МАРИН ЛЕ ПЕН Меркелову назвала америчком слушкињом (ВИДЕО)

MARIN LE PEN Merkelovu nazvala američkom sluškinjom (VIDEO)

3 marta 2017

marine-le-pen-statement-after-attack 567

Na pozadini vesti da je kandidatkinja na izborima za predsednika Francuske, predstavnica u Evro-parlamentu (EP) i liderka NACIONALNOG FRONTA, Marin Le Pen lišena poslaničkog imuniteta, po internetu je počeo da kruži zanimljiv video snimak od pre 2 godine.

Tokom istupanja na plenarnom zasedanju EP, kome su u svojstvu gostiju prisustvovali kancelarka Nemačke Angela Merkel i predsednik Francuske Fransoa Oland, Marin Le Pen Merkelovu je nazvala „amerskom sluškinjom“ a Olanda „nemačkim vice-kancelarom i upravnikom provincije Francuska“.

Snimak na ju-tjubu prikazuje govor Le Penove:

„.. Hvala Vam, gospođo Merkel, što ste ovde došli zajedno s Vašim vice-kancelarom, upravnikom provincije Francuska. Došli ste na zasedanje Evro-parlamenta jer vam se Evropska Unija raspada, a Vi pokušavate da je spasete od kolapsa i propasti pomoću ucena, pretnji i uvredljivih ponuda. Vaš model i ideologija su prosti – to je da budete sluškinja SAD i da igrate kako bankari sviraju. To je (takođe) i nepoštena konkurencija, potpun nadzor nad vašim građaniuma i njihovo bankrotstvo.

Moj model je načelno drugačiji. On se zasniva na stvarnoj nezavisnosti, mnogo-polarnosti sveta, ekonomskom protekcionizmu i zaustavljanju masovne i nekontrolisane migracije.“

Bez obzira na činjenicu da je od vremena kad je Marin Le Pen izgovorila ove reči prošlo oko dve godine,može se reći da se ništa naročito nije promenilo u politici ni Francuske ni Nemačke. Berlin i Pariz nastavljaju snishodljivo, odozdole da pogleduju na Vašington i da odande očekuju dalje naredbe. Pritom se suočavaju sa masovnom navalom nelegalnih useljenika, terorističkom delatnošću i razočarenjem građana EU – kako samom Evropskom Unijom, tako i njenom potpunom birokratizovanošću. I da li se i danas može reći da reči Marin Le Pen nije i tada govorila istinu?

A upravo je tada (2015. godine) bilo potegnuto pitanje o mogućnosti lišavanja Marine Le Pen poslaničkog imuniteta…

topwar.ru

Prevod: Vaseljenska TV

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *