МАСАКР НА НОВОМ ЗЕЛАНДУ биће злоупотребљен против Срба! ЕВО И КАКО…

МАСАКР НА НОВОМ ЗЕЛАНДУ биће злоупотребљен против Срба! ЕВО И КАКО…

16 марта 2019

Већ сада, свега дан после терористичког напада на Новом Зеланду, мејнстрим медијима се отворила прилика да политички злоупотребе једног масовног убицу и идеолошки галиматијас који је за собом оставио.

Терористички напад на две џамије у новозеландском граду Крајстчерчу, у коме је убијено 49 људи (међу којима су и деца) у први мах је оставио свет без текста.Други шок настао је када је обелодањен идеолошки галиматијас који је нападач, масовни убица Брентон Тарант, оставио за собом у виду манифеста на више од 80 страница, имена исписана на пушци коју је користио у чињењу злочина, као и музика коју је наводно слушао у аутомобилу.

На Тарантовом оружју исписана су имена људи које је сматрао борцима против ислама, људи који су припадали различитим добима и различитим историјским епохама. Тако су се међу „херојима“ нашли и франачки војсковођа из раног средњег века Карло Мартел, венецијански војсковођа из 16. века Антонио Брагадин, канадски масовни убица Александар Бисонет, који је 2017. убио шест муслимана у Квебеку, влашки кнез из 17. века Шербан Кантакузин, али и кнез Лазар, Милош Обилић, Бајо Пивљанин и Марко Миљанов.

На његовој пушци су и симболи немачке СС дивизије „Принц Еуген“.

Тарант је, испоставило се, боравио у Бугарској, где је обилазио историјске локације, у Мађарској, а путовао је и кроз Србију, Хрватску, БиХ и Црну Гору. Злочинац је, према писању медија, наводно, у аутомобилу, пред напад слушао српску песму из грађанског рата у БиХ под називом „Од Бихаћа до Петровца села“.

Тарантов идеолошки галиматијас може да буде злоупотребљен, према речима сарадника Института за европске студије Мише Ђурковића, и то двоструко.

Прво, каже он, пажња и притисак усмеравају се на Србе и српско ратно наслеђе. Срби, који су први у новије време имали сукоб са исламом, наводно служе као инспирација за ултрадесничаре, док са друге стране Тарант може да буде злоупотребљен у сврхе предстојећих избора за Европски парламент, на којима се очекује успон радикалне деснице.

„Врло је занимљиво да се ово дешава у време почетка те кампање и, у то сам апсолутно сигуран, биће максимално искоришћено за кампању против свих ’популиста‘ или десничара који иду против европског мејнстрима“, тврди Ђурковић.

„Као православни верник, најстрашније осуђујем овај безумни чин“, наглашава Ђурковић, а начин на који медији перципирају и прате целу причу јесте да су Срби опет приказани као инспирација за фашисте, дивљаке, лудаке и убице.

„Ми овде имамо искуство живота са исламом неких 7-8 векова, где нажалост повремено долази до сукоба, углавном инспирисаних споља, али све остало време с тим људима живимо. То су и наша браћа и рођаци. Западни свет нема то искуство, а суочава се данас са исламом који не жели да се интегрише на начин на који би Запад желео да га уклопи“, каже Ђурковић.

Друга и трећа генерација муслимана у Западној Европи, додаје он, све је мање интегрисана и прави паралелни систем живота. То у низу западноевропских земаља изазива појаву паравојних формација. Ђурковић наводи пример Холандије, у којој, како каже, постоји више од 80 белих супрематистичких паравојних формација за које се зна.

Бели супрематизам на Западу Европе феномен је о коме се мало говори и који је са становишта политичке коректности неподобан за расправу. Због тога, према његовим речима, постоји опасност да се Запад претвори у Либан и да ћемо догађаје сличне оном у Крајстчерчу имати прилике да још гледамо.

(Спутњик)

KOMENTARI11 коментара

 1. Roy says:

  Oni islamisti koji su ubijali i gazili civile po Francuskoj i Njemackoj su pjevali balijske pjesme i nosili imena Alije Izmetbegovica i Handzar divizije.

 2. Tawstock says:

  pedantna britanska predstava.Zavadili bi dva oka u glavi.Prvo su kreirali komunističku pretnju, zatim fašističku a u trećem krugu islamsku.A zatim se protiv njih bore. Putem svetskih ratova. I ginu svi drugi, ponajmanje englezi.

 3. Pastrovic says:

  Ovo je skuvano u istoj antisrpskoj kuhinji! Budimo spremni na odmazdu, a sto vrli zapad zarko prizeljkuje. Onda ce da potvrde da su Srbi monstrumi. Eto love.

