Ministar BiH širi dezinformacije: 300.000 poginulih u ratu u Bosni

Ministar BiH širi dezinformacije: 300.000 poginulih u ratu u Bosni

5 avgusta 2013

Lagumdzija - Burkhalter 2 FFMinistar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija izjavio je za Vašington post da je u BiH tokom rata poginulo više od 300 hiljada ljudi.

Ta izjava je naišla na osude predstavika nekih političkih partija u BiH, posebno u Republici Srpskoj.

Poslanica SNSD-a u parlamentu BiH, Dušanka Majkić, izjavila je da je takvom izjavom Lagumdžija zloupotrebio svoju poziciju te da zbog toga treba da odgovara pred Parlamentarnom skupštinom BiH.

„On koristi meesto ministra inostranih poslova pokušavajući islamske zemlje da iskoristi za pridobijanje simpatija da bi se BiH pretvorila u islamsku državu. To su veoma ozbiljne zloupotrebe“, naglasila je Majkićeva.

Poslanica SDS-a u parlamentu BiH, Aleksandra Pandurević , rekla je da od srpskog člana Predsedništva BiH Nebojše Radmanovića očekuje da se oglasi, „jer je kako tvrdi Lagumdžija istupio kao ministar spoljnih poslova bez usaglašavanja stava sa Predsedništvom“.

Predsednik HDZ – a 1990, Martin Raguž, rekao je da nije pročitao tu izjavu, ali da se generalno zalaže da niko ne treba da manipuliše brojem mrtvih.

„Ja zagovaram da broj žrtava bude stvar povjesnih istraživanja i da se odmaknemo od manipulacije u dnevnopolitičke svrhe“, rekao je Raguž.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *