Мило Ђукановић засипао људе опасним хемикалијама!

Milo Đukanović zasipao ljude opasnim hemikalijama!

8 novembra 2015

milo-djukanovic 5875Protiv demonstranata okupljenih oko opozicionog crnogorskog Demokratskog fronta (DF) 24. oktobra je na ulicama Podgorice korišćeno stotine patrona specijalnog suzavca CS, kao i bombi ispunjenih istim opasnim hemijskim sredstvom.

To se može sanzati na osnovu izveštaja Komisije za utvrđivanje okolnosti upotrebe sredstava prinude koju je formirala Uprava policije samo dan posle protesta. Prema njemu, neposredno nakon početka šetnje opozicije okupljene oko DF i više od 30.000 građana Crne Gore, koji su izašli na podgoričke ulice kako bi srušili režim Mila Đukanovića i izborili se za fer izbore, načelnik Centra bezbednosti Jovica Rečević izdao je naredbu da se na građane krene suzavcem i dimnim bombama.

– Neverovatne količine hemijskih sredstava ispaljivali su pripadnici svih jedinica. Centar grada je u sat vremena ugušen opasnim dimom. O njegovim posledicama po zdravlje građana još se ne govori – ističe se, i navodi su prve patrone ispalili pripadnici Posebne jedinice.

CS predstavlja posebnu vrstu suzavca koju koriste samo vojska i policija u izuzetnim prilikama. Tada se podrazumeva obavezno je korišćenje gas-maski i zaštitne odeće jer kod ljudi izaziva osećaj gorenja kože, a izuzetno intezivno nagriza oči, zbog čega je nemoguće da se one otvore. Pored toga, on nagriza i sluzokožu nosa i usta i tera na kašalj, izaziva bol u grudima, otežano disanje i dezorijentaciju.

(Vijesti)

KOMENTARI3 komentara

  1. Apis says:

    Na mene slika M. Đukanića deluje kao vijagra. Kad god ga vidim pozelim da mu jbem sve zivo.

  2. Niki says:

    Ako ih (kao i državu) toliko godina zasipa fekalijama ko je mogao očekivati da neće i hemikalijama.

  3. Apis says:

    MILO, RUSI DOLAZE! JBAĆE TI SVE ZIVO.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *