МИЛОВА ЦРНА ЛИСТА! ЕВО КОМЕ ће бити забрањен улаз у ЦРНУ ГОРУ

МИЛОВА ЦРНА ЛИСТА! ЕВО КОМЕ ће бити забрањен улаз у ЦРНУ ГОРУ

9 октобра 2018

Јањичарски НАТО режим Мила Ђукановића наставља са најстрашнијим прогоном Срба! Власт у Подгорици направила је црну листу неподобних држављана Србије којима је најстроже забрањен улазак у Црну Гору, објавили су тамошњи медији.

На тој листи, како сазнајемо, осим патријарха СПЦ Иринеја, налазе се и академик Матија Бећковић, ТВ водитељ Предраг Сарапа, аналитичар Драгомир Анђелковић, историчар Чедомир Антић, али и главни уредници Информера и Српског телеграфа Драган Ј. Вучићевић и Милан Лађевић… До закључења овог издања нисмо успели да сазнамо остала имена са ‘црне листе’, али нам је речено да на њој има и неколико владика СПЦ, познатих политичара и новинара… Свима њима, иако никаква формална одлука није донета, до даљњег је забрањен улазак у Црну Гору и биће враћани са граничних прелаза.Издат строги налог

Мило Ђукановић и његови сатрапи никакво званично објашњење ове скандалозне одлуке нису дали, већ је само граничној полицији стигао списак људи које не смеју да пропусте.

– Овакви спискови и листе обично се правдају државним разлозима и угрожавањем националне безбедности, што је у овом случају немогуће објашњење. Разлог за забрану јесте патријархова јавна критика Миловог режима због положаја Срба у Црној Гори, као и ставови ‘забрањених’ академика, аналитичара, односно критичко извештавање медија… Изгледа да су Мило и његови дали себи право да на личној основи некоме дозволе или не дозволе улазак у земљу, што је ван сваке памети – преноси Информеров извор, иначе високо позиционирани функционер полиције у Црној Гори.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије, коментаришући најновију скандалозну одлуку Подгорице, не крије неверицу и запрепашћење.

– Стварно не могу да верујем да црногорске власти праве некакве црне листе и забрањују људима из Србије да уђу у Црну Гору! То би било безумље невероватних размера! Надам се да неће то учинити, јер би тако само потврдили да је патријарх Иринеј био у праву. Чак и у време отоманске владавине патријарху никад није било забрањено да дође на Цетиње, да рукополаже црногорске митрополите и посећује Црну Гору и Боку которску – подвлачи митрополит Амфилохије.

Академик Матија Бећковић наглашава да после свега што држава Црна Гора ради није изненађен овим потезом.

– Били би много ближи остварењу отвореног друштва, коме тако очајнички теже, ако би забранили свим Србима улазак у своју земљу! Овако, ударањем забрана само пробраним остају на пола пута – ироничан је Бећковић.

Аналитичар Драгомир Анђелковић каже да се Ђукановићева власт плаши истине и хоће да хипнотише грађане.

– Непрестаним бомбардовањем лажима ‘миловци’ желе да грађанима исперу мозак. Управо због тога је свако ко говори истину за њих непожељан. Ипак, у борби истине и лажи, истина увек побеђује… – истиче Анђелковић.

Коначно, главни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић каже да ће му бити велика част ако се нађе на Миловој ‘црној листи’.

– Ако ме заиста ставе на тај списак заједно са патријархом и другим најбољим Србима, па то ће ми бити највеће животно признање. Од Мила Ђукановића се може све очекивати и ништа ме више не изненађује… Никад не заборавите да је то човек који се због фотеље одрекао свог порекла! – каже Вучићевић.

Акција против Београда

Посланик ДФ Милун Зоговић оцењује да Мило Ђукановић упорно покушава да Србију прикаже као фактор нестабилности.

– С обзиром на сужену свест Ђукановићевог режима, они су стварно у стању да покушају да забране патријарху улазак! Верујем да би Срби у Црној Гори адекватно реаговали и зато мислим да је ово јако ризично за Подгорицу. Истовремено са свим овим стварима траје брутална дискредитација лидера Срба Андрије Мандића и Милана Кнежевића. Очигледно је реч о акцији усмереној против Београда, иза које стоје Приштина и Запад, а све како би се Србија ослабила – упозорава Зоговић.

(Информер)

KOMENTARI18 коментара

 1. Deda Micko says:

  Meni nije jasno zasto bi ijedan cestiti Srbin uopste isao u Milovu drzavu?

  • Miraš says:

   Kako zašto? Idemo u Crnu Goru najčešće na odmor ili nekim svojim poslom. Nakon 2006 godine zaživeo je trend idemo u Grčku. Ali i Grčka kada se pažljivije pogleda to je odavno okupirana zemlja, odmah na početku Hladnog rata. Postali su članica NATO-a 1952 godine, a smatra se da danas oko 60% Grka ne voli što su u toj alijansi. ... Jeste Milo njima aktuelni i dugogodišnji vladar, ali ne glasaju svi za njega. U današnjem svetu prilično se sprovode okupacije država preko vlasti. Postavljanje ovakvih gadova na vlast baš to ima za cilj da se sve veze poseku i prekinu te da i ovaj naš južnoslovenski i pravoslavni prostor deo po deo bude zasigurno i trajno osvojen. Ja koliko mogu šaljem drugu poruku da veze nisu presečene. Koristimo termin "Geto Srbija", a ovde je reč o getou Crna Gora. Kao što ne volim da je moja država geto, ne svidja mi se ni da bilo koje druge države budu geto. Milo im dodje kao mašina koja sprovodi onu njihovu "Podeli, zavadi pa vladaj" sa zadatkom da takvo stanje održava i da ga još više jača u korist stranih gospodara. Ja stanje okupacije ne prihvatam, ignorišem ga i odbacujem, tome se suprotstavljam koliko mogu. Ako to prihvatim onda sam i ja laka igračka u rukama okupatora svih naših prostora. Ne idem često u Crnu Goru, ali setim se da tamo ima našeg naroda i uopšte dobrog naroda. Oni nam se obraduju. Primete se lako i oni drugi kojima je vrana popila mozak te se mogu izbeći. Ne treba mi tamo da štrčimo sa nekim ekstra izjavama i aktivnostima, dovoljno je da se ponašamo normalno, uljudno i umereno. U takvoj šizioni kakva im se godinama kreira osete oni razliku kad prodje neko normalan i neopterećen. Shvataju i oni šta se dešava, ali ipak ne sve i ne svi. Neko će shvatiti ranije, neko kasnije a tiha voda neka breg roni. Bar toliko mogu, to je moj minimum.

   • Nikola says:

    Svaka ti cast i hvala ti, ovo je nesto najpametnije sto sam procitao. Nazalost, nema mogucnoati da vidi vise ljudi. Veliki pozdrav iz Crne Gore...

  • Miraš says:

   Nije isto jer u pitanju su države ali slično je ovome. Pojavi se odnekud neki Pera i svojim lukavstvom i spletkama pomogne da moji odnosi sa komšijom nisu više tako dobri. Zbog moje časti i poštenja, a i zbog komšijine časti i poštenja, lako mu je bilo da predvidi kako će prekinuti našu raniju uspešnu saradnju. Da li ja treba godinama da budem Perin rob ili treba da preduzmem nešto drugo pa makar se to odvijalo reč po reč, korak po korak.

  • Miraš says:

   Ma koliko da se Milo upinje nije cela Crna Gora njegova privatna država. Kao prvo kad odem tamo sigurno ne idem pred noge Milu i njegovoj sviti. Ma koliko da su ovakve životinjke čudne i odvratne, ja tamo vidim i pronadjem nešto drugo. Sama priroda - planine, reke, jezera, more, čak i lekovito bilje, itd. utiču na mene veoma pozitivno. Nije on gospodar majke prirode, ni onog vazduha, a ni npr. Ostroga. Ono što tamo daje priroda to je dobro, a šta su tamo neki ljudi umislili i zakuvali to vidim kao zlo, ali ipak glupo trošenje snage. Svakoj sili brzo dodje kraj pa će i ovoj. Nakon boravka u veličanstvenom prirodnom prostoru oni stvarno izgledaju kao mravi, ma sitniji su i od mrava. Zatim neko od mojih baš davnih predaka je iz okoline Danilovgrada. Ali pre 5 vekova napustili su taj kraj i nemam ja tamo ni rodjaka, ni poznanika. Znam samo da su bili Srbi i da su slavili Djurdjevdan. Krećući se kroz taj prostor u kom je baš davno živeo neko moj a kojima ni imena ne znam dobijem odjednom veću duhovnu snagu i smirenost. Kad sretnem provokatore ove nove vrste ništa mi ne mogu sem da ustuknu i čak najfinije se pokupe. Oni jednostavno ne znaju ko sam i šta sa sobom nosim. Bude to iznenadjenje i za mene: da li baš ja imam neku dotad neispitanu sposobnost i/ili me neka viša sila u tom prostoru čuva. Kao da mi neko govori da moja ljutnja ili strah od ovakvih zlica ne treba da me udalji sa tih prostora. Osetim da baš iskonska Crna Gora pozdravila me je kao gosta jer imam i neko drugo poreklo, ali i kao njeno još jedno dete pristiglo iz daljine. Da li iskonska Crna Gora nešto slično misli o ovakvim smrdićima trenutno na vlasti. Ne verujem. Sedi pa gledaj šta će s njima dalje biti.

 2. Zoran says:

  Koliko znam Milo veoma ceni Vucica a ne voli Srbe.

 3. Velika Metla says:

  Ово је резултат "изузетно добрих односа" Србије и Црње и Горе! Кад би у Србији било Срба,као што их и нема,онда би реципроцитет следио истог трена! А уз одговор на то протерати из Србије СВЕ ДО ЈЕДНОГ милогорца који није Србин,него је "монтенегрин"! А зна се који су то!

 4. Velika Metla says:

  Ова сплачина од Мила Жукаја је направила највећи и најдужи скок у историји моде! С џемпера у арманијево одело! А кад је он овакав,љига превртљива,онда можете замислити какви су му они који га гласају! Најнижи олош што људски род може окотити!

 5. Miraš says:

  Kvaran jeste, a na to dodati da je moguće je da njega lično sa nečim ucenjuju. Upravo je završio posetu Vatikanu. "Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja posetiće naredne godine tri države Zapadnog Balkana, saopštio je crnogorski predsednik Milo Đukanović posle sastanka s papom. Đukanović u izjavi za Radio Televiziju Crne Gore (RTCG) nije precizirao koje su to države, ali je naveo da tom turnejom nije predviđena papina poseta Crnoj Gori."

  • Velika Metla says:

   Мирађ,држе му,италијанска власт,државни тужиоц,усахла јајца у процепу с тужбом за шверц цигарета од 1991-1994 године,али се тужба не може још процесуирати јер је и Италија као и цела Европа и даље под окупацијом "дубоке државе"! Рекао је један амерички дипломата "ми знамо да су све власти после разбијања Југославије најгори људски шљам што постоји,АЛИ нам завршавају посао"! Овде не стављам акценат на разбијање Југославије,него на нељуде које је тај дипломата описао и тиме потврдио све оно шта ми говоримо за те несоје од назови људи!

   • Miraš says:

    Ja hoću da kažem sledeće: zbog Milove lopovije a i zbog lopovije svih ostalih koji su ipak manji procenat ljudi bilo da gledamo tamo ili ovde kod nas, ja neću da upadam u neprijateljstvo sa narodom. Kad će koji narod shvatiti da je uzjahan i kad će moći nešto da menja to je druga priča. Ako ću da igram kako nam ti lopovi sviraju onda sam ja jeftina kokoš, dakle čovek bez pameti i slabe sužene svesti, dakle i bez ljudskog dostojanstva. "U dobru je lako dobar biti na muci se poznaju junaci." Taj "junak" danas treba najpre da razume s čime se suočava i s čima ima posla. Zatim svi problemi služe ili postoje zato da se rešavaju. Proći će i muke ove, a sada osetljivo je i treba misliti unapred da je bitno kakvi ćemo mi iz njih izaći.

   • Miraš says:

    Naprimer ovo je jedan od recepata koji me iznutra drži: ... Ako – Radjard Kipling.... Ako možeš da sačuvaš razum kad ga oko tebe gube i osuđuju te; Ako možeš da sačuvaš veru u sebe kad sumnjaju u tebe, Ali ne gubeći iz vida ni njihovu sumnju; Ako možeš da čekaš a da se ne zamaraš čekajući, Ili da budeš žrtva laži a da sam ne upadneš u laž, Ili da te mrze a da sam ne daš maha mržnji; I da ne izgledaš u očima sveta suviše dobar ni tvoje reči suviše mudre; Ako možeš da sanjaš a da tvoji snovi ne vladaju tobom, Ako možeš da misliš, a da ti tvoje misli ne budu (sebi) cilj Ako možeš da pogledaš u oči Pobedi ili Porazu I da, nepokolebljiv, uteraš i jedno i drugo u laž; Ako možeš da podneseš da čuješ istinu koju si izrekao Izopačenu od podlaca u zamku za budale, Ako možeš da gledaš tvoje životno delo srušeno u prah, I da ponovo prilegneš na posao sa polomljenim alatom; Ako možeš da sabereš sve što imaš I jednim zamahom staviš sve na kocku, Izgubiš, i ponovo počneš da stičeš I nikad, ni jednom reči ne pomeneš svoj gubitak; Ako si u stanju da prisiliš svoje srce, živce, žile Da te služe još dugo, iako su te već odavno izdali I da tako istraješ u mestu, kad u tebi nema ničega više Do volje koja im govori: Istraj! Ako možeš da se pomešaš sa gomilom a da sačuvaš svoju čast; Ili da opštiš sa kraljevima i da ostaneš skroman; Ako te najzad niko, ni prijatelj ni neprijatelj ne može da uvredi; Ako svi ljudi računaju na tebe ali ne preterano; Ako možeš da ispuniš minut koji ne prašta Sa šezdeset skupocenih sekunda, Tada je ceo svet tvoj i sve što je u njemu, I što je mnogo više, tada ćeš biti veliki Čovek, sine moj.

 6. Trn says:

  Kad predsednik Vučić stavi na listu 1.500 u Srbiji nepoželjnih Crnogoraca, onda će valjda i njegov prijatelj Milo stati. Ako će stati. Zna Milo da to predsednik Srbije ne sme, pa mu to omogućuje da radi šta hoće.

  • Miraš says:

   Mi imamo 38.527 Crnogoraca u Srbiji po popisu iz 2011 godine, samo toliko jer nakon razlaza mnogi poreklom iz Crne Gore kod nas se sve više izjašnjavaju kao Srbi. Crna Gora ima 178.110 Srba, isto po popisu iz 2011 godine, a to je u procentima 28,73% stanovništva Crne Gore. Dakle mi ni slučajno ne treba da reagujemo simetrično Milu. Svako predstavlja sebe i ne dolazi u obzir da mi simetrično kopiramo to odvratno stvorenje. Pravo pitanje je zašto mi ništa ne preduzimamo za tih 178 hiljada Srba koji su sve više diskriminisani u Crnoj Gori i kako to uspešno uraditi. Najverovatnije Milo radi razne gadosti sa ciljem da pretvara i odvodi te Srbe u njegove Crnogorce. Crnogorci nisu velika većina u Crnoj Gori, u procentima oni su tamo 44,98%. Čista matematika pokazuje apsurd da mi treba ovde kod nas baš da mamimo i primamo Crnogorce i to Montenegrine , da ih masovno usisavamo, da bi u Crnoj Gori opadao procenat Crnogoraca i naravno rastao bi procenat Srba. Tada Crnogorcima koalicija sa Albancima i Bošnjacima više ne bi bila dovoljna da osvoje vlast kao dosad. Najverovatnije baš zbog držanja vlasti spremili su se te teško mi dobijamo njihovo državljanstvo. Još da se setimo da ljude poreklom Iz Crne Gore a koji žive u Srbiji sprečili su da izadju na referendum o nezavisnosti Crne Gore. Skoro sve njihove priče o nevaljalim Srbima tj. "srbijancima" te o "srbijanskoj politici ovakvoj ili onakvoj" imaju ovu poledjinu: ODMETNICI OD MORALA I RAZUMA I VELIKI SEBIČNJACI KAKO DA DRŽE SIGURNO VLAST U SVOJIM RUKAMA. Mora da postoji neka efikasna čivija ili burgija za Milovu nakaradnu vlast, otkriće se i to.

 7. Barakuda says:

  Ja nisam na "crnoj listi", ali ni za kakve pare ne bih otišao u tu privatnu svercersku državu !

 8. Bane says:

  Pod hitno uvesti vize za državljane Crne gore koji nisu kršteni u SPC i koji se ne izjašnjavaju kao Srbi. Finansirati Srbe u CG i probuditi im svest da ako treba podignu i Barikade. U slučaju nemira da VS interveniše.

 9. harry neron says:

  Al ste naivni. To nije lista mila za zabranu ulazka u CG nego lista AV za političku, privrednu ili fizičku likvidaciju u Srbiji.

 10. Deda Micko says:

  Ja sam za proterivanje svih Crnogoraca iz Srbije, sada kada imaju svoju drzavu ne moraju da direktorisu po Srbiji. Za sledecih 100 godina zabranio bih i turisticke posete. Srbima takodje zabrana da putuju u Hrvatsku, Sloveniju, Crnu goru. Neka idu na nase planine da novac ostane u Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u