MIROSLAV LAZANSKI: Priča Zapada da su proruske snage ili Rusi, srušili malezijski avion, ne pije vodu

MIROSLAV LAZANSKI: Priča Zapada da su proruske snage ili Rusi, srušili malezijski avion, ne pije vodu

18 јула 2014

Miroslav-Lazanski-Piše: Miroslav Lazanski

Tragedija malezijskog „boinga 777“  povlači bezbroj dilema i barem dva osnovna pitanja: vojno-tehničko i političko-propagandno. Ako je avion leteo i oboren na visini od preko 10.000 metara, onda je oboren raketom zemlja-vazduh kakvom proruski pobunjenici na istoku Ukrajine ne raspolažu, barem ne ispravnim raketnim PVO sistemom tog tipa. Naravno, Kijev je odmah požurio da saopšti kako je „boing 777“ oboren sistemom „buk“, kojeg ustanici nemaju, a što bi trebalo da znači da su avion oborili pripadnici ruske PVO. Kako je avion pao nekih 60 km od ruske granice to bi opet trebalo da znači da su ruski vojnici sa raketnim sistemom „buk“ ušli na teritoriju Ukrajine i oborili putnički avion u kojem je bilo i britanskih i američkih državljana. Za novu fazu medijske i političke satanizacije Rusije divna podloga i odlična priča.

Malezijski avion se našao u vazdušnom prostoru koji je pre nekoliko dana Kijev, upravo zbog borbi, zatvorio za civilne letove, istina ne i za letove iznad 8.000 metara. Ruski radarski sistem u okviru PVO uočava sve avione na tim visinama, posebno putničke koji lete civilnim koridorima, a koji se uostalom i redovno prijavljuju ruskoj kontroli letenja. Znači da je ruska kontrola letenja znala da je reč o malezijskom civilnom, putničkom, avionu. Bilo čija posada na raketnom sistemu „buk“, da li ruska ili ukrajinska, na svom je osmatračko-akvizicijskom radaru mogla da uoči radarski odraz putničkog „boinga 777“, koji kompjuter ne može da pomeša sa radarskim odrazom vojno-transportnog „antonova“ ili „iljušina“, pa da se kasnije kaže da je reč o tragičnoj grešci. Tu su i podaci o brzinama vojnih transportnih i civilnih putničkih aviona. Jer, na sistemu „buk“ ne rade amateri. Osim toga avion je navodno bio na visini iznad 10.000 metara šezdesetak kilometara od ruske granice što znači, da je slučajno bio vojni transportni aparat, da se nije spremao ni za sletanje ni za bacanje padobranaca. Posada na sistemu „buk“ je sve to videla, znala i bila je svesna da je reč o civilnom, putničkom avionu. Ako je uopšte reč o sistemu PVO „buk“ kako tvrdi Kijev? Čiji je portparol Saveta za nacionalnu bezbednost objavio, pola sata pre obaranja malezijskog aviona, „da su se teroristi na istoku Ukrajine domogli modernog PVO sistema kojim će gađati civilne avione“. I pola sata kasnije „boing 777“ je pao…

Ukrajinska vojska raspolaže u istočnim delovima zemlje sistemom „buk“, nekoliko tih sistema s ukrajinskim posadama bilo je dato Gruziji u predvečerje rusko-gruzijskog rata u avgustu 2008. godine. Tim sistemom oboren je tada i jedan ruski strateški bombarder, što znači da Ukrajinci imaju solidno znanje u rukovanju tim sredstvom.

Politički i propagandno rušenje malezijskog aviona odgovara Kijevu, ne odgovara Moskvi. Kijev može sada da koristi tu tragediju da bi sebi pribavio status žrtve, a to je u svakom građanskom ratu najisplativiji status. Da bi se dobio taj status nisu važni životi nedužnih putnika. Rusiji ni u jednoj kombinaciji rušenje civilnog aviona ne odgovara, posebno ne sada kada je uspela da donekle odvoji EU od SAD po pitanju sankcija zbog situacije u Ukrajini. Tu je i pitanje: kako baš sada da se dogodi ova tregedija? Teorija zavere, reći će jedni. Slučajnost, reći će drugi. Istorija je prepuna spontanih događaja, koji su bili pomno planirani. Kako je početkom osamdesetih godina oboren južnokorejski avion kod Sahalina, na letu iz Enkoridža za Seul, i kako je to u njegovoj radarskoj senci leteo američki špijunski EC-130? Korejci su posle rekli da nisu znali za EC-130.

Danas postoje precizni satelitski snimci, da vidimo šta će oni da kažu.

(Politika)

KOMENTARI10 коментара

 1. m.trajkovic says:

  sve cestitke i ja isto mislim da su g asami oborili i sada zele da optuze ruse

 2. LJuba says:

  Američko ZLO već viđeno i dešifrovano.FAŠISTI a i ova vlas u Ukrajini je fašistička....

 3. noris says:

  siledzija pretukao zenu.. e sad kome to odgovara, psiholoski? odgovara zeni?!? da bi imala status zrtve?!? odgovara policiji da bi zatvorila siledziju.. zakljucak: policija je silovala zenu, zavera !!

 4. Za Srbiju says:

  Previše je dobro odabran trenutak za ovu akciju, u vremenu neuspešne amer. politike. Putin se vraća iz uspešne posete Južnoj Americi, gde je oduševljeno primljen. Rusija i zemlje BRIKSa osnivaju banku u Pekingu i konkurišu Svetskoj banci i MMF-u. Evropa okrenula leđa američkim sankcijama protiv Rusije. Ukrajinska vojska u obruču i pred porazom. Kome je trebalo raketiranje aviona da se svim medijskim snagama optuži Rusija?

 5. Već viđeno says:

  Sjetite se Markala (pijaca u Sarajevu) koju su "granatirali Srbi"! Snimci na kojima se vide ruke i noge lutki... Sve što se dešava u Ukrajini, sve je to već viđeno u BIH 92-95... Američki način vođenja rata...

 6. Mare says:

  Za 3 dana niko se nece secati toga. Ljude su zive zapalili u Odesi i ? Ne vidim da se neko vise bavi time.

 7. Мишко says:

  Напрасно, Обама чак из Америке зна шта се дешава на граници Русије и Украјине!?, све је изрежирано, а гледајучћи сајтове британских и америчких медија, прирпремљена је пропагандна машинерија, већ су пресудили ко је нападач а ко жртва. Ко год је то урадио урадио је против интереса Русије и Руса. Мени ово личи на нови Рачак или Маркале, односно окидач за оптужбе према Русији! Русија мора већ једном да извуче закључке из сукоба у бившој Југославјији, када су сатанизовани Срби, на правди Бога! Русија мора да се бави контра-пропагандом, да улаже средства у медијие, рекламе, пропаганду, да парира НАТО медијским манипулацијама и лажима.

 8. istina says:

  Amerika je Fasisticka drzava,nastala u krvi,ako BOG da u SOPSTVENOJ krvi ce nestati. Pa samo da podsetim Ameri sami porusise SVOJ svetski trgovinski centar,i optuzise druge.Poslase L.Amstronga u pustinju a on za postene ispade bio na MESECU,bas kao sto sam i ja bio.Bacise DVE atomske bombe na decu i starce JAPANA,da nisu i tamo bili Japanski rovovi.Da je to uradila Rusija,danas bi bila sterana u cosak.i vecno prozivana za MASAKR.Kp proziva ove AMERICKE BITANGE.Stvorise Arapsko prolece,rasturise Tunis,Egipat,Libiju,i pukovnika Gadafija ubise,a Sadama Husejina Obesise ,Siriju Unakazise.Da nebi rusa i Basar Asad ni bio obesen.To je ZAPADNA DEMOnkratija.Podturise RACAK,i Markale,I SREBRENICA je njhovo delo.Sta rece Klinton Aliji,neka izgine 500.000 muslimana na Srebrenici pa videcemo, i videli smo.Rusima ALJASKU UKRADOSE jer je Aljaska bila pod zakupom na 99 godina.Pa pogledaj te kada su AMERI priznali Aljasku kao njihovu 53 drzavu,a Distrikt im ke KOLUMBIJA da mogu DROGU da prodaju.Pa jeli to taj ZAPAD u cija USTA SE MI UPOTNO UTRPAVAMO.E moj narode EU I ZAPAD ce biti nasa GROBNICA.A ko ce odgovarati za UDESU i ZIVE izgorele ljude.jeli to vasa AMERICKA Demonkratija,jebo vas KOLUMBO koi vas otkri. Smtr Fasizmu SLOBODA NARODU.

 9. Stojan says:

  Scenario isti kao Bosni i Kosovu, izrežiraj i optuži.

 10. Zoran Mirasevic says:

  Zna se zlo ovog sveta Amerika, ja se nadam fa ce kad tad platiti za svo zlo koje su pocinili.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u