МАРИН ЛЕ ПЕН напада Брисел уз помоћ Орбана и Качињског

MARIN LE PEN napada Brisel uz pomoć Orbana i Kačinjskog

13 marta 2017

Marin Le Pen t456hz

Kandidat ekstremne desnice na izborima za predsednika Francuske Marin le Pen izjavila je za poljske medije da će, ako pobedi na izborima, raditi zajedno s liderom poljskih vladajućih konzervativaca Jaroslavom Kačinjskim na tome da demontira Evropsku uniju.

„Ukoliko pobedim, počeću saradnju sa Kačinjskim da demontiramo EU. Smatram da možemo da sarađujemo u mnogo stvari“, rekla je ona u intervjuu koji danas objavljuje poljski list Žečpospolita i dodala da će isto predložiti i mađarskom premijeru Viktoru Orbanu.

Sa Orbanom i Kačijskim, Le Penova želi prvo da pokrene raspravu o tome šta je u sadašnjoj Uniji nedopustivo, a pored mađarskog premijera i lidera poljske vladajuće stranke Pravo i Pravda potencijalnog pomoćnika u razaranju EU vidi i u britanskoj premijerki Terezi Mej.

„Sigurno se nećemo složiti oko svega. Ali zato je svaka zemlja slobodna i suverena da brani svoje interese“, kazala je Le Penova. Po njenoj oceni, problem oko koga će se sigurno lako složiti jeste to da mora da se spreči preraspodela izbeglica u evropske zemlje protiv čega je kategorično cela Višegradska četvorka.

(Kurir)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *