МАЛО ПОЗНАТА ЧИЊЕНИЦА О ЛУКАШЕНКУ! Због овога Срби треба да га воле

МАЛО ПОЗНАТА ЧИЊЕНИЦА О ЛУКАШЕНКУ! Због овога Срби треба да га воле

2 децембра 2019

Председник Белорусије Александар Лукашенко данас стиже у дводневну посету Србији, током које ће му домаћин бити председник Александар Вучић.

Он је изјавио да ће га са радошћу дочекати, и подсетио да председник Белорусије никада није био против интереса наше земље. На добре пријатељске односе Лукашенка и српског народа подсетио је и новинар Алекандер Зимовски, који је у својим мемоарима описао како је 1999. године, упркос НАТО препорукама да не путује у Србију, он ипак одлучио да дође на састанак са тадашњим председником СР Југославије, Слободаном Милошевићем.– Лукашенко је био једини шеф државе који је током бомбардовања посетио нашу земљу и тиме показао љубав према српском народу. Лукашенко јако добро познаје нашу позицију и стање у Србији – изјавио је Вучић приликом дводневне посете Белорусији у јуну ове године.

На то је подсетио је и новинар, један од некадашњих лидера Бел-теле-радиокомпаније и водитељ програма „Ресонанце“, Алекандер Зимовски, који је у својим мемоарима описао свој лет за Београд током ваздушних напада 1999. године, где се нашао у пратњи председника Лукашенка, који је из Минска одлетио за Београд како би се састао са председником тадашње СРЈ Слободаном Милошевиц́ем.

– Kада смо полетели из Минска, са чуђењем и дозом страха смо открили падобране испод својих седишта. Лежали су на месту на ком су обично смештени прслуци у авионима. Прави војни падобрани, показали су нам како да их причврстимо – присећа се Зимовски.

НАТО је и пре полетања председничког авиона јавио да не може гарантовати безбедност, наведено је у мемоарима, али се на пут ипак кренуло.

Састанак лидера одржан је у резиденцији недалеко од Београда. Разговори председника трајали су око три сата, док су се у позадини чуле детонације, појачане звуком сирена.

Председник Лукашенко стигао је и да обиђе град том приликом и види неке од погођених локација, навео је новинар.

– Прилично сабласан призор када нема половине зидова, и кревета, само фрагмената неке медицинске опреме, који висе на рушевинама. Стварни удар бомбе или ракете изгледао је врло депресивно – каже Зимовски.

KOMENTARI6 коментара

 1. Cp6a says:

  Батко, брате, не мора нико ништа да нас подсећа. Памтимо све то. Добро нам дошао и дуго у срећи и здрављу живео.

  • Dusan says:

   Belorusija je bratska zemlja,kamo srece da nam je blize.Njihova pomoc zavisi od Rusije.Njihovi Avioni koji se sad modernizuju.i ko zna sta jos mozda i S-300 bilo bih lspo.

 2. RASPUCHIN says:

  Прича се да је Лукашенко 1995.г. спасио и Бања Луку тј. Р. српску да не прође као РСК.

 3. doktrina soka says:

  kada nitko od slovenskih naroda nije pokazao podrsku ,bio je to PRESEDNIK BELORUSIJE LUKSENKO,pamtimo to jako dobro. Neki su cutali,a bogme neki su navijali protiv Srbije kao ceski Presdnik Havelka,disident koji se spaso u Beogradu,fukara.

 4. vaso says:

  kad sutra ode u vječna lovišta svi će pisati otišao je posljednji europski diktator

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u