МИРОСЛАВ МИШКОВИЋ ОСУЂЕН НА ПЕТ ГОДИНА ЗАТВОРА!

MIROSLAV MIŠKOVIĆ OSUĐEN NA PET GODINA ZATVORA!

20 juna 2016

DELTA HOLDING - POSLOVANJE U 2014. GODINISpecijalni sud u Beogradu osudio je danas vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara za pomaganje sinu Marku Miškoviću da utaji porez.

Prvostepenom odlukom sudsko veće oslobodilo je Miškovića optužbi za finansijske malverzacije u putarskim preduzećima.

Miroslav Mišković je proveo osam meseci u pritvoru iz koga je pušten da se brani sa slobode uz jemstvo od 12 miliona evra, a dana nije prisustvovao izricanju presude.

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je ranije da se Mišković osudi na 12 godina zatvora i novčanu kaznu za krivična dela zloupotrebe službenog položaja i poreske utaje u pomaganju.

Odbrana Miškovića zatražila je oslobađajuću presudu, jer kako su naveli, ne postoje dokazi da je Mišković vršio finansijske malverzacije sa putarskim preduzećima.

Miškoviću je suđenje zbog zdravstvenih razloga izdvojeno krajem prošle godine. Njegovom sinu, Marku Miškoviću, prvostepena presuda kojom je osuđen na tri i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara za utaju poreza, izrečena je 25. marta 2016. godine.

Marko Mišković i Milo Đurašković takođe su oslobođeni optužbi za zloupotrebe sa putarskim preduzećima i kruševačkom Fabrikom maziva.

KOMENTARI8 komentara

 1. Ivan Grozni says:

  Preinacice to zalbeno vece na uslovnu.

 2. kosovac says:

  „Finansijske malverzacije sa putarskim preduzećima“. Optužili ga, a znali su da nemaju dokaze. A kakvi li su im tek dokazi za ovo pomaganje utaje poreza? Šteta, ovde je mogao Bagzi dosta da pomogne, ali kako da ga nađemo? A možda je Bagzi već crkavelo, previše je znao.

 3. Miladin says:

  Miskovic je iz Levca iz Sumadije....ako pogledate u poslednje vreme sve su pozatvarali lokalne i jake srpsek iz Srbije, ...dok vrsljaju izdajnici i kvazibiznismeni iz bivsih SFRJ republika ....oni kradu, muzu i beze u svoje rezervne domovine....a stradaju Srbijanci. Kampanja se vodila do gluposti, odustali su od pola tuzbi jer su besmislene.....a ne diraju razne Kole /secer varijante, Djurice bosance, Hrvatske i Crnogorske muvatore, Solovenacke i belosvetske muvare.... I daju subvencija strancima koji unel;ojalnoj konkurenciji unistavaju ekonomiju Srbije..... Nije to slucanjno.

  • Aj vitnis says:

   Miladine, pisao sam vrlo opširno o tome i šta će nam dalje raditi još pre deset godina. Rekao sam da su stvorili srpske tajkune da odrade posao, a posle će ih jednog po jednog eliminisati. Nisu hteli da Srbi imaju razlog više da ih mrze i ovako će uraditi posao vrlo jednostavno. Ludi Srbi će navijati za uništenje svojih tajkuna čije će gramzivo bogatstvo preuzeti stranci za pet para. A Srbi luftike će uživati u pravdi i smatrati sve to za pravedno i rodoljubivo. To ga Vučić srušio po naređenju, gospodo! Neko se zagrejao za Miškovićevo oteto blago. A ciljaju i na ostale tajkune. Ništa srpsko ne sme ostati. Samo ovi naši srpski, luftirajući mozgovi nisu u stanju to da shvate na vreme.

 4. Mali says:

  pet godina je premalo,a isto treba suditi svima bez obzira na poreklo i poziciju

  • kosovac says:

   Mali, Mislio si i na tvog imenjaka valjda.

 5. loncar says:

  koje je pare pokro i 5 ,/ nije trebo ni to , nema tu drzave ni suda ni presdenika srbijom se svak igra balota

 6. Petar says:

  Jel Vučko sledeći?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *