MEDVEDEV: Sve te sankcije, avaj, ničim neće pomoći Ukrajini

MEDVEDEV: Sve te sankcije, avaj, ničim neće pomoći Ukrajini

17 јула 2014

Dmitrij Medvedev 378372Ruski premijer Dmitrij Medvedev poručio je – povodom najnovije porcije američkih sankcija – i Vašingtonu i njegovim klijentima u Kijevu: „Sve te sankcije, avaj, ničim neće pomoći Ukrajini“.

Kraće, a tačnije – verovatno je teško reći.

Gotovo istovremeno sa Medvedevom, oglasio se i potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin. Na svom Twitter-nalogu napisao je:

„Sankcije SAD protiv vodećih firmi odbrambeno-industrijskog kompleksa Rusije nezakonite su i svedočanstvo su nepoštene konkurencije na tržištu naoružanja. Samo, šta god činili, Amerikanci ne mogu više da zaustave opremanje novim oružjem i tehnikom armije i ratne flote Rusije. A neće im poći za rukom ni da poljuljaju izvozni potencijal naše vojne industrije“.

Rogozin je još ironično dodao da bi Amerikanci rado još proširili sankcije, naglasivši:

„Oni bi stavili pod sankcije i naše Bulave, Iskandere, Jarse i Topolje. Da, i još ponešto“.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije – u svojoj prvoj reakciji – poručilo je Vašingtonu da će Moskva iskoristiti pravo na uzvratne mere i da nema nameru da trpi američke ucene.

Istovremeno je ukazalo: „Ako je Vašington naumio da potpuno sruši rusko-američke odnose – to će ostati na njegovoj savesti“.

„Mi smo bili i dosad i ostaje i nadalje otvoreni za konstruktivnu saradnju sa svim državama, uključujući SAD, na principima ravnopravnosti, nemešanja u unutrašnje stvari i realnog uzimanja u obzir međusobnih interesa. Ali, ucene nećemo trpeti i ostavljamo sebi pravo na uzvratne mere“ – saopštilo je MIP RF.

(Fakti.org)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u