Мило Ђукановић засипао људе опасним хемикалијама!

Мило Ђукановић засипао људе опасним хемикалијама!

8 новембра 2015

milo-djukanovic 5875Против демонстраната окупљених око опозиционог црногорског Демократског фронта (ДФ) 24. октобра је на улицама Подгорице коришћено стотине патрона специјалног сузавца ЦС, као и бомби испуњених истим опасним хемијским средством.

To се може санзати на основу извештаја Комисије за утврђивање околности употребе средстава принуде коју је формирала Управа полиције само дан после протеста. Према њему, непосредно након почетка шетње опозиције окупљене око ДФ и више од 30.000 грађана Црне Горе, који су изашли на подгоричке улице како би срушили режим Мила Ђукановића и изборили се за фер изборе, начелник Центра безбедности Јовица Речевић издао је наредбу да се на грађане крене сузавцем и димним бомбама.

– Невероватне количине хемијских средстава испаљивали су припадници свих јединица. Центар града је у сат времена угушен опасним димом. О његовим последицама по здравље грађана још се не говори – истиче се, и наводи су прве патроне испалили припадници Посебне јединице.

ЦС представља посебну врсту сузавца коју користе само војска и полиција у изузетним приликама. Тада се подразумева обавезно је коришћење гас-маски и заштитне одеће јер код људи изазива осећај горења коже, а изузетно интезивно нагриза очи, због чега је немогуће да се оне отворе. Поред тога, он нагриза и слузокожу носа и уста и тера на кашаљ, изазива бол у грудима, отежано дисање и дезоријентацију.

(Вијести)

KOMENTARI3 коментара

  1. Apis says:

    Na mene slika M. Đukanića deluje kao vijagra. Kad god ga vidim pozelim da mu jbem sve zivo.

  2. Niki says:

    Ako ih (kao i državu) toliko godina zasipa fekalijama ko je mogao očekivati da neće i hemikalijama.

  3. Apis says:

    MILO, RUSI DOLAZE! JBAĆE TI SVE ZIVO.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u