MERKELOVA PRETI: Moguće nove sankcije Rusiji

MERKELOVA PRETI: Moguće nove sankcije Rusiji

25 јуна 2014

923049-111029-angela-merkelNemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da bi nove sankcije Rusiji mogle da se ponovo nađu na dnevnom redu ukoliko napredak na stabilizaciji situacije u Ukrajini ne bude brži.

Merkelova je u obraćanju donjem domu Bundestaga, pozdravila poziv ukrajinskog predsednika Petra Porošenka za unilateralnim prekidom vatre na istoku te zemlje, a potez ruskog predsednika Vladimira Putina da se odrekne prava na vojnu intervenciju kao „psihološki značajan“.

Merkel je, međutim, rekla da uprkos prekidu vatre i dalje ima žrtava među ukrajinskim vojnicima.

„Napredak je spor…Diplomatska rešenja su uvek poželjna, ali ako ništa drugo ne funkcioniše, sankcije mogu da budu vraćene na dnevni red“, dodala je Merkelova, a preneo Rojters.

Kada je reč o Iraku, Mekelova je rekla da iračka vlada nije uspela u periodu od više godina da uključi stavove svih grupa u zemlji i da se na nju sada mora izvršiti pritisak da to učini.

„Potrebna nam je vlada u Iraku koja obuhvata sve delove populacije. Godinama se ovo nije dešavalo i zbog toga je potrebno podići pritisak“, istakla je Merkelova.

KOMENTARI3 коментара

  1. LJuba says:

    I vi ćete dobiti što zaslužujete...

  2. Za Srbiju says:

    Kako ova veštica sere, gadljivo je. Nemački mediji su u totalnom mraku. Nijednog slova nije napisano o civilnim žrtvama u Istočnoj Ukrajini. Ova gadura umišlja sebi koješta. Nikada nije prisutna u parlamentu kada je opozicija žestoko kritikuje. Njena politika je pretnja, ucena i pljačka. Za takve je lek samo sila.

  3. jugoslav mitic says:

    ako ti rusi jos jednom udju u berlin,nemci vise nece postojati.hitler je tvoja zvezda vodilja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u