МАЛО ПОЗНАТ СИРУП који елиминише кашаљ за само један дан

MALO POZNAT SIRUP koji eliminiše kašalj za samo jedan dan

5 aprila 2017

hgfregfchgfdsdf-640x442

Prehlade se nikada ne trebaju olako shvatati, te je adekvatna zdravstvena nega u tom slučaju vrlo preporučljiva. Isto se može reći za groznice i grip.

Kada se ove bolesti pojave, često ih prati nekoliko simptoma poput: bolova u grlu, zapušenog nosa koji curi i upornog kašlja. Kašalj često može biti nepodnošljiv, a za pušače još gori.

Ukoliko patite od bolnog kašlja, postoji veoma jednostavno rešenje pomoću kojeg ga se možete rešiti. Potrebna su vam samo dva sastojka da biste ovaj zdarvstveni problem uklonili u sekundi.

Ovo je lek koji se koristi već dugi niz godina. Evo kako da ga pripremite i olakšate dosadan kašalj koji vas prati tokom sezone prehlada.

Recept za sirup za kašalj

¼ šolje korena đumbira (sveže izrendanog ili sušenog)
¼ šolje korena belog sleza
¼ šolje cvetova od kamilice
¼ šolje limunovog soka
1 kašika cimeta
1 šolja meda
250ml filtrirane vode

Priprema:

Uzmite lonac srednje veličine i ulijte vodu u njega. Dodajte suvo bilje u vodu i kuvajte ga. Smanjite vatru tako da se bilje krčka. Sklonite lonac sa vatre kada voda potpuno ispari.

Ocedite pomoću krpe ili cetke tako da ne ostane nimalo bilja u vodi.

Dok je tečnost mlaka, dodajte limunov sok i med. Dobro promešajte. Mešavinu ulijte u vakumiranu posudu i držite u frižideru dva meseca.

Upotreba:

Uzmite kašiku sirupa tri puta dnevno. Ovaj sirup je takođe odličan za decu, ali njima je dozvoljeno konzumiranje samo jedne kašike dnevno.

Savet: kako biste izlečili kašalj dodajte i kašičicu sušenih listova mente u sirup.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI



2 komentara

  1. Lajla says:

    Sklonite lonac sa vatre kada voda potpuno ispari. Ocedite pomoću krpe ili cetke tako da ne ostane nimalo bilja u vodi." pa nema vode isparila je.Besto tu nije u redu sa recepturom?

  2. goran says:

    Recept je cista budalastina, pisala neka genoveva, tek da zaradi paricu. Srbija truba, i recepti lazu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *