МАРИН ЛЕ ПЕН Меркелову назвала америчком слушкињом (ВИДЕО)

МАРИН ЛЕ ПЕН Меркелову назвала америчком слушкињом (ВИДЕО)

3 марта 2017

marine-le-pen-statement-after-attack 567

На позадини вести да је кандидаткиња на изборима за председника Француске, представница у Евро-парламенту (ЕП) и лидерка НАЦИОНАЛНОГ ФРОНТА, Марин Ле Пен лишена посланичког имунитета, по интернету је почео да кружи занимљив видео снимак од пре 2 године.

Током иступања на пленарном заседању ЕП, коме су у својству гостију присуствовали канцеларка Немачке Ангела Меркел и председник Француске Франсоа Оланд, Марин Ле Пен Меркелову је назвала „амерском слушкињом“ а Оланда „немачким вице-канцеларом и управником провинције Француска“.

Снимак на ју-тјубу приказује говор Ле Пенове:

„.. Хвала Вам, госпођо Меркел, што сте овде дошли заједно с Вашим вице-канцеларом, управником провинције Француска. Дошли сте на заседање Евро-парламента јер вам се Европска Унија распада, а Ви покушавате да је спасете од колапса и пропасти помоћу уцена, претњи и увредљивих понуда. Ваш модел и идеологија су прости – то је да будете слушкиња САД и да играте како банкари свирају. То је (такође) и непоштена конкуренција, потпун надзор над вашим грађаниума и њихово банкротство.

Мој модел је начелно другачији. Он се заснива на стварној независности, много-поларности света, економском протекционизму и заустављању масовне и неконтролисане миграције.“

Без обзира на чињеницу да је од времена кад је Марин Ле Пен изговорила ове речи прошло око две године,може се рећи да се ништа нарочито није променило у политици ни Француске ни Немачке. Берлин и Париз настављају снисходљиво, одоздоле да погледују на Вашингтон и да оданде очекују даље наредбе. Притом се суочавају са масовном навалом нелегалних усељеника, терористичком делатношћу и разочарењем грађана ЕУ – како самом Европском Унијом, тако и њеном потпуном бирократизованошћу. И да ли се и данас може рећи да речи Марин Ле Пен није и тада говорила истину?

А управо је тада (2015. године) било потегнуто питање о могућности лишавања Марине Ле Пен посланичког имунитета…

topwar.ru

Превод: Васељенска ТВ

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u