МАСАКР ЦИВИЛА У СИРИЈИ – ОД СТРАНЕ ФРАНЦУСКЕ АВИЈАЦИЈЕ

MASAKR CIVILA U SIRIJI – OD STRANE FRANCUSKE AVIJACIJE

19 jula 2016

1027670314 french air forcePrema vestima iz Sirijske vojske, masakr su izvele francuske vazušne snage u okviru delovanja koalicije predvođene Sjedinjenim državama. U tim vazdušnim napadima, na Manbej, seosko područje Alepa, danas je ubijeno 206 civila.

Civili su bili zatočeni u stambenom području grada, a francuski borbreni avioni su napade izveli, bez obzira na pristutvo civila.

Prema izvorima iz Sirijske arapske vojske, u ovom selu nije bilo uporišta Daeša, osim nekolicine Daešovih “policajaca” koji nisu bili opremljeni teškom oklopnom ili bilo kakvom ratnom opremom. Ovo je sprovela jedna od najuglednijih svetskih nacija koja se ponosi na svoju borbu za ljudska prava, i to manje od 24 sata nakon što je država Francuska zvanično saopštila da podržava Bašara al-Asada u borbi protiv terorizma.

Danas se “aktivisti za ljudska prava” ne oglašavaju. U slučajevima delovanja Sirijskih vazuhoplovnih ili ruskih snaga, ne može se živeti od njihovih optužbi, koje pritom i nisu tačne. Sada, kada je evidentno da je Francuska bez potrebe gađala civile, organizacije za zaštitu ljudskih prava su zanemele.

(Katehon)

KOMENTARI10 komentara

 1. Don says:

  A gde su Rusi?A S-400?Samo pitam:)

  • Radikal says:

   Pa ne ratuju Rusi tamo protiv kurvanjske koalicije SAD, da su znali sta ce da gadjaju radio bi S-400 sigurno.

 2. Don says:

  Ratuju!Citaj.

 3. Wrangler says:

  To selo je pod kontrolom ISIL-a sto znaci da imaju podrsku civilnog stanovnistva. Nisu ni oni u Nici nikome nista skrivili pa ih manijak pobio. Ovaj put neka su ih gadjali.

  • ANA says:

   Svo dužno poštovanje stradalim u Nici, svaki oduzeti život, pogotovo nevine osobe je za strašnu osudu..... Da li tako rezonujemo i pišemo kada se izvrši masakr u Iraku, Siriji, Afganistanu, Libiji, Rusiji, Turskoj.....? Ne!!!! Isto kao da smo u zapadnoj Evropi žive ljudi, čiji su životi vrijedni, životi ostalih na planeti su bezvrijedni. Isti ti Francuzi sa NATO-om, a i bez njega su izvršili itekako mnogo zločina, pogotovo na sjeveru Afrike, na Bliskom istoku, Aziji, pa niko ne žali i ne priča o tim nevino stradalim. Zašto je Sarkozi prije NATO-a napao Libiju, šta su uradili u Libiji???? Šta su ti isti Francuski kolonizatori radili u toj Siriji. Nas neću ni da spominjem, a bili smo veliki prijatelji istih tih Francuza, šta smo im mi skrivili da nas unište i ubijaju? Čovjek je čovijek, ma koje boje kože bio i ma koje vjere bio, a sve su žrtve ISTE!!!!

   • milanm says:

    Sve ste u pravu bez zamerke. Jedno me jedino interesuje, kada i gde ce sve to stati? Na koga ce pasti sve kletve sveta? Jedno znam anglosaksonske politicko-ekonomske kurve koje drze mas medije naci ce nekoga jarca na kome ce se izzivljavati stolecima posle stanja prividnog mira i napretka.

  • padre says:

   Nisam znao da neko toliko zna o tome, ko je na strani ISIS, ali sad vidim, da ima i takvih!Zar ne vidiš, budalo, da je to baš ono, što oni žele da postignu, da se zapad sveti civilima za ono, što ISIS radi zapadu!Po tvojoj logici i svi Srbi su krivi za sve, jer žive u Srbiji!

 4. Nuclear Vlasta says:

  Problem je samo što i teroristi isto razmišljaju,samo će se i dalje ubijati.

 5. ilija says:

  frncuska i srbija naj gore drzave u svetu

 6. Wrangler says:

  Dovedi ih kuci svojoj ako ti ih je zao. Zalili su i oni nas. Jebali te oni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *