МИЛОГОРСКА ДИКТАТУРА НА ДЕЛУ: Полиција похапсила све посланике ДФ, а власт усвојила закон о слободи вероисповијести

МИЛОГОРСКА ДИКТАТУРА НА ДЕЛУ: Полиција похапсила све посланике ДФ, а власт усвојила закон о слободи вероисповијести

27 децембра 2019

Свих 17 посланика опозиционог црногорског Демократског фронта (ДФ) ухапшени су ноћас, након инцидента у Скупштини Црне Горе. Посланик ДФ-а Милан Кнежевић је повређен, док су остали посланици ДФ-а добро.

Они су ухапшени и стављени у две полицијске марице, а подгорички портал Вијести преноси да су они спроведени у Центар безбедности у Подгорици.

У црногорском парламенту ноћас је дошло до инцидента приликом гласања о амандманима ДФ-а на предложени Закон о слободи вероисповести за који сматрају да је усмерен против Српске православне цркве (СПЦ).

УСВОЈЕН ЗАКОН

Парламент Црне Горе усвојио је у начелу Предлог закона о слободи вероисповести. Током седнице дошло је до инцидента. Похапшени су посланици ДФ-а и одведени су у подгорички Центар безбедности.

У Подгорици је опсадно стање. Блокирана је већина путева у земљи. Свештеници до даљњег на барикадама у црногорској престоници.

KOMENTARI12 коментара

 1. Miraš says:

  Lopovina Milo upravo je postigao šta je hteo. Ovom Odlukom Crnogorskog parlamenta velika pljačka crkvenih imanja će postati dozvoljena i formalno ispravna. Pogotovu onih crkvenih imanja u blizini mora poput Manastira u Reževićima. Koliko vredi onakav veliki plac uz more. Dakle šljam nevidjeni. Imamo i mi takvog necvijeća.

  • Karital says:

   Taj plac su katolici poklonili pravoslavnim Crnogorcima, da bi taj isti plac po okupaciji Crne Gore pripao okupatorskoj SPC.Sada to sve prelazi u ruke pravog vlasnika.

  • Vladimir Monomah says:

   Kad zločinci "zakonom" ozakone grijeh poštenima i pravdi sklonima preostaje samo da se drže stare izreke: " Nema pravde za uboge na ovom šaru>Zakon to sam JA". E kad dođe već do toga onda smo na pragu bratoubilačkog rata. Ovakvo stanje bilo je u krvatskoj prije izbijanja građanskog rata, obespravili su i opljackali Srbe zatim ih pobili, u dlaku isti scenario. Srbi van matice lak su plijen zločincima, pogotovo kad se ozakoni lov na imovinu i živote Srba krivo mi je sto to Matica- narod ne vidi.Valjda im je lakse gledati farme ili kako na pravdi Boga vrhunskoj doktorici oduzimaju hljeb iz ruku samo zato sto upozorava na ZLO!!! Da smo svi slozno stali na crtu jos 1990god. danas bi bili zajedno u jednoj Srbskoj drzavi!!!

 2. Mile says:

  Kakva teška podvala, lopovluk upakovan pod naziv SLOBODA veroispovesti i tobože borba protiv srpskog nacionalizma. Dakle sotonini sinovi spremni su da unište istorijske i tradicionalne vrednosti i da naprave državu savremenih zombija i pritom da sebi dobro napune džepove.

 3. Slobodanka says:

  Данас је неочекивано Душко Марковић, председник Владе Црне Горе, прихватио да се састане са митрополитом црногорско-приморским Српске православне цркве Амфилохијем Радовићем, и то у јеку скупштинске расправе о спорном предлогу Закона о слободи вероисповести. Међутим, поменути састанак Марковића и Радовића, протекао је веома лоше, јер Марковић практично није имао никаквог разумевања за митрополитову аргументацију, нити је током сусрета пажљиво пратио навођење митрополитових аргумената Епилог састанка Марковића и Радовића, остаје исти, црногорска власт наставља да врши репресију према Српској православној цркви у Црној Гори. ... Као главно питање остаје да ли је Марковић током састанка са Радовићем поступао зато што заиста дели политичка уверења која би требало да доведу до некаквог законског уређења питања вероисповести, или пак због страха изазваног шамаром који је данас добио од Зорана Лазовића, помоћника директора Управе полиције Црне Горе. Подсећамо, Лазовић, који је познат као особа за специјалне задатке црногорског председника Мила Ђукановића и веза ка криминалном клану "Гранд" физички је насрнуо на Марковића лупивши му шамар због састанка са митрополитом црногорско-приморским. Шамар Марковићу представљао је уједно и упозорење за колебљиве посланике ДПС-а, јер је Лазовић, како се за сада спекулише Марковићу претећи поручио "да је ђубре издајничко због тога што је прихватио да се састане са Амфилохијем", наводе извори. Иначе, непознато је како се Лазовић нашао у просторијама Скупштине Црне Горе, узимајући у обзир чињеницу да се данас спроводи расправа о предлогу Закона који је практично поделио Црну Гору и распирио нове међунационалне нетрпељивости у тој држави. Такође, присуство Лазовића се међу познаваоцима прилика у Црној Гори коментарише и као потенцијалну намеру државног руководства да у том органу изазове немиле догађаје, а за то окриве српску популацију.

 4. Синиша says:

  И тако... Срби ће мало да урлају по интернету и онда ће отићи да гледају фарму и остале “бенседине” док нас са свих страна помало тару и уништавају. Узеше нам 90% земље за само 100 година, а ми и даље верујемо у њихову добру намеру и правду.

  • Za Srbiju says:

   Mediji u Srbiji javljaju da je opozicija NAPUSTILA skupštinu.

 5. persida says:

  Milo, ustaso, sidji sa grbace naroda.

 6. Suri Cat says:

  Ovo je početak kraja montenegra! Živela Crna Gora! Braćo u napad!!!

 7. Eto meni crne ptice, zlosutnice says:

  Montgomeri ser Milo sada ispoljava svoju slobodu veroispovesti koja glasi: "Uzmi drugom, da bi sebi pridodao." Međutim to se savršeno uklapa u naloge sa zapadne strane, tako da sve ide svojim tokom. Ali i šta će jednom nebeskom narodu imovina na zemlji kada je već imaju i na nebesima. Akcija glasi:"Imaš njivu na nebesima, vrati plac na zemlji."

 8. Za Srbiju says:

  Celo srbstvo na noge!!! Protesti po svim gradovima srbskih zemalja!!! Pravac Crna Gora!!!

 9. persida says:

  Mi odemo u Crnu goru, a Siptari nasele Beograd, jedva cekaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u