Мирослав Мишковић осуђен на две године и шест месеци затвора!

Мирослав Мишковић осуђен на две године и шест месеци затвора!

8 марта 2019

КРИВИЧНО веће Специјалног суда саопштило је да су Мирослав и Марко Мишковић криви за кривична дела која им се ставњају на терет, али још није саопштена пресуда. Судска изрека је донета већином гласова. Свих 11 оптужених су дошли на на суд осим директора “Делта холдинга”.

Мирослав Мишковић осуђен је две године и шест месеци затвора и новчану казну од 8.000.000 динара. Мило Ђурашковић је добио четири године и три месеца затворске казне и кажњен је са 6.000.000 динара.

Марко Мишковић добио је годину дана кућног затвора уз електронски надзор за утају пореза и 8.000.000. динара казне.

Син власника “Делта холдинга” Марко Мишковић је оптужен за утају пореза по одбитку од капиталног добитка из пословања путарских предузећа, од око 320,3 милиона динара, а његов отац да му је у томе помогао.

За оштећење путарских предузећа обојица су правоснажно ослобођени оптужби.

Тужилаштво за организовани криминал предложило је у завршној речи суду да Мирослава Мишковића, осуди на казну од пет година затвора и осам милиона динара због помагања сину да утаји порез, док је за Марка Мишковића тужилаштво је због утаје пореза предложило казну од четири године затвора и новчану казну од осам милиона динара.

За оптужене Живојина Петровића и Јадранку Бардић предложене су казне од по две огодине затвора због помагања Марку Мишковићу у утаји пореза.

У овом процесу поново се судило и власнику Нибенс групе Милу Ђурашковићу такође због утаје пореза из посла са путарским предузећима, као и због оптужби да је са сарадницима оштетио крушевачки ФАМ (фабрика мазива).

За Ђурашковића је тужилаштво преложило јединствену казну од 10 година затвора.

(Novosti)

KOMENTARI2 коментара

  1. Anti Bot says:

    Uskoro sledi nanogica, jer drugari se ne salju u zatvor ni 2,5 godinice. A moze kao i seselj pricati da je lezao u zatvoru, a za to vreme biti ko zna gde. Predlazem prelepe plaze Bora Bore.

  2. Hajdmo malo rokade says:

    Odavno bode oči:Marka terete za utaju poreza, oca za pomaganje, Marko osuđen na godinu dana nanogice, otac(kao pomagač) na 2,5 godine.Odavno znam da Mišković nije pristao na reketiranje i da je zato dobio ove probleme.Istovremeno strani ulagači dobijaju pesplatne placeve i kompletnu infrastrukturu i 10000 evra po radnom mestu.Znam i da je Mišković prošle godine platio državi poreza 86 miliona evra.Koliko koristi imamo od predsednika države?Da li bi bilo korisnije da mu mesto zauzme npr ovaj Mišković koji pravi pare i sebi i državi, dok on samo troši na sve strane i nikad mu dovoljno?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u