МИЛОГОРЦИ спремају војску за сукоб са СРБИМА!

МИЛОГОРЦИ спремају војску за сукоб са СРБИМА!

20 маја 2020

ПОСЛЕ хапшења свештенства Српске Православне Цркве на челу са епископом будимљанско-никшићким Јоаникијем, црногорска власт је одлучила да се обрачуна и са професионалним припадницима Војске Црне Горе српске националности, објавио је портала Ин4с.

Пренео је да су сви војници српске националности, који су били распоређени на дужностима обезбеђења војних објеката и магацина, широм Црне Горе, усмено обавештени – без икаквог образложења – да не долазе на посао до даљег.Реч је о дужностима која се обављају уз обавезно ношење задуженог наоружања и муниције. Они су, на тај начин, разоружани и послати кући, а на њихово место су наводно дошли припадници Војске Црне Горе црногорске и бошњачке националности.

Медији наводе и да је министар одбране Предраг Бошковић, у више наврата, упутио директиву старешинама да утичу по дубини на оне припаднике Војске Црне Горе који се изјашњавају као Срби, да промене своју националну припадност уколико не желе да буду одстрањени из службе.

Министар Бошковић је негирао данас писање појединих медија у Црној Гори да су припадници српске националности добили отказе.

Бошковић тврди да нико у Војсци Црне Горе није добио отказ због српске националности, пренео је подгорички портал ЦдМ.

Он је рекао да су исте или сличне дезинформације пласиране у свим претходним годинама на порталу Спутњик и српским медијима.

„Оно што сам тада, поручујем и сада: да ће у ВЦГ бити мјеста за све нације и религије, оне који ову државу доживљавају као своју и немају резервну, који ће увијек стати у одбрану своје државе. Небитна је нација и религија, већ само однос према држави“, рекао је Бошковић.

Део црногорских медија објавио је да су поједини припадници ВЦГ подобијали отказе, због сумње да би у случају већих нереда могли да се „окрену против државе“.

KOMENTARI4 коментара

  1. persida says:

    Vucic i Putin su uz Mila, kako bi inace radio sve ovo sto radi?

    • Zaliv says:

      Milo NATO i one koji su uz nato, poturice, siptare, hrvate i sve one koji rade o glavi Srbiji i Srbima! Mozda tebe drma klimaks Perso pa ne znas sta pricas, odavno ne videh da neko odvali ovakvu glupost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u