МИЛОШЕВИЋ НАМ ЈЕ ДАВНО РЕКАО, АЛИ МУ НИСМО ВЕРОВАЛИ: Ево ко су издајници у Србији и шта нас све чека! (ВИДЕО)

MILOŠEVIĆ NAM JE DAVNO REKAO, ALI MU NISMO VEROVALI: Evo ko su izdajnici u Srbiji i šta nas sve čeka! (VIDEO)

7 decembra 2018

Milošević je oteran silom sa vlasti. Naime, profesor dr Velko Vlkanov, kopredsednik Međunarodnog komiteta za odbranu Slobodana Miloševića, povodom ovog događaja rekao je da je nekadašnji predsednik Srbije i SRJ izgubio život od najamnih ubica 11. marta 2006. godine.

– U ova dva datuma uokviren je jedan neverovatan život posvećen dobrobiti jugoslovenskih naroda, dobrobiti srpskog naroda. Ali, kao i sve velike ličnosti, Milošević prevazilazi okvire svoje nacionalnosti, pretvorivši se u jedan od simbola borbe čovečanstva za pravdu i slobodu, takav simbol kakav su Patris Lumumba, Salvador Aljende, Nelson Mandela – kaže dr Velko Vlkanov.Čovečanstvo meri svoj rast upravo kroz takve ličnosti, kod kojih je sopstvena sudbina podređena sudbini ljudi. Život Miloševića započeo je u nevelikom srpskom gradu Požarevcu, u porodici običnih radnih ljudi, da bi nastavio na službi istih tih običnih ljudi. Usvojio je najbolje osobine srpskog naroda – osećanje dostojanstva, odanosti, obaveze.

Bio je prožet svešću da je odnos prema drugim narodima – mera odnosa prema sopstvenom narodu. Jer, onaj ko mrzi bilo koji drugi narod – ne može voleti ni sopstveni narod.Iznad svega je stavljao sudbinu svoga naroda, sudbinu naroda Jugoslavije. A kao svaki istinski patriota nije imao neprijateljskih osećanja prema drugim narodima.

Život Miloševića je završio u Hagu, u Holandiji, kuda je otpremljen kako bi pred nelegitimnim sudom odgovarao za tuđe zločine. Zapravo trebalo je da odgovara za zločine onih koji su napali njegovu zemlju i gotovo tri meseca uništavali ljude i imovinu bombama i raketama.

Tokom pet godina natovsko pravosuđe je upotrebilo sva moguća sredstva kako bi slomilo volju ovog ponosnog Srbina, i u tome nije uspelo. Na kraju, da ne bi priznale svoju nemoć, te takozvane „sudije“, a u suštini – najmljene ubice u togama, ubile su ga.

Pomenuću jedan stih velikog bugarskog pesnika Georgija Džagarova, posvećen sudbini uhapšenog antifašiste: „On ne htede na kolena da padne, milije mu beše da zanavek očima gledati prestane“.

Ovaj stih se u punoj meri odnosi i na Slobodana Miloševića, koji je bez dvoumljenja birao radije smrt nego izdaju. I tako je u suštini postao besmrtan. Kako vreme teče, njegov život sve više će se pretvarati u legendu, a njegovo delo – u školu u kojoj se uči hrabrost. A nama ostaje ponos zbog toga što smo se dotakli njegove veličine“, napisao je Vlkanov.

„Potom je na prevaru i pod lažnom optužbom isporučen Hagu. Odlazeći ponosne glave upozorio je srpski narod kakva ga sudbina čeka. Danas Slobodana nema, ali njegove reči surovo odzvanjaju u susretu sa tužnom realnošću i sve više pritiskaju njegove progonitelje. Protiv čoveka kojem je život oduzet u modernom nacističkom kazamatu, seju neistine i laži, sa namerom da ga potisnu iz sećanja i izbrišu iz istorije.

U tu svrhu, junački otpor naroda stranom agresoru, kojem se Slobodan hrabro suprotstavio, nastoje da proglase za nacionalnu zabludu. Oni koji su branili zemlju, maltene se proglašavaju za izdajnike. Istorija je međutim odredila Slobodanu poseban list.

Odabrala ga je za miljenika, dok je njegove rušitelje potisnula u zaborav. Slobodanova vizija i delo postali su deo istorijske svesti i pamćenja naroda. Od silne demokratije, koja je posle Slobodanovog zbacivanja s vlasti navodno preplavila Srbiju, od razuzdane slobode i od svakodnevnog napretka, Srbija nažalost sve više posrće i tetura se ka sunovratu.

Ono što je suprotno duhu srpskog naroda pokušava da se nametne mladima – laka zarada, oružje, droga, nasilje i sluganstvo. Srbija je postala jedina država u svetu u kojoj se građani proglašavaju za izbeglice u sopstvenoj zemlji“, istakao je Kočović.

