МИЛО ЂУКАНОВИЋ НАПАО ПАТРИЈАРХА ИРИНЕЈА! Црна Гора се тресе због ових речи из Подгорице

MILO ĐUKANOVIĆ NAPAO PATRIJARHA IRINEJA! Crna Gora se trese zbog ovih reči iz Podgorice

30 septembra 2019

Služba za informisanje crnogorskog predsednika Mila Đukanovića saopštila je da neće da komentariše očekivanja srpskog patrijarha Irineja da će Đukanović povući odluku o priznanju Kosova i indirektno demantovali navode da je on preko mitropolita Amfilohija pozdravio poglavara SPC.

„Što se tiče patrijarhovih očekivanja u vezi s priznanjem Kosova, to ne bismo ni komentarisali. Crna Gora samostalno vodi konzistentnu spoljnu politiku, polazeći od svojih državnih i nacionalnih interesa, doprinoseći tako, po ocenama sa najmerodavnijih evropskih i svetskih adresa, i stabilnosti regiona“, saopšteno je iz Službe za informisanje Đukanovića, prenose Vijesti.Irinej je u subotu, nakon liturgije povodom obeležavanja 800 godina autokefalnosti SPC, kazao da ga je Đukanović pozdravio preko mitropolita Amfilohija i da mu je bilo žao što ne može da prisustvuje jer je sprečen.

Istovremeno, on je kazao da je uveren da će Đukanović povući priznanje „lažne države Kosovo, i da će se vratiti pravim vrednostima“.

Kako su naveli iz Đukanovićevog kabineta, šef kabineta je zahvalio SPC na pozivu u usmenoj komunikaciji i obavestio da je Đukanović u Njujorku.

„Druge komunikacije u vezi sa ovim nije bilo“, navodi se u saopštenju kabineta.

KOMENTARI15 komentara

 1. persida says:

  Hoce li Milo ikad pasti? Hoce kad uhapse Cedu Praska, na svetog nikada.

  • Miraš says:

   Milu stalno predvidjaju kraj, ali taj njegov kraj se stalno produžava kao linija u crtanom filmu "La Linea". Često baš sa Kosovom povezuju njegov odlazak sa vlasti. Irinej ga je ovaj put ubo baš na pravo mesto. ... Predvidjaju i sledeće: Soroš će "baciti kašiku" naredne 2020 godine, pre toga će biti u invalidskim kolicima i jako će se plašiti smrti. Zatim iz te plejade nečastivih biće i nasilno uklonjenih sa lica zemlje. Ako i kad se to obistini, zbog takvih gubitaka da li ćemo se mi ponašati kao ucveljena tužna porodica? Bojim se da biće kod nas organizovan takav unižavajući cirkus. Ili ćemo se konačno osokoliti?

 2. djordje says:

  da im je samostalna politika ne bi ni priznali siptarsku narko drzavu. Ali dokazano je da svaka ptica svome jatu leti pa i Milo leti ka narko saveznickoj drzavi.

 3. Crna Plovdina says:

  Ne plašim se od vražjega kota neka ga je ka na gori lista Već se plašim od zla domaćega BIJESNA se braća IZTURČILA.

 4. Djoka Brica says:

  Os djavola se netreba plasiti, ali narod je zaplasen od pamtiveka prema svakoj vlast. Nadam se da ce ta lopovcina Milo Djukanovic kad tad platiti Bogu i narodu to sto je cinio niz godinama.

 5. Predrag says:

  ma daj pa oni su u svađi odavno. pružati im ruku pomirenja dok su njihove ruke zauzete u grljenju sa šiptarima je prava hrabrost. al evo recimo da su nam tamo,nedo bog,ubili patrijarha jer on rizikuje svoju glavu, da li bi se ovaj narod probudio. očigledno ove uvrede na račun prvog i najvećeg srbina mežu nama se nikoga ne tiču. pa zar neko očekuje od lezbejske vlade da štiti patrijarja pa njima bi bilo drago da ga ubiju.

 6. Velika Metla says:

  Đukanistan vodi samostalno spoljnu politiku. Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahhahahahahahahahahhahaha..........................!

  • Za Srbiju says:

   A u stvarnosti: "...po ocenama sa najmerodavnijih evropskih i svetskih adresa, ..........." smatraju se mafijaškom državom. Izokreće on istinu, jer nije svestan koliko im se gadi. Iluzija je čudo.

 7. Kosovac says:

  Nije Milo Đukanović napao srpskog patrijarha. Samo je zvanično, da se zapiše, izjavio da sledi tekovine Evropske Unije, i da se odrekao svog Srpskog porekla. Ništa strašno, već viđeno mnogo puta. ……….Njegova Svetost Arhiepiskop Irinej je samo pustio bućku, na koju se som Đukanović upecao kao klen. Bućka je bila onaj mamac da ga je Ćukanović fol pozdravio. A Đuka brže – bolje, Demantuje pozdrav, da se Izvršni direktori Evropske Unije (komesari) nešto ne naljute.

 8. E.Lirsch says:

  E kad "Blagodareni" sa milom krenu ad brane srbiju i srpstvo…. Pokatoliceni ne zna vise sta radi. A sta prica jos menje.

 9. Darko says:

  Milo, stari narkoman, Dace i oca i majku za malo praha, a kamo li svoju beru.

 10. dinki says:

  A ja vas lijepo molim ne dolazite na ljetovanje,izbjegavajte svakog iz Crne Gore ko nije Srbin ne družite se sa njima izbacite njihove firme iz Srbije,pa ima da gledate kako sami sebe jedu ali vas izgleda nema koristi moliti za jednu tako veliku žrtvu kao kupanje na primorju,dok god im punite kasu milionima oni će pljuvat po Srpstvu.

  • Slobodanka says:

   Sada ni to ne bi pomoglo. Nije realno da očekujete revoluciju u ponašanju u Crnoj Gori u ovom trenutnom odnosu snaga u svetu. Njih sada nema ni 600 hiljada, u takvom broju oni ne mogu biti sila naspram novog svetskog poretka zapadnog tipa. Pogledajte veličinu njihovih gradova. Tu svako svakog poznaje, a svima treba posao. Milo Džukela baš to koristi. Najverovatnije jesu prevareni na referendumu 2006 godine, rezultat tog referenduma jeste unapred podešavan. Zatim referendum za NATO članstvo nisu ni imali, a i da su ga imali znamo koliko je važno ko na kraju broji glasove. Ne mogu da se svadjam sa narodom sa kojim odlično manipuliše prevarantska ekipa. Oni su već kažnjeni čim su takve dobili, a ni ovi naši nisu puno bolji. Njihovi i naši vladari mogu da sednu na klackalicu kao "drugari" iste kategorije. Cilj svega jeste da Srbija-Crna Gora budu u lošim odnosima isto onoliko koliko su loši odnosi npr. Srbija-Hrvatska. Neću da učestvujem u režiranom pogoršavanju odnosa, ni kao statista. Mislim da je pametnije biti umeren, odmeren i iznad svega normalan. Naravno najpre povesti računa o sebi i o svojim najbližim.

  • Slobodanka says:

   Još nešto: Milo je Srbin, mada on za sebe kaže da samo po poreklu je Srbin. Miraš Dedeić je Srbin. Budite svesni da teške hulje i sluge djavolove mute vodu. Koliko god da oni mute ne treba se upecati na posla djavolovih šegrta.

 11. persida says:

  Milo je olos, ali je otvoren i ne laze kao Vucko. Milo je Crnogorcima pruùzio daleko vise nego Vucko Srbma, ali to Srbi ne znaju jer su im vucicevski mediji pomracili mozak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *