasno zaprećeno ratom verovatno 2 sve. rata i ne bi bilo, bar ne na onaj način i sa onim razaranjem koje se desilo.To je pouka istorije i ako se ona ne posluša i ne preduzmu jasni koraci sad posle će biti kasno.Pljačka venecuele je učinjena OTVORENO na očigled celokupne svetske javnosti, ovo je jasna izazov čitavom čovečanstvuz od strane te zapadne koalicije, ko ima oči i mozga shvatiće šta mu se sprema.Sutra će neko drugi biti žrtva i oni neće stti dok ne ostvare potpunu svetsku dominaciju na nivou jednog rasnog i nacističkog pogleda na svet i hujerarhiju sveta.

  • Zoran says:

   Kakav rat Kina i Rusija da izbegnu? Kina samo da ne izgubi pare koje uloizila, a i Rusija isto.:)

   • Slobodanka says:

    Ne razumeš se u to, i još izgleda da si se baš prepao da je Venecuela gotova-pečena tj. da biče preuzeta od strane SAD, te samo lupaš kao preplašen čovek. UNUTRAŠNJI PREVRAT U VENECUELI VEĆ JE JASNO DA NEĆE USPETI. 1. Predsednik Ustavnog veća Vrhovnog suda Venecuele saopštio je da zakon o "procesu tranzicije" koji je usvojila Narodna skupština na predlog Huana Gvaido - nevažeči je i apsolutno je ništavan. 2. Priznanje SAD i njihovih satelita Guaida za privrmenog predsednika ništa nije promenilo u zemlji. Maduro je i dalje predsednik Venecuele i ima 100% pod kontrolom vojsku i državni aparat. Guaido je poput "virtuelnog" predsednika koji u suštini ništa ne kontroliše u zemlji. Pozivi marionete Huan Guaido da vojska predje na njegovu stranu nisu prošli, procenat sada nelojalnih Maduru nije impresivan, zanemarljiv je. Guaido neće moći da preuzme kontrolu nad zemljom, vojska neće izdati Madura. Opstanak Madura na vlasti jasno govori o porazu SAD. 3. Presretnut je i pokušaj ilegalnog unošenja oružja u zemlju. Plan SAD o deligitimizaciji vlasti Madura na SB UN nije prošao, a ne prolazi ni vojna pobuna u zemlji koju su planirali. 4. Neće uspeti ni da dostave tu humanitarnu pomoć, a ko zna šta se krije u njoj. Vojska je blokirala puteve kojim bi ona mogla da se dostavi. 5. Venecuelanci su svesni toga da se iza priča o "slobodi i demokratiji" kriju namere onih koji su se zagledali u bogate prirodne resurse i planiraju da se obogate na puču u njihovoj zemlji. 6. Po pitanju vanrednih PREDSEDNIČKIH izbora Maduro je još jednom ponovio da nigde ne ide, tu je i šef je države. Prevremeni predsednički izbori nisu prioritet za njega. Jesu mogući prevremeni izbori za Narodnu skupštinu jer ovakva skupština često krši Venecuelanskog Ustav i pokazuje ozbiljne znake saradnje sa neprijateljima zemlje. Venecueli treba Narodna skupština koja će obezbedjivati stabilnost zemlje i to se može obezbediti prevremenim PARLAMENTARNIM izborima ne čekajući 2020 godinu kada treba da se održe redovni izbori za Narodnu Skupštinu. 7. Vojna pretnja iz Kolumbije ako se pokrene biće i odbijena. PVO sistemi koje Venecuela poseduje od ranije obezbedjuju da se SAD neće usuditi da izvrši vazdušne udare na Venecuelu. 8. Venecuela preusmerava izvoz nafte u druge zemlje i to je još uvek u toku, čak u nekim slučajevima obezbediće i naplatu odmah što joj u ovoj situaciji odgovara. Možda je još prilično rano za ovaj zaključak, ali ovaj pokušaj puča u Venecueli sve više liči na "TRESLA SE GORA RODIO SE MIŠ".

   • Slobodanka says:

    Bitno je da u Venecueli nisu naseli na prvi udar psihološko-propagandnog rata sa jakim ekonomskim podrivanjem i uslovljavanjem zemlje i stanovništva. Biće još napornih dana i situacija, ali sve manje je verovatno da će slomiti Venecuelu.

  • Zoran says:

   Pogledaj, Venezule aduzna i Rusiji: Mar 28, 2018 - Venezuela offered Russia to pay off its $3.15 billion debt with its new cryptocurrency 'el Petro'__________Ona nudi Riuiji d aplati dug u krip[to valuti El Petro. Hahahahaah. Nasal Rusija sa kim da radi posao.

 3. Milan says:

  Greška! Nije u pitanju 10 miliona dolara blokiranih sredstava, nego blizu deset milijardi u "Oni su blokirali gotovo deset miliona(!) dolara, naše zlato, novac od nafte, a sada nude 20 miliona?" 1,2 milijarda dolara je blokirano zlato u banci Engleske, 7 milijardi dolara je blokirani novac u SAD venceulanske naftne kompanije PDVSA i biče još blokiranih sredstava po istom osnovu.

  • Zoran says:

   Jel znas gde cuvao zlato? Kod Engleza.:)

   • Rusofil says:

    Imate li tamo u kromanjoniji dovoljno kontejnera od smeca?

   • Slobodanka says:

    I druge države imaju slične poslove sa zlatom. Bezveze paničiš. Zlato nije materijal koji može da propadne, ta banka moraće jednom da isplati zlato Venecueli u suprotnom potopiće je stampedo od klijenata koji je napuštaju. Nepoverenje u bankarstvu je opasna stvar. Više me brinu one blokirane milijarde dolara u SAD jer ako dolaru počne da opada vrednost, npr. kad se ta sredstva deblokiraju šta će dobiti Venecuela? Obezvredjene dolare.

    • Zoran says:

     Samo budala cuva nesto svoje kod neprijatelja ili kod coveka sa kojim je svadji. Kako radi, tako i prolazi.

 4. Milan says:

  Greška je u prevodu ili u tekstu, a ne verujem da je maduro napravio takvu grešku.

 5. Zoran says:

  Eeee, kad smo bili u Prtoriku i razgovaramo sa taksistom. Reko kako vam je ovde? ad je bolje. Imamo americki pasos, alio nismo njihova drzava, sad narod i manje odlazi u Ameriku, a i dolaze nam turisti. Evo vidi, jeftiniji nam i benzin nego u AMerici. To su njegove reci, ne izmisljam nista.

 6. MILIJASUZOVIĆ says:

  DA MOŽDA JEDAN OD KAMIONA NE VOZI DIVAC ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u