 4. Milan says:

  Masovni ubica Brenton Tarant (28) kom počinje sudjenje na Novom Zelandu zapravo je iz Australije, iz savezne države Novi Južni Vels koja je nanaseljeniji deo Australije. Tačno je da Tarant nema nikakve veze sa ovim našim podnebljem sa nama Srbima, ali mogao je da ima veze u Novom Južnom Velsu sa novom generacijom tamo veoma razvijene ustaške emigracije. Ranije statistike iz perioda SFRJ govorile su da značajan broj terorističkih nedela nama je stizao sa petog kontinenta. Ovo na što ukazujem daleko je unazad, ali u februaru 1979 godine australijska policija u Sidneju uhapsila je 9 pripadnika anti-jugoslovenske fašističko-terorističke emigracije pod teškom optužbom da su nameravali da dignu u vazduh GLAVNU VODOVODNU CEV VIŠEMILIONSKOG SIDNEJA i da podmetnu eksploziv u nekoliko javnih zgrada. Policijski tužilac u Sidneju tada je izneo podatak da ta grupa fašističkih emigranata imala je u planu da ubije dva lica iz svoje okoline i da za ta ubistva i za planirane terorističke eksplozije da baci krivicu na pripadnike ostale jugoslovenske zajednice. U Australiji ima i nešto pripadnika starije srpske emigracije i kasnije pristigle četničke emigracije ali u manjem broju. Uglavnom pripadnici Hrvatskog oslobodilačkog pokreta HOP veoma su skloni podmetanjima, prevarama i lažima pa da li je i ovo sada slična podmetačina?!!! HOP je osnovao Ante Pavelić u Argentini, ali pokret je radio u Severnoj Americi, u Australiji i u drugim zemljama. Šta je zapravo Trenton radio nepuna dva meseca u Hrvatskoj tu istinu nikad nećemo saznati. ... Tekst vredan podsećanja: "7 najvećih napada terorista u istoriji Jugoslavije" 28.02.2015.

 5. Pravda says:

  Istina je da u zapadnim medijima nema komentara ni spomena vezanih za Srbe vezano za ovaj zlocin. Izgleda da anti srbi u Srbiji u stvari potpiruju ovu propagandu. Srbiji treba prociscenje, gamad sto se nakotila pomoriti.

  • Slobodanka says:

   Bilo je i u stranoj štampi. 1. U ovom tekstu Associated Press'-a : "New Zealand mosque shooter, who called himself ‘Brenton Tarrant’, painted white supremacist icons on his guns" ... "The gunman also played music glorifying Serbian fighters and Radovan Karadzic, who is in prison for war crimes against Bosnian Muslims ... Four names of legendary Serbs who fought against the 500-year-rule of the Muslim Ottomans in the Balkans, written in the Cyrillic alphabet, are also seen on the gunman’s rifles... " ... 2, Zatim grčki medij Greek City Times u tekstu "Terrorist Brenton Tarrant makes reference to Hagia Sophia in his manifesto" prenosi da Tarant u manifestu kaže: "dolazimo u Konstantinopolj i uništićemo sve džamije i svaki minaret. Sveta Sofija će biti oslobodjena od minareta, a Konstantinopolj biće ponovo hrišćanski." ... 3. "Brenton Tarrant: Christchurch shootings suspect said Trump is 'symbol of white supremacy'" - ovde kaže da Tramp je simbol nadmoći bele rase.

   • Pravda says:

    To je istina, ali nije razlog da se u Srbiji tumaci da su Srbi motivisali ovog momka. Cinjenica jeste da su navedeni ssmbol borbe protiv agresivnog islama.

 6. Слободанка says:

  Мирише ово на извођење оног већ најављеног сценариа "ХАЈДЕ ДА СЕ ОКУПИМО И РАТУЈЕМО ПРОТИВ СРБИЈЕ". Изговорио је то Кадри Весељи, али у полеђини ко то све режира и организује. Има још подизвођача. Кољинда је сама признала „Албанија је била наш пријатељ када нам је било потребно", казала је прошле године и подсетила на бројне Албанце који су се борили у рату у Хрватској. „Били смо дословно браћа по оружју, пре него што смо 2009. ушли заједно у НАТО. Многи Албанци су жртвовали своје животе за Хрватску. Верујте ми — Хрватска то неће зaборавити. ... Исто прошле године приликом посете Аргентини Koлинда је усташке бегунце који су такозваним пацовским каналима бежали у Аргентину након слома НДХ назвала - "Хрватима који су нашли слободу". "након Другог светског рата многи Хрвати управо у Аргентини тражили су и нашли простор слободе у којем су могли сведочити своје домољубље и истицати оправдане захтеве за слободу хрватског народа и домовине". Само што након другог светског рата у Аргентину су побегли и Анте Павелић и остали усташки функционери, а и Адолф Ајхман задужен за истребљење Јевреја. У ОВАКВО ДРУШТВО УКЛАПА СЕ ТАРАНТ И ЊЕГОВА ПУШКА СА СИМБОЛИМА СС ДИВИЗИЈЕ. НЕПРАВДА ЈЕ И ЈАКО МИ ЈЕ ЖАО ШТО НАШЕ ИСТИНСКЕ БОРЦЕ ЗА СЛОБОДУ МЕШАЈУ СА ЊИХОВИМ ТЕШКИМ ЗЛОЧИНЦИМА.

 7. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  A što bi Srbi bili krivi??? Muslimani su sebi sami krivi.

  • Milan says:

   Uzalud se hvalisao Mesić sa: "Obavio sam posao. Jugoslavije više nema" jer glavni šuter na Jugoslaviju bio je Alija pokretanjem rata u BIH. Samo prešao je Alija grdno svoje muslimane jer istim potezom ubio je i BIH. Zato BIH godinama održavaju na eutanaziji.

 8. Karital says:

  Muslimanski fanatici svakodnevno ubijaju kršćane.Od početka drugog mjeseca ove godine, razno razne muslimanske terorističke grupe ubili su više od 600 ljudi, od kojih je većina kršćana.Tko zna tko ga je zavrbovao dok je boravio na ovim prostorima?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u