МИСТЕРИЈА! АМЕРИКА ОВО НИЈЕ ОЧЕКИВАЛА: Шта то Руси знају када шаљу брод за постављање цеви на дну мора у Египат

МИСТЕРИЈА! АМЕРИКА ОВО НИЈЕ ОЧЕКИВАЛА: Шта то Руси знају када шаљу брод за постављање цеви на дну мора у Египат

4 марта 2020

Брод „Академик Черски“ у власништву „Гаспрома“, који може помоћи у изградњи гасовода „Северни ток 2“ је запловио према египатској луци Суец, објавили су портали за праћење положаја бродова „Марин Трафик“ и „Веселфиндер“.

Према подацима портала „Веселфиндер“, брод „Академик Черски“ би у ново одредиште могао да уплови оквирно 25. марта.Брод за постављање цеви по дну мора, који је кренуо из луке Находки почетком фебруара, претходно је кренуо у Сингапур где је требало да доплови 22. фебруара. Међутим, 24. фебруара, не стигавши до ове луке, брод је променио правац и упутио се ка Kоломбу, луци и престоници Шри Ланке.

Руски министар енергетике Александар Новак је у децембру прошле године изјавио да је коришћење „Черског“ једна варијанта завршетка изградње „Северног тока 2“, али да је за додатну припрему овог брода за то потребно неко време.

Подсетимо, крајем прошле године амерички председник Доналд Трамп потписао је војни буџет који предвиђа санкције против гасовода „Северни ток 2“ и „Турског тока“.

Сједињене Америчке Државе захтевале су да компаније које полажу цеви за гасоводе одмах престану са радом. Швајцарска грађевинска компанија „Олсиз“ повиновала се захтевима САД.

Према речима портпарола компаније „Норд стрим 2 АГ“ за завршетак изградње гасовода остаје да се положи око 160 километара цеви на два крака.

KOMENTARI5 коментара

 1. M says:

  Rusi su započeli izgradnju cjevovoda"Sjeverni tok-2"a da nisu bili sposobni izgraditi ga-završiti sami!Genijalno!Tako da je sad i ovaj potez sigurno opet genijalan!Vjerovatno misle da će ubrzo tu transportirati svoje ugljikovodike!Ja bih rekao da će prije tu ubrzo biti veliki rat!

  • doktrina soka says:

   Rat je prisutan,ali ne bombama vec za strateske tacke bogate ugljikovodicima.Tako se to radi NS2 je gotov a sada Rusi zapocinju kopanje u mediteranu naravno uz podrsku svojih vojnih resursa.Pa ko voli neka izvoli.

 2. M says:

  ...naravno da se USA čudi!Ako se ja čudim,kako se ne bi čudila USA!?!

 3. E.Lirsch says:

  Ja "cenim" da ce SEVERNI TOK-2 da die do Egipta pa sad "car" pocinje sa druge strane sa izgradnjom. Dok se svet nas'o u cudu!

  • Milan says:

   Odavno cenim da si car nepismenih budala. Ne misliš valjda da brod može da plovi po suvom ili da bude vučen po suvom, i to takav veći i teži brod. Brod je krenuo iz Rusije Primorski kraj luka Nahotka zaliv Petra Velikog Japansko more, ušao u Tihi okean i plovio ka jugu. Već je završio plovidbu kroz Tihi oken i kroz severni deo Indijskog okeana te ušao je u Arabijsko more. Otprilike prešao je blizu pola puta do Baltika. Zima je te u ovo vreme najsigurnija plovidba za taj brod je kroz Suec do Sredozemnog mora i Atlantskog okeana, a zatim na sever ka Baltiku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u