МИГРАНТИ ПРАВИЛИ ИНЦИДЕНТНЕ: Војска Србије пуцала

МИГРАНТИ ПРАВИЛИ ИНЦИДЕНТНЕ: Војска Србије пуцала

21 априла 2020

Министар одбране Александар Вулин каже да су у два инцидента у мигрантским центрима, у Адашевцима и у Крњачи, војници пуцали у ваздух, како би смирили ситуацију.

Он је нагласио да су војници употребили ватрено оружје за упозорење, како нико од миграната не би побегао из 24-орочасовног карантина који је одређен за мигранте док траје ванредно стање.„То су били догађаји који су у нашој зони одговорности и разрешени су најбоље могуће. Свако ко не буде поштовао закон биће заустављен у складу са законом“, рекао је Вулин за Тв Пинк.

Он је нагласио да Војска Србије стриктно поштује закон, правила службе, правила стражарске службе, да се тачно зна како се одређене ситуације решавају и тако се решавају.

„Сваки војник у војсци зна да нико не сме да му отме пушку и да он не сме да буде повређен“, нагласио је министар.

Истиче да је Војска Србије максимално хумана, да води рачуна о правима људи који се налазе у њиховој зони одговорности, али да неће дозволити да безбедност војника буде угрожена.

Подсећа да војска са полицијом сада чува границу земље, чува здравствене установе, установе социјалне заштите, мигрантске центре…

„Војска Србије се свуда понаша максимално одговорно. Где је војска ту је ред“, закључио је он.

KOMENTARI2 коментара

  1. Gardista says:

    Vulin...vojska...koja je to razlika...al dobro sada uci sklapanje satorskog krila, jos malo pa rasklapanje asovcica....idemoooo

  2. milorad2 says:

    Pa vulin možda nije neki vojnik i ministar ali je bolji sigurno od nekih PROFESIONALNIH i to visokih oficira koji su izdali i onu jna i srpsku armiju.Najsmešnije mi je što pojedini ljudi stalno pokupavaju da uvere javost da ono što VIDIMO da se dešava uopšte nije ono što se dešava.Čak i najgluplja ovca je bolja od direktnog špijuna i izdajnika na čelu generalštaba aloo i to nije bio samo jedan na toj poziciji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u