(In4s)

KOMENTARI12 komentara

 1. opet ja says:

  Najveći izdajnik je Milošević, pa onda svi njegovi iz partije i koalicioni partneri, pre svih SRS, što se vidi i sada po tome šta radi SNS i kako uništava Srbiju.

  • Miraš says:

   Polaziš od pretpostavke da smo mogli da se odbranimo od NATO-a i vodeće članice SAD i to u vreme najveće moći SAD i dominacije SAD nad celim svetom. U takvim neuslovima treba razlikovati poraz od izdaje. Da se 1994-1995 Srbija uključila u odbranu nekadašnje RSK to bi bio samoubilački pohod te koliki bi poraz tek tada ostvarili. Tek u toj varijanti pod uslovom da si u nekoj maloj grupi preživelih o kolikoj izdaji bi ti danas pisao? Jasno je od početka 1992 godine po svim Rezolucijama SB UN da se neće pridržavati normi medjunarodnog prava i da nas ne podržava SB UN i to u celosti. Takodje u praksi bilo je jasno da nema za nas ni vojne pomoći, bar ne značajne. Npr. Grčka kao članica NATO-a nastojala je da sačuva svoj obraz, ali time nije mogla da nas spasi. To je bio eksperiment tadašnje medjunarodne zajednice - da li mogu da poraze manji srpski narod ako se svi oni slože oko najbitnijih pitanja. Činjenica je da je njihov eksperiment uspeo te njima treba da čestitamo na velikoj podloj i nepravednoj igri.

 2. deda mraz says:

  Zemljace nemojte nam soliti pamet jer svi od 1945 god. do dana danasnjega su nesta izdali sto se tice Srba,pa i on koji je izdao Srbe u Hrvatskoj,a ovi poslenjega su isti jer su i oni izdavali kao i on jer Srbija je drzava ali ne za Srbe.

  • Posmatrac says:

   Nemoj da brines, vraticemo to pa I vise.

 3. BLuka says:

  Ne vezano za ove sada ali vaš miljenik Milošević nas je i uništio....nema većeg izdajnika od njega.

  • Posmatrac says:

   Eto da nije bilo onog svercera kosulja I pedera tadicija mi nebismo bili zivi.

 4. raikkonen says:

  marva koja je podrzavala zuta gov.a..to jes udaraci u sherpe , nek sad udaraju svoju glavu macolom od 15 kila...reshice se sami svojih muka. eeeeehh srbijooo..medju shljivama !!

  • Posmatrac says:

   Lupat ce oni ponovo u serpe, al ce biti kasno, progutace ih demoktija.

 5. Miraš says:

  Najgluplja i najštetnija čokrlija koja je hodala Srbijom je DOS. Oni su nas posle 05 Oktobra zaključali u ovakav kvazidemokratski i pljačkaški GETO sistem iz kog zasad (kao da) izlaza nema. Treba razumeti da kod nas i posle DOS-a vlada DOS jer samo preleću u nove vladajuće stranke i koalicije istog sadržaja - marionetskog i kvislinškog. .... Neku nadu daju promene u svetu koje su primetne ali treba to dočekati. Interesantno je šta je poručio otac Tadej Vitovnički, a ni on nije simpatisao DOS. .... Osam godina pre jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, otac Tadej je rekao: "Albanci na Kosovu će proglasiti nezavisnost. Ali, to će biti protivpravno. Jednog dana, posle velikih stradanja u koje će upasti Srbija i čitav srpski narod, zbog bogoodstupništva srpskih vlastodržaca ali i jednog dela naroda, ipak će doći do ujedinjenja najvećeg dela Srba. I Amerika i Zapad će Srbe ponovno goniti. Ipak, posle velikih srpskih stradanja (ovo je govorio posle 1999.), iznenada, Amerika i Zapad će doživeti strahoviti poraz, pa će se sva njihova vojska povući sa Kosova. Tada će Srbi, za veoma kratko vreme osloboditi svoju duhovnu kolevku".

  • Posmatrac says:

   DOS znaci veleizdaja, korupcija, sverc, lopovluk, javasluk, prostitucija, pederluk, lazne diplome I doktorati, vile, jahte, "demokratija" .......

   • Ma šta reče says:

    DOS JE UNIŠTIO SRBIJU. ODMAH JE POČELA PRODAJA I POKLANJANJE FABRIKA, PLJAČKANJE.SVAKI LOKALNI LOPOV JE MILIJARDER.DOVODE SE STRANE BANKE A NAŠE ZATVARAJU, ZATVARAMO FABRIKE I DOVODIMO STRANCE UZ SUBVENCIJE.SAD JE TURSKA ROBA BREND, A BILI DU MNOGO IZA NAS. UVOZIMO ČAK IZ ALBANIJE, A NAŠA POLJOPRIVREDA U HAOSU.

 6. Boban says:

  Toliko je voleo Srbe i Srbiju da je svojoj deci ostavio jad i bedu od ;etiri MILIJARDE dolara a nas ostavio u blagostanju u kome i danas uzivamo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *